Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0513ANITO sporočil: 6.675
[kzupanc]
> [bc123a]
> > [hocevarb]
> > > [0513ANITO]
> > >
> > > Ne boš verjel Borut, ampak rešitev za ta problem imajo proizvajalci Bakra (manj Aluminija).
> >
> > Bojim se, da rešitve nima še nihče. Vsaj ne uporabne rešitve. Rešitev se išče tako med proizvajalci bakra kot tudi aluminja, pa tudi med gradbinci, arhitekti in drugimi. Tehniki vključujo v iskanje rešitev tudi ekonomiste in, ne boste verjeli, tudi psihologe, sociologe in druge družboslovce.
> >
> > Problemi so preveč zahtevni, da bi jih lahko rešili tehniki sami :-)
>
> Cuj. Problema, kako spravit 1 MW do garaze ne bodo resili psihologi.
>
> Saj to je pa katastrofa, ki smo ji sedaj v zivo prica: tam eni pravniki in ekonomisti napisejo strategijo, inzenirji z malo kljukanja po digitroncku ali pa ze na pamet izracunajo da stvari ne bodo sle niti priblizno.
>
> Q: elektroenergetsko omrezje ne bo zdrzalo
> A: to bo reseno s smart omrezji
> Q: ki jih se nimate
>
> Q: Kje boste zagotovili 1 GW dodatne moci za polnjenje avtov
> A: Polnilo se bo ponoci
> Q: ok, skupna moc manjsa, ampak elektriko je treba nekje proizvesti
> A: obnovljivi viri
> Q: ponoci? soncne elektrarne?
>
> itd.

Ponoči je poraba veliko manjša in so rezerve brez sonca. Je pa veter, včasih.
Ja to pa zato, ker termoelektrarne in jedrska delujejo v pasu.

In mi se s Fotovoltaiko trudimo zjebat te elektrarne preko dneva, da so nerentabilne, da jih bomo ponoči izkoriščali, ko delujejo v pasu.

Ergo...ko boste zjebali elekktrarne, ki delujejo v pasu NE pričakujte poceni elektrike preko noči, ker je ne bo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2679579

Strani: 1

0507Iskra sporočil: 1
Kritika nima pomena, če se zraven ne ponudi alternativne rešitve. Kdor samo kritizira (stalni nezadovoljni nergači) ne prispeva konstruktivno k reševanju situacije.
Jaz kot tehnik se tudi v popolnosti zavedam izzivov, ki jih prinaša e-mobilnost. "Družboslovci" vidijo priložnosti, ideje... na nas tehnikih pa je da te ideje bodisi oživimo bodisi predelamo do mere uresničljivosti.
Verjamem da se bo vse uredilo samo od sebe. Nakupov e-vozil bo toliko, kolikor se jih bo dalo razumno polniti. Če bo potencialni e-voznik uvidel, da svojega e-konjička ne bo mogel polniti svojim potrebam primerno, se za nakup (še) ne bo odločil. Ko bodo rasle polnilne kapacitete, bo raslo tudi število e-vozil.
Fotovoltaične elektrarne na strehah vseh stanovanjskih objektov je (po moje) bližnja stvarnost. Prav tako lokalno shranjevanje el. energije. Vse skupaj pa centralno spremljano in do neke mere regulirano na strani el. distribucij. Tako rešimo (skoraj) vse težave z omrežjem. Izzivi z recikliranjem, varnostjo polnjenja, kot je že bilo nakazano s strani cenjenega kolega, ostajajo.
Za vse se bo našla rešitev. Če bomo sodelovali in ne bomo tipično "slovenski" bodo rešitve tudi v SLO, sicer pa v tujini. Če kaj vem je namreč to, da nas v tujini razvojno ne bodo čakali da se zmenimo.
Pozdravljam vse finančne vzpodbude pilotnim in razvojnim projektom, da vse skupaj poženemo. Kot sem pred časom prebral: "Začni počasi, ampak začni"

Strani: 1