Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.739
Zadnja sprememba: FIN-311684 27.10.2017 06:08
Edini strokovnjak za spolnost je duhovnik, je rekel (!!??)...Sicer, veliko govori o cerkvenem peklu, pozabljajoč, da je cerkev njegova izbira in ne vedoč, da si je pekel ustvaril sam. Pekel, Vice in Raj nosimo v sebi in sami izberemo kjer bomo živeli, on se odločil, da bo po Dantejevi Božanski komediji raziskoval devet krogov pekla ne vedoč, da lahko živi v Raju, ki je razdeljen na devet nebes.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2681073

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.815
Precej je resnice v tem, kar praviš, vendar obstajajo pa tudi determinante, ki jih človek s povprečno močno voljo težko ali nemogoče zaobide. Spolni nagon je že ena taka determinanta.

Gre za vprašanje možnosti izbire in gre za nahrbtnik, ki ga nosimo s seboj; ta je deloma napolnjen ob rojstvu in potem se polni skozi življenje. Seveda ga lahko tudi praznimo z našo voljo...

... ampak ključna je kombinacija prave volje, poguma, pameti, intuicije in določenih drugih determinant, ki so lahko dobra ali slaša podlaga za realizacijo nas samih.

Življenje samo pokaže razlike v duhu (skupek vse prej naštetega, pa še česa), le telo (in z njim bolezni) lahko odstopa nekoliko od koncepta duha. Vendar ne prav dosti, ker je stanje telesa navadno 95% povezano s stanjem duha.

Stephen Hawking ima 75 let in po zdravniških prognozah bi moral biti že zdavnaj pokojen. Vsaka mu čast, kaj je dosegel v svojem življenju.

Strani: 1