Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vrac sporočil: 9.461
[smity]
pranje denarja kolikor vem EK ni dajala toliko v ospredje. Tukaj je nekaj ljudi verjetno dobilo provizijo, policija ni nikogar preganjala. Spet lahko rečemo nič se ni zgodilo, oz. nič se ne da dokazat. Pri dejanjih pranja denarja nas tujina že prehiteva praviš. Samo DB je potem kaznovana ko jo pri tem nečednem delovanju zalotijo. Jaz in verjetno tudi EK ne vidi glavne nevarnosti v tem, da se je denar opral, ampak v sistemskih tveganjih za pojav pranja denarja, izdajo nekritih, nerazumnih kreditov, bančnih lukenj,...
Pod črto se NLB prepogosto pojavlja v neugledni družbi Grkov, DB,... Kako zdaj to banko spravit v neko bolj ugledno družbo? Normalna družba ne rabi slabe NLB, ali pa ne rabimo poštenih državljanov Slovenije in vsi postanemo lopovi, to bi tudi bila ena rešitev.
Recimo, da so res prali denar. Primer še ni zaključen. Ni pa to seveda razlog, da bi se Slovenija zato morala ustreliti še v koleno, kar prodaja banke pod prisilo EK brez dvoma je. Če se ugotovijo nepravilnosti, dokažejo kazniva dejanja, potem se ve, obsodba odgovornih in sedet. Ne boš pa poleg odgovornih zato zaprl še banke. Potem bi morala DB, karšna pralnica in čistilnica umazanega denarja je, morali že davno prisilno prodati, mnogo prej kot NLB. Pa jo Nemci bodo? LOL.