Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kupujemo finsko ali kako sem na Finskem iskala čokolado milka
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2702802] 16.03.18 11:08 · odgovor na: (# 2702797)
[FIN-209516]To najbrz res ne, sem se malo pohecal... ampak njena salcka vroce cokolade za nekoc 2,2 eur je bila bozanska, posebej v primerjavi s teoreticnimi vrocimi cokoladami za skoraj isto ceno v raznih kao fency kavarnicah.
Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.
Njena miniatura pod nlb je ena od mojih nostalgij, tja sva z dobrim prijateljem ki ne pije kave (cudak) hodila 10 let nazaj, gospa je delala osebno in se njena gajstna hcerka pa ene dve kelnerci. In je bila strasen terorist, pupe so bile spedenane v nulo in ce je kje bila mrvica umazanije ali nepravilna postrezba je prec zaropotala. In sva gledala kako so uniformirane pupe marljive in kako vse tece kot namazan stroj in je blo res cudovito.
Sem bil na obisku v Lj pred kratkim tam, in me je prileten kelner pozdravil "dobar dan direktor, kva prnesem?", kot da sva stara rođaka... no, tut to je slo v kurac. Oziroma slo je v smeri povprasevanja strank... o cemer pogosto pisem.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2702802
Strani: 1
[#2702818] 16.03.18 11:56 · odgovor na: (# 2702802)
[NemirniTujec]A ti nic ne kuhas? Vroca cokolada je a) cokoladni prah+kakav+sladkor + b) skrobov prah + c) vroca voda ali mleko.
> [FIN-209516]
> Je nadpovprečna, ni pa najboljša na svetu.
To najbrz res ne, sem se malo pohecal... ampak njena salcka vroce cokolade za nekoc 2,2 eur je bila bozanska, posebej v primerjavi s teoreticnimi vrocimi cokoladami za skoraj isto ceno v raznih kao fency kavarnicah.
Okus je odvisen samo in izkljucno od razmerja teh sestavin. Nekateri cheapskates ti dajo v glavnem skrob in vodo, ker so jih tako ucili. Saj ves, to je ono ko ima lokal nekdo, ki je samo dobil idejo "ej stari to bo pa ful slo", strezejo studenti za 3 EUR na uro, in prodaja se sminkerija.
Vzames srednje dobro cokolado, jo stopis ali naribas (odvisno koliko je trda), dodas skrob, sladkor in mleko ali smetano, pazis da je cokoladni del 50% ali vec, skuhas, in imas cokolado ki je res "vroca cokolada", ne pa "vroci razredcen cokoladni puding".
Strani: 1