Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

KDSKLADI02 sporočil: 89
Modeli trgovcev po moje na splosno niso vzdrzni. Mogoce Lidl ali Hofer se najdlje, ceprav bo tudi tam prislo do splosnega izumrtja. Poglejte ZDA in njihov stevec zaprtih trgovin. Umirajo cela naselja, ker ljudje kupujemo na netu. Tukaj je najmocneje udarjen ravno Merkur. Ta zadeva zame pod nobenim pogojem ne more imti pozitivnega EV. Smrt Detroita je sala mala proti tej akopalipsi. Ampak pri nas vsi tiscijo glavo v pesek namesto da bi sebe postavili na net. No, vsaj Merkur je po moje FUBR.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2680636

Strani: 1

0221EF13 sporočil: 143
Ja, problem neta je, da lahko štacune v SLO kar zapremo. Z našo maso ljudi nikoli ne prideš blizu Nemcu, ki prodaja fizično doma in še malo po netu. Sam kupujem precej zadev (mogoče celo večino z izjemo špecerije) iz Nemčije. In se občasno s kom v slovenski štacuni potem pogovarjam o cenah. Včasih moja cena za izdelek ni bistveno višja od tiste, ki jo ima slovenski trgovec (torej njegova nabavna). Jasno, da mi ne more konkurirati, sploh če imam že z dvema maks. tremi izdelki pokrito tudi komplet poštnino. Zadevo pa dobim največkrat isti dan ali mogoče en dan kasneje, kot iz slovenske internet trgovine.
So pa na drugi strani lep primer očesne leče - internetna štacuna je razbila monopol z lečami v Sloveniji in sedaj je njihova cena na ravni ostalih. Samo optiki se z njimi praktično ne ukvarjajo več. Kaj bo to pomenilo dolgoročno bomo pa videli.

Strani: 1