Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.444
[abohte]
Na vprašanje: "Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke?" si odgovoril z: "JE!!!"
Ker se mi je zdela trditev "da je bil samo v družbi" prehudo relativiziranje. Bil je eden od njih in prav nič pasiven ali odvračalen pri vsem početju, kot je pisal tisti opravičevalec.
Prvič, nikogar ne zagovarjam. Drugič, kakšno povezavo ima Predin z dogodki v Planici?
Ima v toliko, ker je šlo za podobno sprevrženo dejanje, za katerega se je našlo lepo število tistih, ki so ga polni simpatij in športne solidarnosti branili tako, da so poskušali zadevo relativizirati. Ampak na srečo je bil TV posnetek tako jasen kot je tokrat. In posnetek dejanja je v obeh primerih najbolj merodajen.
Pa kaj ni dovolj jasno, da sem navedel, da gre za besedilo iz druge plati? Kaj iz samega besedila ni dovolj jasno, da je vir eden izmed udeleženih, tisti ki je novinarki napovedoval odsotnost koitusa? In nič nisem preskočil, ker nadaljevanja ni več druga plat, ampak prva plat.
Zamerim ti, ker nisi navedel vira citata, kar na internetu ni težko. Pa še to, da ta plat ni druga plat ampak tretja plat. Druga plat bi bila izjava povsod izpostavljenega Vebra, navedena pa je izjava javno neizpostavljenega Murglja.
Nedvoumno pa obstaja bistvena razlika med trditvijo, da je Veber izrekel sporne besede in med trditvijo da nihče nikogar ne odvrača, kajne?
Strinjam se.
In medijski hiši bi moralo biti nerodno, da na pranger pribija osebo, ki besed ni izrekla.
Strinjam se. Zaradi tega ni Veber nič manj kriv.
Medijski hiši bi moralo biti nerodno, da v imenu novinarke piše, ali je opravičilo ustrezno ali ne.
Čakaj malo! Medijska hiša nič ne piše. Gre za komentar, ki ga je podpisala oseba z imeno in priimkom. Izjave medijska hiše so podpisane kot "mnenje uredništva", "izjava Pro Plus za javnost" ipd.
Če opravičilo ni ustrezno, kakšno dejanje pa bi popravilo "škodo" Tjaši Petrič? Odstop? Če bi ji Veber kupil avto? Kakšna sankcija bi bila zadostna? Se bi T. Petrič bolje počutila, če bi Veber odstopil? Ali je point predvsem v boljšem počutju urednice, ki je napisala ta komentar?
Za zavijaj. Point je v tem, da tudi jaz opravičilo Murglja razumem bolj kot (zelo prozoren in švohoten) alibi Vebru. Kdor se res zaveda teže svojega dejanja in ga res obžaluje in ve, da je odgovoren zase, napiše opravičilo v svojem imenu in zase. Ali pa bi morali vsi napisati skupno opravičilo.
Prvič, izjavo je očitno podal Murgelj. Pojma nimam, ali je govoril v imenu vseh, ko je rekel, da so v Planico prišli po službenem času.
Citiram:
Dne 23. 3. 2018 smo po službenem času sproščeni odšli na ogled poletov v Planici z namenom druženja.
Bistveno se mi zdi tudi simptomatično ravnanje, da očitno obstaja trigger (#Me Too), ko homo journalismus pozabi na osnovne standarde svojega poklica in napiše mnenje, preden preveri te informacije.
Jaz nimam nobenega #metoo triggerja, ker sem prestar za take neumnosti, a bi te razuzdance najraje oklofutal. Za tisti komentar ni bilo treba preverjati vsakega koraka. Ženska je imela posnetek, opravičilo/izgovor, primerjavo s podobno sceno s pijanimi hevimetalci in malo občutka za spodobnost. Kje je (bila) spodobnost njene hiše in tam zaposlenih v kakšnih drugih še veliko hujših primerih, je bila tvoja zelo umestna pripomba.

Ponavljam, da je hudo licemerje Pop TV, ki bi ga bilo treba pribiti na kol zraven Vebrovega, da so izpostavili njega, ker je v državni firmi in je nanj lahko izvajati medijski pritisk preko političnih vzvodov. Poniglavo je, da molčijo o drugih udeležencih in njihovih delodajalcih, kot bi bil Veber kolovodja. Še huje, upajo si objaviti tole svinjsko anketo:
Bi moral biti človek, ki je zaposlen v državni službi, in je torej plačan iz državnega denarja, vedno za zgled?
da
ne
ne vem, me ne zanima
MOŠKI / ŽENSKA
VIDEO: Sramotno obnašanje državnega uradnika. Opit in vulgaren nadlegoval novinarko

Kje so neodvisni mediji, da bi šli v ameriško filialo na Kranjčevo pobrat izjave urednic in direktorjev, če je po njihovem mnenju tako obnašanje direktorja zasebne firme v redu?! In kakšpne kodekse in pravilnike imajo v njihovi hiši za to področje.
> Če so pili pa VIP žganico v VIP šanku pod VIP šotorom, je pa stvar organizatorja. Ne vidim, zakaj bi to imelo kakršenkoli pomen za sodbo o tej zadevi.
Paše v kontekst, ker lahko tisto navdušenost nad fantastičnimi dosežki naših orlov postavi v perspektivo. Ljubitelji so stali zunaj in gledali skoke, kdor se je pa opijal za VIP ali pa plebs šanki, je bil pa tam zgolj zaradi popivanja. Ker pač mora biti tam, "kjer se dogaja".
Res je. Izpad je doživela novinarka. Medij pa je ta izpad ugrabil. In še enkrat bom opozoril, pa vem, da bom zaradi tega opozorila prejel nezadostno iz taktnosti, da imajo pravica do takšnega dostojanstva tudi ljudje, o katerih mediji poročajo. Rumeni mediji tega dostojanstva velikokrat ne priznavajo. To seveda ni problem Tjaše Petrič, je pa problem oddaje, kakršna je Svet na kanalu A.
Strinjam se, ampak vsako dejanje in vsakega udeleženca ali udeleženko je treba obravnavati ločeno, ne pa posploševati ali whataboutati. Ker točno to je ena od deviacij #metoo.
Ne grem se whataboutarstva, saj je bil moj gornji komentar namenjen burni in svetohlinski reakciji medija, ne pa tistemu, kar se je zgodilo Tjaši Petrič. Ona je, po mojem prepričanju, zadevo izpeljala nadvse profesionalno. Kakšna je bila njena reakcija (in reakcija Nuše Lesar v studiu) si oglej v posnetku in primerjaj to z zapisanim komentarjem urednice. Novinarka seveda ni dolžna prenašati 10 sekundnega izpada. Po mojem mnenju je primitivce profesionalno odvrnila.
Tako. To je normalna reakcija. Živce napneš in počakaš, da gre zadeva čimprej mimo.
Kritika svetohlinskega vedenja leti na medij. Pa na vse, ki kričijo zraven. Verjetno to ni najbolj nerodna situacija, ki se je novinarki zgodila. Ljudje hodijo na preglede k proktologu, ginekologu, so zavrnjeni v dvorjenju, grejo po viagro v lekarno medtem ko ob njih stoji idiot, ki ne ve zakaj je zarisana na tleh črta,
Ojoj, vidim, da je vse zaman! Eden od naju je očitno raseg gor na hrastovem, drugi pa na bukovem parketu.
ampak prav 10 sekundni izpad pijancev bo povzročil takšne travme, da se s tem en teden ukvarja vesoljna Slovenija? Resno? Povprečen kelner v nočnem lokalu ali pa taksist doživi več izpadov vsako izmeno.
Pa ne pred vklopljeno TV kamero. Tukaj so imeli krasen izpad z vsem dokaznim materialom. In prav je, da so ga uporabili. Ker morajo imeti zaposleni občutek, da se bo hiša v takih primerih postavila na njihovo stran. In več ko je odpora in sprenevedanja in relativiziranja, bolj odločni morajo biti. Da se ve, da ni pravica vsakega pezdeta, da rine v ljudi okrog sebe ali se celo znaša nad njimi.
Še bolj problematična pa je histerična reakcija, ko velja for a hammer everything is a nail
Kako moreš napisati kaj takega, ko pa sem te opozoril na umazano podrobnost, da so prihuljeno hamerirali samo državnega uslužbenca, tistega, ki je bil še "bolj aktivno razposajen", pa očitno pustijo pri miru. Nima delodajalca, nima porekla ali samo ni politično občutljiv?
in ki odraža znani rek: People Who Can't Control Themselves Control The People Around Them.
Misliš na te štiri neobvladane razuzdance? Hočeš reči, da so avtoritarni kontrolfrik šefi?
Temu in zgolj temu je namenjena histerija, še posebej tista, ki se je nadeljevala po sankcioniranju udeleženega in ki v komentar vpleta natakarice ipd.
Ker so natakarice čisto numesten dodatek? Ker se njim to ne doghaja? Ker njim pa taka "flirtanja" pašejo?
Ob tem pa dodam, da se mi obrača želodec ob opazovanju, v kaj so se sprevrgle #Me Too kampanje.
Malo vem o njih, ker se mi zagnusila histerija linča, ko so bolj ali manj sijoče zvezdice privlekle na plan 20-30 let stare zgodbe o prascih, ki so bili kot veliki prasci znani vsem, celo politični smetani, pa je bilo dooolgo vse tiho. Zdaj pa javno križanje vsevprek samo na podlagi nekaj spominskih izjav, brez dokazov, brez kakšnih postopkov... nič, samo takoj na javne vislice s tipi. Jebeš civilizacijo, ki ji holivud postavlja etična in moralna merila.
Tudi, če je Veber res izrekel te besede, je bil zanje, grem staviti, kaznovan nesorazmerno glede na "škodo", ki jo je povzročil. Če je kazen nesorazmerna, se pa neizogibno vprašam, kdo je večji zločinec: obsojenec ali tožnik/sodnik.
Glej, sodeč po vesteh je bil kaznovan pogojno, torej ni izgubil ničesar. Delodajalec ga je udaril po njegovi senci. Da je zadeva tako zelo javna, si je kriv sam. Če ne bi glave rinil v prižgano TV kamero ampak v smreko, se to ne bi tako zasukalo. Nesorazmerno je pa to, da je očitno nastradal samo on. Zakaj se ne ve, kje so zaposleni ostali trije in kaj o njihovem obnašanju pravijo delodajalci?
Nesorazmerno je, ker gre za javno osebo. Kot si sam ugotovil, če bi šlo npr. za tvojo hči, grem staviti, da ne bi posvetil celega tedna z sestavljanjem in udejanjem načrta, kako storilcem zagreniti življenje.
Bi, vsem, če bi imel na voljo krasen TV posnetek in deželni avditorij in ves medijski stroj. Prav gotovo pa si ne bi mazal rok z njihovimi kepami. Sem preveč fin in strahopeten za pretepanje.
si.linkedin.com/in/a...-27b001150 :). Verjetno gre za tega možakarja.
Mislim, da sva zdaj na isti valovni dolžini. In tu zgodba šele postane res zanimiva... :-)
Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.
Ker je vsem to res pasalo ali zato, ker so se zlasti mlade/-i in bogaboječe/-i pač vključili v sistem, ker ni dobro ostati izven njega. Veš kdo je slovel kot en tak pijanski razuzdanec brez primere, ki si je dovolil vse? Silno bolehni politmafijec Ivan Zidar. Za deklinami žvižgajoči bosanski delavci so bili v primerjavi z njim čisti angelčki.
Saj ni problem, da so pijani in se obnašajo nedostojanstveno, če se pri tem le vedejo kot kastrati? Je bilo to sporočilo urednice?
No, jaz se nikdar nisem imel za kastrata, sem srečno poročen in oče, zato mi tole enačenje opitega moškega z psi, ki se gonijo, ne gre v glavo. Ampak, če gre za obojestransko gonjenje, naj bo.
www.mamamia.com.au/f...nst-metoo/
Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2705420

Strani: 1

abohte sporočil: 2.564
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 07:24
[pobalin]
> Kritika svetohlinskega vedenja leti na medij. Pa na vse, ki kričijo zraven. Verjetno to ni najbolj nerodna situacija, ki se je novinarki zgodila. Ljudje hodijo na preglede k proktologu, ginekologu, so zavrnjeni v dvorjenju, grejo po viagro v lekarno medtem ko ob njih stoji idiot, ki ne ve zakaj je zarisana na tleh črta,

Ojoj, vidim, da je vse zaman! Eden od naju je očitno raseg gor na hrastovem, drugi pa na bukovem parketu.
Ne, ne, sva kar na istem parketu rastla. Obema se nama zdi izpad primitivcev milo rečeno neprimeren. Ko pa relavitiziram dotično situacijo z ostalimi potencialno nerodnimi, pa moj ni namen vreč izpad Vebra & Co čez rame, ampak problematiziram histerično reakcijo urednice. Kaj ima izjava BMZ s situacijo v Planici? Kaj ima izjava Milana Kučana s situacijo v Planici? Nič, razen tega, da je najbolj enostavno zajahati val na katerem kričiš mizigonija, mizigonija!

> ampak prav 10 sekundni izpad pijancev bo povzročil takšne travme, da se s tem en teden ukvarja vesoljna Slovenija? Resno? Povprečen kelner v nočnem lokalu ali pa taksist doživi več izpadov vsako izmeno.

Pa ne pred vklopljeno TV kamero. Tukaj so imeli krasen izpad z vsem dokaznim materialom. In prav je, da so ga uporabili. Ker morajo imeti zaposleni občutek, da se bo hiša v takih primerih postavila na njihovo stran. In več ko je odpora in sprenevedanja in relativiziranja, bolj odločni morajo biti. Da se ve, da ni pravica vsakega pezdeta, da rine v ljudi okrog sebe ali se celo znaša nad njimi.
Z vsem tem se strinjam. In s sodbo Vebra. In s sankcijo.
> Še bolj problematična pa je histerična reakcija, ko velja for a hammer everything is a nail

Kako moreš napisati kaj takega, ko pa sem te opozoril na umazano podrobnost, da so prihuljeno hamerirali samo državnega uslužbenca, tistega, ki je bil še "bolj aktivno razposajen", pa očitno pustijo pri miru. Nima delodajalca, nima porekla ali samo ni politično občutljiv?
Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli. Ko jaz izpostavljam primere, ko so moški v slabšem položaju, je to predvsem pravokacija namenjena histeričnim babnicam, zgolj sekundarno pa opozarja, da je slabši položaj moških v družbi dejansko spregledan problem. Milenijci se tega še ne zavedajo, generacija Z pa menda že.
> in ki odraža znani rek: People Who Can't Control Themselves Control The People Around Them.

Misliš na te štiri neobvladane razuzdance? Hočeš reči, da so avtoritarni kontrolfrik šefi?
Ti 4 so z alkoholom svoja čustva omamili. Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.
> Temu in zgolj temu je namenjena histerija, še posebej tista, ki se je nadeljevala po sankcioniranju udeleženega in ki v komentar vpleta natakarice ipd.

Ker so natakarice čisto numesten dodatek? Ker se njim to ne doghaja? Ker njim pa taka "flirtanja" pašejo?
Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
> Tudi, če je Veber res izrekel te besede, je bil zanje, grem staviti, kaznovan nesorazmerno glede na "škodo", ki jo je povzročil. Če je kazen nesorazmerna, se pa neizogibno vprašam, kdo je večji zločinec: obsojenec ali tožnik/sodnik.

Glej, sodeč po vesteh je bil kaznovan pogojno, torej ni izgubil ničesar. Delodajalec ga je udaril po njegovi senci. Da je zadeva tako zelo javna, si je kriv sam. Če ne bi glave rinil v prižgano TV kamero ampak v smreko, se to ne bi tako zasukalo. Nesorazmerno je pa to, da je očitno nastradal samo on. Zakaj se ne ve, kje so zaposleni ostali trije in kaj o njihovem obnašanju pravijo delodajalci?
Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.
> Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.

Ker je vsem to res pasalo ali zato, ker so se zlasti mlade/-i in bogaboječe/-i pač vključili v sistem, ker ni dobro ostati izven njega. Veš kdo je slovel kot en tak pijanski razuzdanec brez primere, ki si je dovolil vse? Silno bolehni politmafijec Ivan Zidar. Za deklinami žvižgajoči bosanski delavci so bili v primerjavi z njim čisti angelčki.
Kot rečeno je bila udeležba prostovoljna. In kar nekaj jih ni prišlo. Meni so se zdele sproščene. Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica. Ne vem pa, če takšna moja ocena, paše v histerično vzdušje, ko se je treba izmikati kamenju, ki se ga luča.
> Saj ni problem, da so pijani in se obnašajo nedostojanstveno, če se pri tem le vedejo kot kastrati? Je bilo to sporočilo urednice?

No, jaz se nikdar nisem imel za kastrata, sem srečno poročen in oče, zato mi tole enačenje opitega moškega z psi, ki se gonijo, ne gre v glavo. Ampak, če gre za obojestransko gonjenje, naj bo.
Nisi odgovoril na moje vprašanje. In kako pride do obojestranskega gonjenja?
Navadno mora nekdo narediti prvo potezo.
> www.mamamia.com.au/f...nst-metoo/

Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting. Kaj res meniš, da so imele podpisnice te peticije v mislih njegova dejanja, ko so jo pisale? Govorim o ljudeh, ki so, kot je povedal abraxas vprašal, in se, ko so bili zavrnjeni, sami umaknili. To ni nadlegovanje. Ko govorimo o pretirani reakciji, seveda ni govora o njem. Pa čakaj malo, ti si poročen, ali je prvič žena skočila nate ali se lahko zahvališ, da se nisi znašel pod tem hashtagom in bil okarakteriziran za izprijenca, srečnemu naključju, da te takrat ona ni zavrnila?

en.wikipedia.org/wik...#Criticism

Strani: 1