Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1357 sporočil: 4.264
Ravnokar sem gledal Pezdirja in Možino. Dobil sem pa občutek da sta oba, Možina in Pezdir, čeprav imata akademske nazive intelektualno nedovžna, milo rečeno. Vse države tega sveta, od največjih demokracij zahodnega sveta pa do najbolj okorelih diktatur tretjega sveta funkcionirajo tako da en del svoje državne dejavnosti finacirajo preko vsporednih dejavnosti, pojem vsporedno sem vzel iz Kavčičevega dokumentarca Vzporedna ekonomija. Zakaj sem Možino in Pezdirja razglasil za intelektualno nedolžna? To da je v času SFRJ denar, predvsem devize, ostajal v tujini namesto da se je vrečal v tedanjo državo je samo pozitivna stvar zato ker so s tem denarjem še vedno upravljali ti ki so ta denar ustvarili. Če bi se ta denar vrnil v tedanjo državo bi se izgubil v buđetu tedanje države in bi bil porabljen za kakršnekoli že neumnosti. Konec koncev je bil ta denar ki je bil skrit v tujini porabljen za javne dobrine ( Maček je s tem denarjem zgradik Gotenico in opremil tedanjo TO, Niko Kavčič je s tem denarjem ustanovil en kup podjetij v Sloveniji od katerih mnoga še danes normalno poslujejo, in ustanovil Ljubljansko banko, ki je bila važen faktor slovenske gospodarske dominacije v tedanji SFRJ). Zame osebno so veliko bolj problematični razni Bavčarji in Šroti, ki so si hoteli ta podjetja in denar teh podjetij naložen v tujini po osamosvojitvi lwta 91. prilastiti za osebno bogatenje kar pa ni bil slučaj pri zgoraj omenjenih ljudeh iz gospodarskega dela UDBE ( ti ljudeje niso v ničemer izstopali po svojem premoženju od ostalega prebivalstva; hiša ali stanovanje, avto , vikend samo to je bilo bolj ali manj splošno dostopno tedaj vsem, ki os imelk v tistem času stalno zaposlitev).

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2662206

Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
Spoštovani gospod 1357.....ja res se je denar skival pred Beogradom, ki bi ga uporabil za kakšno bedarijo....mi pa smo lepo zgradili tovarne , torej industrijo, ki nam je dala dosti višji standard kot njim.......npr. Hrvati nam še danes ne morejo odpustii, da grem nam toliko bolje kot njim in to kljub njihovi lepi in dolgi obali Jadrana.

Prvo letasko družbo v republikah nekdanje SFRJ je imela SLO....in to jim je šlo v nos.....imeli smo resno vojsko TO, ki je imela dobro borožitev in predvsem redne vaje, ki so gradile moč neke vojske.

Žal danes nimamo ne letalske družbe in kar je še najhuje, nimamo niti več letališča.

Kdor je prodal vitalno infrastrukturo bi moral kazensko odgovarjati zaradi vele izdaje.

Kako je moralo srce boleti pokojnega Nika Kavčiča, ko je gledal par let pred smrtjo kako se ruši v prah vse , kar je on in njegova ekipa UDBE ustvarila in nekaj desetletij uspešno vodila.

Ja, demokracija je tudi to, da se lačen svobodno odločiš pod katerim mostom boš prespal in s koliko kartoni se boš pokril......kaj ti bo nekdo diktiral , da moraš jesti odojka in da moraš vsako leto vsaj 14 dni na morje-to ni demokracija, to je diktatorski režim....ha,ha....torej, na živi demokracija.......in npr. po 35 tisoč Hrvatov ( to sem včeraj prebral ) si svobodno vsako leto izbere ali bo šlo delat na Irsko ali v Nemčijo....to so zgolj tisti, ki so se odjavili, zato je številka najbrž večja.

Strani: 1