Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bozo666 sporočil: 3.026
Spoštovani gospod 1357.....moram pojasniti glede Colariča.......pri njem me je zmotila tako velikanska plača....če se prav spomnim cca 600 tisoč bruto na leto.......in sem jo primerjal s plačo njegovega predhodnika, ki je odprl velike trge- tudi s harmoniko , darili, vabili......a korist smo imeli dolga leta od teh njegovih stikov.

Skratka, Colarič je prevzel utečeno tovarno in ne zdi se mi prav, da so si on in nekaj njegovih podšefov odrezali tako velik kos pogače.Mogoče gre tudi to v nos SDH-ju, kjer bi tudi morali znižati plače.....saj tako kot oni prodajajo zna vsak.

Naredil sem pač primerjavo s plačami v prejšnjem sistemu...npr 1 proti 3 ali max 1 proti 5......zdaj pa bi imeli kar 1 proti 30, 50 ali celo 1oo.Mislim , da to ni prav.

Glede Omanove....važno da je naš.......ja, ta sistem naredi precej škode.....npr. Janša je postavil Lovšina v Intereuropo-človek ima vojno akademijo........ali pa Prekmurca Časarja za direktorja LUKE KOPER.....itd.

In naša fanta nista bila dorasla zadevi, pa še v kazenskih postopkih sta zaradi nekih KD.

Skratka, ne gre za omrežja UDBE......prej bi rekel, da so zdaj na sceni strankarska omrežja kot sem navedel npr. Janšine zveste fante, ki bodo kmalu v zaporu čistili kante.

In takih strankarskih fantov ima tudi SMC....najbolj bedno se mi zdi dogajanje z drugim tirom , kjer operativno zadevo vodi en tak nekompetenten fant......oni bi dali Orbanu 4,5 % donos, Luka Zadar pa se gradi z 0,26% nemškim kreditom.

ZAKAJ SO BILI KAVČIČEVI FANTJE IZ UDBE USPEŠNI NEKAJ DESETLETIJ

Zato, ker so šli skozi več sit......od ilegale, partizanov, borb do prvih bolj strokovnih nalog v OZNI in potem UDBI.......skratka, napredovali so po nekih stopničkah ob stalnem preverjanju.

In kaj je najbolj bistveno:

Ti stari kadri so bili skromni in pošteni, navajeni komandirati-to je zahtevati red od podrejenih....in imeli so neko moralo......nekdo bo rekel, da so bili zastrašeni še iz partizanov, kjer so kakšnega ubili , ker je laćen vzel (ukradel) kos kruha-za primer drugim, kar se mi je zdelo v tisti lakoti, pretirana kazen......a tak čas je pač bil

Novi kadri kot npr. Bavčar in Lovšin, pa so hoteli v nekaj letih postati bogataši.....in to je bil največji problem spremembe sistema, ker se je sesula neka morala in tudi sistemi nadzora......ob več strankah, pa je nastala osiromašena baza kadrov, ki pa so povrhu bili nepreverjeni začetniki na področjih, kamor so jih dale politične stranke, samo zato, ker so NAŠI.