Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sajmonelavesela sporočil: 305
[pobalin]
> [jezdec666]
> Ampak ne moremo mimo dejstva, da je dobil sankcijo v zvezi s pogodbo o zaposlitvi, delovnim razmerjem oziroma funkcijo, čeprav gre za govedanje v prostem času. Dvomim, da bi odpoved pred sodiscem zaradi prostočasnega veseljacenja zdržala.

Si morda pomislil, da ima v direktorski pogodbi klavzulo, da s svojim vedenjem ali dejanji ne sme negativno vplivati na javno podobo delodajalca, ali (še bolj verjetno), da imajo to v kakšnem internem pravilniku? Pa na možnost, da ima ded službeni avto in je bil z njim v Planici in delodajalcu ni mogel 100% dokazati, da se tisti večer ni opit sedel za volan službenega avta. Tvojo pripomo se da razumeti tudi tako, da bi mož v prostem času lahko kradel po trgovinah, kalil javni red in mir, občasno prebutal ženo in otroke, pa to na direktorsko službo ne bi smelo vplivati, vsaj ne dokler ne bi z dela izostal zaradi aresta. Ali kaj?
Sicer je pa ta disciplinski ukrep po mojem mnenju najboljše, kar so lahko naredili, ker je slišati hud, a je nekakšna pogojna kazen. Zgrožena javnost in politika sta dobili svojo kost, njemu pa, če je sicer čisto v redu delavec, ne bo nič hudega. Samo malo bolj bo moral paziti, kako se obnaša. Win-win, poglavje zaprto. Upam, da ga je izučilo in da se je novinarki opravičil.
Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke? Meni iz posnetka ni uspelo razbrati, kateri človek sploh je ta javni funkcionar, ker ga tudi drugače ne poznam - izgleda da je model, ki je stal za novinarko na njeni desni, še najbolj podoben temu človeku - razen da se je smejal družbi še pred komentarjem o kavsanju, potem pa izgine iz kadra (mogoče se mu je zdelo neprimerno?)

Puritanizem na steroidih.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2705365

Strani: 1

pobalin sporočil: 12.468
Zadnja sprememba: pobalin 01.04.2018 14:16
[sajmonelavesela]
Pa je ta oseba sploh storila kaj neprimernega, razen da je bila v družbi ljudi, ki so se potem neprimerno obnašali do novinarke?
JE!!! Saj je povsod jasno zapisano, če hočeš prebrati in razumeti. Citiram iz vesti sta.si: "ravnanje člana poslovodstva DRI Tadeja Vebra, ki je minuli petek v skupini moških neprimerno ogovoril novinarko televizije Kanal A med javljanjem iz Planice"!

Zdaj pa še dodatna vprašanja: je bil v petek (delovni dan!) ta tip na dopustu, bolniški ali je bil na tekmi v Planici službeno? Če službeno, v kateri funkciji, s kakšno nalogo in kako da je na službeni poti sredi dneva lahko opil? Če privatno, je bil tam s službenim avtom in kdo ga je peljal domov? Itn.
Meni iz posnetka ni uspelo razbrati, kateri človek sploh je ta javni funkcionar, ker ga tudi drugače ne poznam - izgleda da je model, ki je stal za novinarko na njeni desni, še najbolj podoben temu človeku - razen da se je smejal družbi še pred komentarjem o kavsanju, potem pa izgine iz kadra (mogoče se mu je zdelo neprimerno?)
Puritanizem na steroidih.
Če ta tvoj puritanizem pomeni hipokrizijo par excellence in provincialno zagovedno pojmovanje olike, omike, javnega vedenja, bontona, samoobvladovanja itn., imaš čisto prav. Jaz sem pa zrasel gor na parketu, verjamem v enakopravnost spolov in pravico vsakogar, da ni nadlegovan, sploh pa ne s pritlehno seksualno in politično konotacijo, med svojim delom, s strani pijanih postopačev. V moji mladosti so se arijski Slovenclji, ki so se imeli za klajnburgerlih civilizirane, bili so pa predvsem provincialni šovinisti, blazno zgražali, ko so "neotesani" južnjaški težaki ali vojaki žvižgali in dobacivali arijskim Slovenceljkam. Kakšna drama! Tole zdaj je pa samo malo radožive veselosti!? Še za v gmajno ni!

Pa veš, kaj je najbolj strašno pri tej zadevi? Ker se je to odvilo v obsodbo in kaznovanje samo zato, ker se je zgodilo pred kamero velike medijske hiše, ki je zadevo medijsko/pravičniško razpihala. Kaj, če bi se to zgodilo moji/tvoji ženi/hčerki, ki bi bila tam zaradi tekme, brez kamere, brez medijske moči, brez biča, da bi tipe usekala nazaj, ko so se ji nabili pred obraz in vanjo sopihali svoje maligansko podivjane hormone? V starih in bolj surovih časih bi veljalo, da si zaslužijo vsaj po eno na gobec.

Je pa zanimivo, kako so Slovenske novice v svojo priložnostno lepljenko psevdo mačističnih zagovednežev lepo spravile leve postkomuniste in desne volkspartajevske demokrate.
www.slovenskenovice....anja-39108

Pa naj za konec tole še malo posolim (davkoplačevalski denar...)
Lani je v državnem inženirju DRI, kjer med drugim pripravljajo projekte za drugi tir, število avtomobilov zraslo na 153, za zasebno uporabo jih imajo 54.
tl.finance.si/893134...adzora-SDH
in popopram (naši-vaši...)
Tadej Veber, dosedanji svetovalec ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača je bil po podatkih Dnevnika brez razpisa imenovan za vršilca dolžnosti člana uprave Družbe za razvoj infrastrukture (DRI).
Veber, je član strokovnega sveta SDS in dosedanji svetovalec ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača.
www.finance.si/8329520
To je pred dvema tednoma postal Tadej Veber, arhitekt in član strokovnega sveta SDS, ki je širši javnosti znan kot osrednji akter v aferi Opera. Leta 2007 je namreč ministrstvu za kulturo, ki ga je takrat vodil Vasko Simoniti, za 31.000 evrov svetoval pri projektih obnove Opere in Moderne galerije, čeprav je bil hkrati zaposlen v družbi Gradis biro za projektiranje, ki je bila podizvajalec pri obnovi Opere. Veber, ki je danes tudi eden od manjših solastnikov Gradisa biro za projektiranje, je tedaj sodeloval tudi pri izbiri izvajalca obnove Opere, ki jo je ministrstvo prepustilo Vegradu in SCT, njegovo vlogo v poslu pa je pod drobnogled vzela tudi komisija za preprečevanje korupcije.
www.dnevnik.si/1042557625
Petunija1 sporočil: 790
To sporočilo je izbrisal avtor (12.02.2019 21:57)

Strani: 1