Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 26.623
[macon]
> [tasilo]
> Boli me, ko gledam, kako se oslarije prijemljejo. Z drugimi besedami: če se nekaj prime zgolj z rabo, še ne pomeni, da je dobro ali pametno. Proti temu se borim, saj vse to ne vpliva zgolj na jezik, temveč na logiko, ki je jeziku nadrejena.
>
> V jezik forumovcev se praviloma ne vtikam, saj bi to lahko počel 24/7. Po drugi plati pa si v komentarjih tudi sam privoščim precej svobode (logike se pa vendarle poskušam držati). Trivij (retorika, gramatika, dialektika = logika) je žal izumirajoča "umetnost".
>
> * Tole "doživljensko" oslarijo nam poskušajo vsiliti po eni strani južnjaki, kjer sicer poznajo pojem "doživotan"; ampak tudi pri njih je to nesmisel. In po drugi strani vsi tisti prekleti "politični korektniki in pravičniki" z razlago, da omenjati smrt ni "lepo in pozitivno". Naj gredo k vragu, eni in drugi.
Politična korektnost. Smrt je neprijetna beseda, ki naj se je ne uporablja.

Laž je tudi neprijetna beseda in naj se ne govori, da nekdo laže, temveč da govori neresnico.
... OK, kolikor jaz razumem slovenski jezik, je med lažjo in neresnico pomembna semantična razlika, ker laž pomeni namerno izkrivljanje dejstev, neresnica pa nenamerno, ker ni nujno, da govorec dejansko ve, kaj je res ... ja, je pa res, da se neresnica uporablja tudi takrat, ko govorec ve, kaj je res, ampak se tako obvaruje pred uporabo "vseh pravnih sredstev" tistega, ki res laže, tako da to nima nobene zveze s politično korektnostjo ...