Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

smity sporočil: 199
čas vnosa: 30.01.18 17:39
saj ni tako komplicirano da bi moral o NLB napisat dolg članek. NLB naj državi Sloveniji vrne to zadnjo dokapitalizacijo. EK je modro ugotovila dokapitalizacije na vsakih nekaj let, obljube o prodaji se vlečejo leta, vmes se pere teroristični denar. To je za Slovenijo vse normalno, za EK pa to ni normalno. Če ni normalno, pa ni nujno da je to neškodljivo, lahko je zelo nevarno. Si predstavljate da bi na stotine bank v EU poslovalo na način kot posluje NLB?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2695466

Strani: 1

TadejK sporočil: 7.856
Zadnja sprememba: TadejK 30.01.2018 20:55
[smity]
NLB naj državi Sloveniji vrne to zadnjo dokapitalizacijo. EK je modro ugotovila dokapitalizacije na vsakih nekaj let, obljube o prodaji se vlečejo leta, vmes se pere teroristični denar. To je za Slovenijo vse normalno, za EK pa to ni normalno.
V EU in tudi ožje v EZ je to vse precej relativno. V Grčiji so dokapitalizacije bolj dobesedno na vsakih nekaj let kot pri nas, pa je EK še za vsako dala dovoljenje.
[smity]
Če ni normalno, pa ni nujno da je to neškodljivo, lahko je zelo nevarno. Si predstavljate da bi na stotine bank v EU poslovalo na način kot posluje NLB?
V smislu, da perejo denar? Na stotine takih morda res ni, ampak v primerjavi z grehi Deutsche Bank je NLB svetníca:
- US probing DB for laundering money to Iran www.timesofisrael.co...g-to-iran/
- DB fined for $10 billion Russian money-laundering scheme money.cnn.com/2017/0...index.html
- How DB enabled a dirty offshore bank linked to organised crime and ISIS to move dark money www.buzzfeed.com/tom...dirty-bank
- DB: an International Criminal Organization? global.handelsblatt....ion-767816
itd itd itd
bambino sporočil: 965
Predpostavka, da banke v tujini poslujejo boljše je napačna. Bile podprte z državnim denarjem v enakem obsegu.

Strani: 1