Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (intervju) Nejc Kodrič, Bitstamp: Bojim se, da večina vlagateljev iz kripto naložb ne bo odnesla cele kože
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2683155] 09.11.17 16:09 · odgovor na: (# 2683134)
[najobj]
... čuj, moja matematika pač pravi, da če si ti pred enim mesecem za 1 računalnik zapravil 1 bitcoin, ki je takrat stal 4.400$, potem bi si za 7.800$, kolikor 1 bitcoin stane danes, zdaj lahko kupil skoraj 2 računalnika oziroma bi si kupil 1 računalnik in imel še celih 3.400$ v žepu ...Res je , ne razumem :)) Cene so divjale na koncu...Pred tem, pa so bile devalvacije. Vsake toliko bum in -20%. Celo prepovedano je bilo spreminjati cene in če si pozabil je v tem obdobju Zastava imela vsak mesec ali dva nov model avta :)))) Avo je bil sicer enak, le oznaki so dodali kakšno črko in eno letvico na haubo.
P.S.: res ne vem, zakaj bi za računalnik zapravljal dragocene bitcoine, če pa računalnik lahko kupiš z dolarji v kešu in si za tisti bitcoin čez en mesec lahko kupiš 5 računalnikov in potem začneš z njimi kopat nove bitcoine in še bolj služiš ... alzo, kot vidiš, jaz sploh nisem proti bitcoinom, ampak sem samo malo bolj skrben in jih ne bi trošil brezveze ... aja, ko tiste marke in dinarje primerjaš z bitcoini in dolarji, si pozabil, da so cene - OK, ne glih računalnikov, ampak vsega drugega - v dinarjih takrat divjale enako kot danes divjajo bitcoini, cene v dolarjih pa so danes ves čas bolj ali manj enake, tako da je situacija glih kontra, kot jo ti (narobe) razumeš ...
Tisti, ki je kupil BTC v zadnjih nekaj letih je z njim zaslužil. Če bi kupil računalnik za keš recimo pred mesecem bi plačal v € isti znesek kot danes. Če si za isti znesek kupil BTC si imel do včeraj 77% več € in enako BTC kot pred mesecem dni. Včeraj si kupil računalnik....In kje je tukaj preplačilo? Jaz vidim prihranek ;)
Če pa bi gledal koliko bo enaka količina BTC vredna čez recimo dva meseca-seveda če bo zadeva rastla....pol pa nikoli ne bi kupil nič drugega kot BTC in bi od lakote škripnil;) ker za vsak evro v zadnjem času, ki ga nisi dal v BTC si zgubil....
Kako je šele če bi varčeval za računalnik in dal vsak mesec 100€ na stran. V enem primeru v banko, v drugem primeru v BTC? Kje bi bila doba varčevanja krajša? In ko bi končno imel dovolj denarja za nakup, kateri način bi bil dražji, glede na denar v katerem si plačan????
Zadevo moraš pač gledati tako, koliko je na dan plačila stala v denarju v katerem dobivaš plačo in koliko si tega istega denarja dal ko si kupoval BTC...Koliko bo pa vredno v prihodnosti pa so že špekulacije. Danes je manj kot včeraj, torej po tvoje se je včerajšnji nakup splačal ;) ne pa da se ni!
Ko bo pa padalo, bo pa drugače...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2683155
Strani: 1
[#2683276] 10.11.17 10:00 · odgovor na: (# 2683155)
[MrRooky]
> [najobj]
> ... čuj, moja matematika pač pravi, da če si ti pred enim mesecem za 1 računalnik zapravil 1 bitcoin, ki je takrat stal 4.400$, potem bi si za 7.800$, kolikor 1 bitcoin stane danes, zdaj lahko kupil skoraj 2 računalnika oziroma bi si kupil 1 računalnik in imel še celih 3.400$ v žepu ...
>
> P.S.: res ne vem, zakaj bi za računalnik zapravljal dragocene bitcoine, če pa računalnik lahko kupiš z dolarji v kešu in si za tisti bitcoin čez en mesec lahko kupiš 5 računalnikov in potem začneš z njimi kopat nove bitcoine in še bolj služiš ... alzo, kot vidiš, jaz sploh nisem proti bitcoinom, ampak sem samo malo bolj skrben in jih ne bi trošil brezveze ... aja, ko tiste marke in dinarje primerjaš z bitcoini in dolarji, si pozabil, da so cene - OK, ne glih računalnikov, ampak vsega drugega - v dinarjih takrat divjale enako kot danes divjajo bitcoini, cene v dolarjih pa so danes ves čas bolj ali manj enake, tako da je situacija glih kontra, kot jo ti (narobe) razumeš ...
Res je , ne razumem :)) Cene so divjale na koncu...Pred tem, pa so bile devalvacije. Vsake toliko bum in -20%. Celo prepovedano je bilo spreminjati cene in če si pozabil je v tem obdobju Zastava imela vsak mesec ali dva nov model avta :)))) Avo je bil sicer enak, le oznaki so dodali kakšno črko in eno letvico na haubo.... evo, pa si zdaj ti sam povedal isto, kar sem zadnjič forum.finance.si/?m=...926&single povedal Franklu, in sicer da bitcoin zaradi volatilnosti nikoli ne bo valuta, ki bi jo podobno kot evro ali dolar ljudje uporabljali v vsakdanjem življenju ... khmm, ker je bitcoin zanimiv glih zaradi svoje volatilnosti in zato ljudje vanj "vlagajo", ker špekulirajo, da bodo z njim zaslužili, če pa se bo bitcoin "umiril", pa vanj noben (Catch-22) ne bo več "vlagal" ... no, in če se vrnem na tvoj primer, ker bi se včeraj zjutraj(!) nakup zaradi kasnejšega padca bitcoina splačal kupcu, prodaja pa se iz istega razloga ne bi splačala prodajalcu, se zaradi plač obeh udeležencev v evrih ali dolarjih transakcija ni zgodila ...
Tisti, ki je kupil BTC v zadnjih nekaj letih je z njim zaslužil. Če bi kupil računalnik za keš recimo pred mesecem bi plačal v € isti znesek kot danes. Če si za isti znesek kupil BTC si imel do včeraj 77% več € in enako BTC kot pred mesecem dni. Včeraj si kupil računalnik....In kje je tukaj preplačilo? Jaz vidim prihranek ;)
Če pa bi gledal koliko bo enaka količina BTC vredna čez recimo dva meseca-seveda če bo zadeva rastla....pol pa nikoli ne bi kupil nič drugega kot BTC in bi od lakote škripnil;) ker za vsak evro v zadnjem času, ki ga nisi dal v BTC si zgubil....
Kako je šele če bi varčeval za računalnik in dal vsak mesec 100€ na stran. V enem primeru v banko, v drugem primeru v BTC? Kje bi bila doba varčevanja krajša? In ko bi končno imel dovolj denarja za nakup, kateri način bi bil dražji, glede na denar v katerem si plačan????
Zadevo moraš pač gledati tako, koliko je na dan plačila stala v denarju v katerem dobivaš plačo in koliko si tega istega denarja dal ko si kupoval BTC...Koliko bo pa vredno v prihodnosti pa so že špekulacije. Danes je manj kot včeraj, torej po tvoje se je včerajšnji nakup splačal ;) ne pa da se ni!
Ko bo pa padalo, bo pa drugače...
P.S.: za močnimi markami je stalo močno nemško gospodarstvo, za "močnim" bitcoinom pa je luft ...
Strani: 1