Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

kzupanc sporočil: 8.213
Citat:"Po celi vrsti medsebojno povsem neskladnih pristopov k reševanju bank na evrskem območju, zaradi katerih so evropski bančni odločevalci že četrto leto deležni ostrih kritik tako ekonomske kot pravne stroke, tako s severa kot z juga, bi evropska komisija (EK) ravnala modro, če bi si poskušala povrniti izgubljeni ugled z objektivno, transparentno in po potrebi samokritično obravnavo primerov, ki še niso zaključeni. A pri odločitvah EK na tem področju na žalost ostaja tako, da je moder predvsem njen logotip, vsebinsko pa prevladujejo rumena in najrazličnejši odtenki sive. Takšno je tudi uradno sporočilo EK o uvedbi preiskave zoper Slovenijo zaradi spreminjanja zavez o prodaji NLB, objavljeno v petek."

Žal je Slovenija še za stopnjo ali dve bolj problematična pri svojih ravnanjih. To se vidi iz letala. Sicer pa res, EK se (ne samo v tem primeru) obnaša krepko amatersko in nestrokovno.
Lahko bi to tudi pričakovali, če se daje za EU cca.1% iz proračuna, za vso javno porabo pa recimo 30-35%. Ampka: Zavezali smo se (Bratušek) prodati banko in to je treba uresničiti. Vs eostalo je stvar dobre volje EU. Kot pri arbitraži (le da je tam SLO na drugem koncu).

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2695510

Strani: 1

bambino sporočil: 973
Tudi Portugalci in Španci in Italijani so se zavezali, pa jim ni bilo potrebno požreti vsega.

Sicer pa je bila ocena stanja slabih terjatev očitno namerno ponarejena v škodo Slovenije. Že iz tega vidika, bi morali biti bolj glasni, če so v dopisu EK očitne laži.

Strani: 1