Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MM1411 sporočil: 4.798
Zadnja sprememba: MM1411 26.03.2018 17:55
Je že kdo pogledal pod oblogo Porschejevih vrat, če morda tam piše: "práca na Slovensku robí peniaze v Švábsku"?

Ne gledat vse tako negativno, Slovaki so dobili tovarne in službe, da danes živijo bolje kot so kdaj koli prej...sicer kaj bi bilo?

...ak nechcú robít nemusím a na to je jednoduchá odpoveď, mohol by som zostať bačo ktorí kŕmia ovce a spracováva zemiaky...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2704414

Strani: 1

pobalin sporočil: 12.485
[MM1411]
Ne gledat vse tako negativno, Slovaki so dobili tovarne in službe, da danes živijo bolje kot so kdaj koli prej...sicer kaj bi bilo?
A za švabske in še bolj za saške delavce pa to ne velja? Njim pripadajo večje plače in še letna nagrada, Slovaki so pa lahko veseli, da imajo svoje vzhodnjaške mezde, da so le redne? Pa najbrž ravno zaradi nizkih mezd Slovaki pridelajo več dobička na avto kot delavci v Stuttgartu, Leipzigu ali Wolfsburgu.

V bistvu me moti predvsem to, da to piarovštino za Vaterland über publiko prepisujejo deželni papagaji, ki očitno nimajo kapacitet za najbolj elementarne avtonomne kritične razmisleke. Na, primer, kaj pomeni ta stavek
Nagrado bo prejelo okoli 23 tisoč zaposlenih družbe Porsche, usklajeno z individualnim delovnim časom in delovno dobo pri podjetju.
in kateri zaposleni so izzvzeti, ker po uradnih podatkih je imel Porsche konec lanskega leta 29777 zaposlenih (glej: Daten und Fakten).
newsroom.porsche.com...10344.html

Strani: 1