Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.494
[tasilo]
Boli me, ko gledam, kako se oslarije prijemljejo. Z drugimi besedami: če se nekaj prime zgolj z rabo, še ne pomeni, da je dobro ali pametno. Proti temu se borim, saj vse to ne vpliva zgolj na jezik, temveč na logiko, ki je jeziku nadrejena.
Glede logike imaš zagotovo prav.Ampak slovenski jezik je pri tem že tako zafuran, da mu ni pomoči. Slovenci radi kompliciramo in to se pozna tudi pri jeziku.

Pri angleščini je ogromno nekih besednih zvez in fraz, ki so kar nekaj. Ampak ker so prišle v uporabo, so sedaj sestavni del jezika.

In angleščina je zanimiva še z vidika logike razmišljanja. Američani so bistveno poenostavili angleščino ker so bolj naravnani k praktičnosti.
V jezik forumovcev se praviloma ne vtikam, saj bi to lahko počel 24/7. Po drugi plati pa si v komentarjih tudi sam privoščim precej svobode (logike se pa vendarle poskušam držati). Trivij (retorika, gramatika, dialektika = logika) je žal izumirajoča "umetnost".

* Tole "doživljensko" oslarijo nam poskušajo vsiliti po eni strani južnjaki, kjer sicer poznajo pojem "doživotan"; ampak tudi pri njih je to nesmisel. In po drugi strani vsi tisti prekleti "politični korektniki in pravičniki" z razlago, da omenjati smrt ni "lepo in pozitivno". Naj gredo k vragu, eni in drugi.
Mene najbolj moti beseda smatrati. Beseda doživljenjsko pa je tako vsesplošno razširjena tudi v knjižnem svetu, da jo nikoli nisem vzel kot tujko. Ampak kot neko dejstvo, ki obstaja. Zato mi je tvoj pogled osvežujoč in zanimiv.