Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.526
[hocevarb]
• nedotaknjene hrane, ostankov obrokov in ostankov priprav je skupaj 36,4 % od vse pripravljene hrane
• strošek zavržene hrane na en obrok znaša 46 centov (brez stroškov napitkov in dela)
• pogost vzrok za nedotaknjeno postreženo hrano je odsotnost bolnika v času obroka zaradi pregledov
• 5 % obrokov dnevno je nedotaknjenih, kar znaša 13.500 nedotaknjenih obrokov letno
• dve petini obrokov sta bili zaužiti polovično ali manj
• največkrat se zavržejo juhe, sadje in solate
Torej bolnisnice kuhajo "zdravo hrano", ki se zavrze, ker je ljudje ne marajo.

Da bi vi videli sele koliko hrane zavrzejo vrtci in sole.

Zakaj? Ker je drzavna centralnoplanska dogma da morajo vrtci in sole kuhati ultra zdravo hrano. Pa velikokrat se od lokalnih dobaviteljev, ki ponujajo sicer v teoriji kvalitetno, v praksi (na jeziku) pa zanic hrano. Veliko te hrane otroci pac ne jedo, zato leti v smeti.

Za to metanje hrane stran so krivi ta isti pametnjakovici, ki sedaj jokajo o odvrzeni hrani. Kaj sem ze zadnjic govoril o prisilnem spreminjanju navad ljudi? Da ne deluje.