Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Najpodjetniška ideja: Blazinica, zaradi katere bo vaše sadje dlje časa sveže
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2669685] 27.08.17 16:24
"Po objavi članka se je na spletnem forumu Financ pojavil zapis, da podobna rešitev na trgu že obstaja. V ekipi Permafruita se zavedajo, da konkurenca obstaja, a Zvonar pravi, da se še vedno razlikujejo v nekaterih podrobnostih. Sami med svojimi sestavinami uporabljajo kalijev permaganant, drugi pa kalijev hipoklorit. Pri slednjem, tako Zvonar, nastajajo strupeni produkti, so nam pojasnili naknadno."Opozorilo na blazinici ne bi škodilo.
"Kalijev permanganat je poznan pod sinonimom hipermangan, uporablja se v proizvodnji zdravil in kot kemijski reagent v kemijski industriji.
... preparat ima močne oksidacijske lastnosti in se lahko vname ob kontaktu z gorljivimi snovmi.
... preparat je škodljiv pri akutni izpostavljenosti in predstavlja resno grožnjo pri vdihavanju ali kontaktu s kožo. V nižjih koncentracijah deluje adstringentno, v večjih pa korozivno. Povzroča vnetje kože.
... preparat je škodljiv pri akutni izpostavljenosti in predstavlja resno nevarnost za zdravje pri zaužitju. Povzroči globoke ulceracije sluznice." sl.wikipedia.org/wik...ermanganat
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2669685
Strani: 1
[#2669723] 28.08.17 00:56 · odgovor na: (# 2669685)
[menim]No ja, če pogledaš na angleško stran, ti pa pove, da ga uporabljajo za banane, kar najbrž zelo dobro vedo in mogoče tudi uporabljajo pri Rastoderju.
Opozorilo na blazinici ne bi škodilo.
... preparat je škodljiv pri akutni izpostavljenosti in predstavlja resno grožnjo pri vdihavanju ali kontaktu s kožo. V nižjih koncentracijah deluje adstringentno, v večjih pa korozivno. Povzroča vnetje kože.
... preparat je škodljiv pri akutni izpostavljenosti in predstavlja resno nevarnost za zdravje pri zaužitju. Povzroči globoke ulceracije sluznice." sl.wikipedia.org/wik...ermanganat
Fruit preservation
Ethylene absorbents extend storage time of bananas even at high temperatures. This effect can be exploited by packing bananas in polyethylene together with potassium permanganate. By removing ethylene by oxidation, the permanganate delays the ripening, increasing the fruit's shelf life up to 4 weeks without the need for refrigeration.
en.wikipedia.org/wik...rmanganate
Strani: 1