Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (Nepremičnina tedna) Stanovanje v Trnovem za dober milijon evrov
Strani: 1 2
sporočil: 14.456
[vickibedi]To je bilo pa blicšnel! Očitno Finance res dosežejo nadpovprečno situirano, izobraženo in kultivirano urbano publiko s prefinjenim okusom in vrhunsko bivalno kulturo.
Link ni več na voljo, tako da je zgleda že prodano :)
Ali pa je bogataški/a lastnik/ca zelo občutljiv/a na forumske komentarje. :-)
sporočil: 3.976
[bc123a]Čeprav te (v forumskem smislu) nekoliko poznam, še vedno ne vem ali si tole napisal resno ali kot zajebancijo.
Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.
sporočil: 3.976
[bc123a]Razen za morda kakšno ribo.
Ampak za velik del jedi je podloga cebula, jebat ga.
:))))
sporočil: 113
Sori, če sem te zmedu. V mislih sem imel seveda centralno
prezračevanje, ki je navadno povezano z rekuperacijo. Da ti pozim
not mrzlo ne piha.
sporočil: 32.212
[bc123a]
> [matjazfinance]
> > [bc123a]
> > Ko jaz prazim cebulo, uspe zasmrdeti ob napi skozi dvoja zaprta vrata celotno stanovanje. Ne vem, kaksno napo bi moral imeti, da bi ne zasmrdel kavc ki je 3 metre stran.
>
> A res? Ujebote, pa kaj maš to za eno heavy duty čebulo?
Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.... čuj, saj se zajebavaš, a ne ? ...
P.S.: finta okusa hrane ni v seštevku sestavin, ampak je finta, da se okusi sestavin "seštevajo", ko se istočasno kuhajo ali pečejo v posodi na štedilniku ...
sporočil: 48.253
[najobj]Nic se ne zajebavam, veliko receptov se zacne z:
> Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.
... čuj, saj se zajebavaš, a ne ? ...
P.S.: finta okusa hrane ni v seštevku sestavin, ampak je finta, da se okusi sestavin "seštevajo", ko se istočasno kuhajo ali pečejo v posodi na štedilniku ...
1) sesekljajte cebulo
2) sesekljajte/strite cesen
3) v posodo dajte nekaj zlic olja, segrejte
4) preprazite cebulo, dodajte cesen da zadisi (30 sekund), umaknite iz ognja
potem pa se vejijo naprej. Tocke 1-4 lahko naredis kadarkoli in spravis rezultat, ki nastane. PO tem se pa zadeve seveda kuhajo skupaj.
sporočil: 13.528
[matjazfinance]Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
> [bc123a]
> Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.
Čeprav te (v forumskem smislu) nekoliko poznam, še vedno ne vem ali si tole napisal resno ali kot zajebancijo.
sporočil: 48.253
[vickibedi]"Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.
Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.
Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?
sporočil: 305
[bc123a]Vnaprej pražena čebula je ta boljša, ker ti prihrani vsakic vsaj pol ure časa in nekaj zraka :-)
> [vickibedi]
> Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
"Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.
Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.
Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?
sporočil: 48.253
[sajmonelavesela]Ce mislis ono iz trgovine, tista je susena, je prakticno neuporabna za slovenske recepte... ta moja je pa ok, ja.
> [bc123a]
> > [vickibedi]
> > Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
>
> "Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.
>
> Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.
>
> Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?
Vnaprej pražena čebula je ta boljša, ker ti prihrani vsakic vsaj pol ure časa in nekaj zraka :-)
sporočil: 13.528
[bc123a]Lej, ni panike, delaš kot ti paše. Mi je pa zmrzovanje čebule nekako tako, kot če bi zmrzoval pire krompir ali solato ;)
> [vickibedi]
> Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
"Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.
Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.
Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?
sporočil: 48.253
[vickibedi]Surove ziher ne mores. Prazena pa ja, preizkuseno, in kot pravim, ker je v zmesi poleg cebule in cesna se olje, se da zadevo lepo odlomiti brez taljenja, ko jo rabis.
> Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?
Lej, ni panike, delaš kot ti paše. Mi je pa zmrzovanje čebule nekako tako, kot če bi zmrzoval pire krompir ali solato ;)
Potem pa komot porabis za golaz in njegove izvedenke, paprikase (mesne in zelenjavne), rizote, verjetno tudi prazen krompir (ampak tu po moje pride do problema zaradi cesna).
sporočil: 48.253
[matjazfinance]lih to sem mislil dopisati prej v thread. ampak saj je relevantno. "Kako v nepremicnini za miljon evrov ne zasmraditi dnevne sobe?". (odgovor: nabavite gaspercek in kuhajte kosilo na balkonu :)
Evo, pa je iz "nepremičnina tedna" ratalo "Bisijeve male kućne čarolije"
:)
sporočil: 32.212
[bc123a]
> [najobj]
> > Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.
> ... čuj, saj se zajebavaš, a ne ? ...
>
> P.S.: finta okusa hrane ni v seštevku sestavin, ampak je finta, da se okusi sestavin "seštevajo", ko se istočasno kuhajo ali pečejo v posodi na štedilniku ...
Nic se ne zajebavam, veliko receptov se zacne z:... OK, to bi verjetno šlo, ker po 30 sekundah praženja olje in čebula k okusu hrane še ne prispevata neke dodane vrednosti, sploh če kasneje - nisem probal in nimam pojma - odmrznjeno olje in pražena čebula na "seštetem" okusu nič ne izgubita ... khmm, čeprav ne vem, v čem je finta, če ti stanovanje ne smrdi/diši po praženi čebuli, ampak ti smrdi/diši po čem drugem, kar pač kuhaš, ker ko nekaj kuhaš, smrdi/diši v vsakem primeru ...
1) sesekljajte cebulo
2) sesekljajte/strite cesen
3) v posodo dajte nekaj zlic olja, segrejte
4) preprazite cebulo, dodajte cesen da zadisi (30 sekund), umaknite iz ognja
potem pa se vejijo naprej. Tocke 1-4 lahko naredis kadarkoli in spravis rezultat, ki nastane. PO tem se pa zadeve seveda kuhajo skupaj.
P.S.: toti forum je res v kurcu, če nikjer ni nobene babe in se sami dedi menimo, kako se kuha ...
sporočil: 14.456
[bc123a]V vednost: milijonarska stanovanja v tem mavzoleju so menda brez balkonov.
"Kako v nepremicnini za miljon evrov ne zasmraditi dnevne sobe?". (odgovor: nabavite gaspercek in kuhajte kosilo na balkonu :)
sporočil: 48.253
[najobj]cebulo se prazi nekaj minut, odvisno od moci plosce/gorilnika.
... OK, to bi verjetno šlo, ker po 30 sekundah praženja olje in čebula k okusu hrane še ne prispevata neke dodane vrednosti,
30 sekund je po tem ko dodas cesen.
sicer pa ne vem, kaj ga imate s temi okusi:
1) Cebula se prazi sama, vprasajte zeno ali mamo ce ne verjamete
2) Okus ne bo nikamor pobegnil medtem ko prazis cebulo samo. Se vedno ostane v posodi.
sporočil: 32.212
Zadnja sprememba: najobj 14.03.2018 15:17
[bc123a]
> [najobj]
> ... OK, to bi verjetno šlo, ker po 30 sekundah praženja olje in čebula k okusu hrane še ne prispevata neke dodane vrednosti,
cebulo se prazi nekaj minut, odvisno od moci plosce/gorilnika.... čuj, moja kuharska kariera se je začela v rani mladosti, ker mi je izbirčnežu mati rekla, naj si kuham sam, če nočem jesti tistega, kar je skuhala za ostale ... khmm, tako da malo več spoštovanja do mojih kuharskih sposobnosti, lepo prosim ...
30 sekund je po tem ko dodas cesen.
sicer pa ne vem, kaj ga imate s temi okusi:
1) Cebula se prazi sama, vprasajte zeno ali mamo ce ne verjamete
2) Okus ne bo nikamor pobegnil medtem ko prazis cebulo samo. Se vedno ostane v posodi.
P.S.: okus nikamor ne pobegne, ampak se spremeni, pa tudi vonj po pravkar skuhani hrani v stanovanju nikamor ne pobegne, če odmrznjeno praženo čebulo dodaš kasneje ...
sporočil: 48.253
[najobj]Ok, torej sva oba imela podobno motivacijo :)
... čuj, moja kuharska kariera se je začela v rani mladosti, ker mi je izbirčnežu mati rekla, naj si kuham sam, če nočem jesti tistega, kar je skuhala za ostale ... khmm, tako da malo več spoštovanja do mojih kuharskih sposobnosti, lepo prosim ...
P.S.: okus nikamor ne pobegne, ampak se spremeni, pa tudi vonj po pravkar skuhani hrani v stanovanju nikamor ne pobegne, če odmrznjeno praženo čebulo dodaš kasneje ...Seveda ne, ampak vonj ki nastane med prazenjem sveze cebule je bistveno bolj svinjski (zveplove spojine...) kot vonj recimo grahovega ali strocjefizolnega paprikasa.
Strani: 1 2