Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-445804 sporočil: 1
čas vnosa: 28.08.17 14:10
Pozdravljeni,
upam, da še nisem prepozen. Morda ste pričakovali, da je zaviranje klimakteričnega sadja z absorpcijo etilena iz atmosfere nekaj, kar smo sami ugotovili, vendar temu ni tako. Z vami se strinjam, poleg tega pa se opravičujem, če ste dobili občutek da želimo to predstaviti, kot naš izum. Princip je že precej dolgo poznan[1]. Uporabiti je potrebno nek oksidant, ki plin etilen veže nase, kar je možno storiti na veliko načinov. Tudi obraten proces je že precej dolgo poznan[2].

Zakaj smo se tega lotili?
Opazili smo, da v Slovenskih gospodinjstvih[3] (pravzaprav Evropskih in Ameriških) zavržemo relativno veliko hrane. Osredotočili smo se na sadje, saj ga je zavrženega največ. V primerjavi z ostalimi členi dobavne verige (razen pridelovalci) gospodinjstva zavržejo izredno veliko sadja. Raziskali smo zakaj je učinkovitost ostalih členov večja. Izkazalo se je, da je med transportom sadje v kontrolirani atmosferi in tako lahko aktivno nadziramo zorenje klimakteričnega sadja[4]. Izvedeli smo, da je način z uporabo oksidanta (ko pri naših blazinicah) v industriji ekonomičen le pri kiviju, zato se malo uporablja, vendar naš namen pa je bil podaljšati svežino sadja v gospodinjstvih, kjer ekonomija oobsega mnogo manjša. Po pogovorih s potencialnimi strankami smo ugotovili da je to resničen problem in da so za rešitev ljudje pripravljeni plačati. Tako smo se odločili, da naredimo izdelek, ki bi bil primeren za uporabo v gospodinjstvih in čimbolj preprost za uporabo. Ker se izdelek tudi razlikuje od konkurence smo zanj pridobili patent.

Andraž

[1]: ucce.ucdavis.edu/fil...4-2189.pdf
[2]: www.google.com/paten.../US3924010
[3]: www.fao.org/docrep/0...060e00.pdf
[4]: www.google.com/paten.../US7650835

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2669825

Strani: 1

pobalin sporočil: 14.456
Hvala za pojasnilo. Zelo ste še mladi in je mogoče fino, da v praksi vidite, kako je treba pisce promocijskih medijskih vsebin od začetka do konca voditi za roko, sicer naredijo več neumnosti kot pametnega.

Sicer bi bilo fajn, če bi se v tako rosnih letih lahko zanesli na korekcijsko in izobraževalno funkcijo starejših in bolj izkušenih profesionalcev. Glede na stanje bo pa veliko že, če od njih ne boste še vi prevzeli tukaj prikazanih razvad. :-)

Pa veliko sreče pri udejanjenju projekta.
anon-154083 sporočil: 6.570
[azvonar]
Pozdravljeni,
upam, da še nisem prepozen. Morda ste pričakovali, da je zaviranje klimakteričnega sadja z absorpcijo etilena iz atmosfere nekaj, kar smo sami ugotovili, vendar temu ni tako. Z vami se strinjam, poleg tega pa se opravičujem, če ste dobili občutek da želimo to predstaviti, kot naš izum. Princip je že precej dolgo poznan[1]. Uporabiti je potrebno nek oksidant, ki plin etilen veže nase, kar je možno storiti na veliko načinov. Tudi obraten proces je že precej dolgo poznan[2].

Zakaj smo se tega lotili?
Opazili smo, da v Slovenskih gospodinjstvih[3] (pravzaprav Evropskih in Ameriških) zavržemo relativno veliko hrane. Osredotočili smo se na sadje, saj ga je zavrženega največ. V primerjavi z ostalimi členi dobavne verige (razen pridelovalci) gospodinjstva zavržejo izredno veliko sadja. Raziskali smo zakaj je učinkovitost ostalih členov večja. Izkazalo se je, da je med transportom sadje v kontrolirani atmosferi in tako lahko aktivno nadziramo zorenje klimakteričnega sadja[4]. Izvedeli smo, da je način z uporabo oksidanta (ko pri naših blazinicah) v industriji ekonomičen le pri kiviju, zato se malo uporablja, vendar naš namen pa je bil podaljšati svežino sadja v gospodinjstvih, kjer ekonomija oobsega mnogo manjša. Po pogovorih s potencialnimi strankami smo ugotovili da je to resničen problem in da so za rešitev ljudje pripravljeni plačati. Tako smo se odločili, da naredimo izdelek, ki bi bil primeren za uporabo v gospodinjstvih in čimbolj preprost za uporabo. Ker se izdelek tudi razlikuje od konkurence smo zanj pridobili patent.

Andraž

[1]: ucce.ucdavis.edu/fil...4-2189.pdf
[2]: www.google.com/paten.../US3924010
[3]: www.fao.org/docrep/0...060e00.pdf
[4]: www.google.com/paten.../US7650835
slovenski, ameriški, evropski, to vse se piše z malo začetnico.
Pa z vejicami imate tudi težave, ampak tisto ne bode tako v oči :-)

Drugače pa bi bilo to zadevo dobro potem imeti v zaprti posodi? Ampak premajhna pa spet ne sme biti?
bc123a sporočil: 48.253
[azvonar]
Pozdravljeni,
upam, da še nisem prepozen. Morda ste pričakovali, da je zaviranje klimakteričnega sadja z absorpcijo etilena iz atmosfere nekaj, kar smo sami ugotovili, vendar temu ni tako. Z vami se strinjam, poleg tega pa se opravičujem, če ste dobili občutek da želimo to predstaviti, kot naš izum.
Hvala za odgovor, vendar se ni treba opravicevati vam! Upam da je vseskozi bilo jasno, da me moti predvsem slampasto delo novinarke oziroma celo urednice. Vam ne placam nic. Financam placam narocnino :)

Vsekakor pa upam, da je to bila pomembna lekcija (vsem nam), ki ima naslednje tocke:

1) Nikoli ne zaupaj da bo novinar zapisal tisto, kar hoces prenesti javnosti
2) Novinar ima svojo agendo, ki ni nujno koristna za nadebudno podjetje, ali pa mu celo skoduje

Jaz bi se enkrat poudaril, da je neresno od urednika taksne rubrike, da si ne vzame pet minut za google in se pripravi na tematiko, o kateri bo pisala clanek. Potem bi vam lahko ze na zacetku zastavila vprasanja glede patenta, pa tehnologij, ki ze obstajajo, in tako naprej. In bi clanek izpadel veliko bolje.

Namrec, Finance imajo agendo, o kateri sem ze enkrat pisal, da je vse enostavno (sploh pa high tech), samo dobro idejo moras imeti, skratka, slovenci imamo svetu pokazat samo enega govorecega macka zato, ker smo premalo podjetni.

Jaz prekleto dobro vem, da to ni res, verjetno pa ste to tudi vi izkusili na svoji kozi. Samih idej je ko listja in trave. Ljudi, ki so sposobni na njih delati je se precej manj, no, denarja pa odvisno od tega kako dobro napihnes zgodbo. Ampak za resen produkt se nimas kaj igrackati z nekaj 1000 evri, kot jih tipicen "izumitelj" lahko napraska.

Finance pa poskusajo ves cas dokazovati, da je ovira samo to da slovenci nismo dovolj podjetni. Zato je tudi novinarka pripravljena verjeti, da je trop srednjesolcev izumil nekaj, kar cela prehrambena industrija ni znala.

In to je zalostno.

Torej, vse najboljse pri vasi podjetniski poti in pazite se novinarjev :)

Strani: 1