Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MatejBa sporočil: 105
Moj bog, kdo se to danes igra z zdravili... Kranjska čebela je slepa veja evolucije in drugače kot z znanjem ne bo šlo. Oni pa da niso vedeli za rezistenco??? Naj mi kdo pove razlog zakaj naj bi bil slovenski med bolj zdrav...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2700521

Strani: 1

Micare sporočil: 815
"Moj bog,"

En sam.

"kdo se to danes igra z zdravili... "

Vsak, ki ima pet minut časa, reskira svoje zdravje in zdravje svojih živali in sploh vsega živega.

Čebele so žuželke in razen kako jih uničiti (večinoma živčni strupi, je malo znanja o njihovem zdravju. Obravnavajo se, kot krave, ribe, dvoživke ...

Kranjska čebela je slepa veja evolucije in drugače kot z znanjem ne bo šlo.

Slepih vej je veliko. Pravzaprav so vse. Kranjska čebela ima zelo zanimive lastnosti. Njim lastne imajo tudi druge sorte čebel, ki so prav tako zelo zanimive.

Čebele so še iz časa dinozavrov, kar dokazuje, da niso zelo slepa ulica evolucije. Fosilček, košček dinozavra (s perjem) in čebele so našli v jantarju.

"Oni pa da niso vedeli za rezistenco???"

Načina kako, pomagati čebelam, preživeti v spopadu z nevarnostmi, ki so postale enake po celem Svetu še ni. Varoja (klopi), virusi o katerih (in mnogo novih)se je bralo le v literaturi, mali panjski hrošč, azijski sršen, kemikalije v kmetistvu in vsakodnevnem živjenjskem okolju ...

Vsi so pametni, pametujejo, trdijo, razlagajo,a to nič ne pomaga. Rezistenca je le ena taka teorija. Normalen čebelar pa je v hudi stiski. Čebele umirajo. Kako se počuti čebelar, ko mu umre večina (včasih100 in več) panjev čebel in ostane s par družinami ali sploh brez ene same pa se nihče ne sekira. Ostanejo panji polni hrane, brez čebel. Ni ne fizične, ne psihične, ne finančne in ne praktične pomoči. Imamo pa sedaj dve, jutri verjetno tri in več čebelarskih podzdruženj... Imajo svoje interese ...

"Naj mi kdo pove razlog zakaj naj bi bil slovenski med bolj zdrav..."

Ker je iz našega okolja. Z naših rastlin, z našemu okolju lastnim cvetnim prahom, bakterijami iz našega okolja, z sledovi nečistoč iz našega okolja, ki dajejo tistemu, ki jih v medu uživa, možnost da razvije odpornost, da se navadi na morebitne povzročitelje alergij in ker verjamem in zaupam čebelarju kateri iztoči ta med, da je slovenski med tak, kot mora biti. Moje osebno mnenje je, da je, kot nekakšno cepivo. Kot vsak dober med pa vsebuje vitamine, minerale, organske snovi, ki ga ohranjajo užitnega in čebele zdrave. Čebele pa tudi dodajo izločke svojih žlez, ki so zelo pozitivno učinkovite. Nekatere imajo antibakterijske lastnosti. V zadnjih par letih ogromen napredek v vedenju o temu. Med je menda edina snov, ki ne splesni. Na vsakega Zemljana odpade le par sto gramov medu.

Uživati ga je potrebno "surovega" manjših količinah, vsak dan. Hranilna vrednost v smislu kalorične vrednosti ni bistvena.

Veliko zdravja Vam želim.

Strani: 1