Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

johc sporočil: 702
tukaj pisujoč avtor je izredno obveščen, najbrž bivši sodelavec režima, takega pisanja že dolgo nismo zasledili...če izginem iz obličja so me pospravili...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2662129

Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
Spoštovani gospod JOHC, sem delal tudi nekaj časa v novem sistemu.......lahko bi uporabil tudi vaš izraz... REŽIMU.......zato so mi razlike jasne.

Kakšne........predvsem v kadrovski politiki.......in ta je ključna......na položaje se je začelo prihajati po strankarski liniji in ne po kvalifikacijah in sposobnosti, da o poštenosti, niti ne govorim.

To je vedno tragika prehoda iz enopartijskega v većpartijski ali strankarski sistem.

Zakaj .......zato, ker se v enostrankarskem sistemu skozi leta in več sit prečisti kader....in napredujejo najbolj sposobni, saj je v interesu sistema ( vi bi rekli REŽIMA, ker je to moderno ), da deluje dobro.

In vidite, tu je odgovor, zakaj so firme, ki jih je ustanovila slovenska UDBA oz. Niko Kavčič in so postale HRBTENICA naglega slovenskega razvoja, ki je daleč za sabo pustil Hrvate in Srbe, nekaj desetletij delale dobro.

Problem je nastal ob menjavi generacij....in ti novi niso bili skromni....samo poglejte plačo Miloša Kovačiča v socializmu in plačo Colariča v t.i. demokraciji....Gre za KRKO.

A še hujši problem je nastal, ko se je vsak strankarski povzpetnik, ki je slabo vodil firmo, po uspešni KRKI ravnal....ker je treba v 5 letih obogateti, česar ni nikjer na svetu.

Lep primer je BAVČAR, ki se je pred osamosvojitvijo vozil s pony expresom.......in takih kot on kar mrgoli......

Vsem tistim mladincem , ki danes pišejo knjige, v katerih delajo sklepe, ki so všečni nekomu.....samo, da se knjiga dobro prodaja, bi priporočil branje članka v Večernjem listu...Ante TOMIČ....ki si privošči velike nadute Hrvate, ki menjajo ime zagrebšega Trga maršala Tita.........rekoč......"če se odrekate maršala Tita, se odrecite tudi Istri ; Kvarnerju, Zadru in velikemu delu Dalmacije, ki jo je prvič v zgodovini v hrvaško državo priboril maršal Tito."

Tako je tudi z UDBO, ki je po vojni zgradila temelje slovenske ekonomije in to za hrbtom zvezne UDBE.......torej naj se tisti, ki tako pljuvajo, zato , ker je ugrabila enega terorista......odrečejo nekaj desetletij standarda....100 tisoče lepih hiš, šol , vrtcev, dobrih tovarn in vsega, kar smo mi imeli, druge republike pa dosti manj .....A, TO PA NE, JE TREBA IZ KONTEKSTA TRGAT IN TO UPORABLJAT ZA DNEVNE POLITIKANTSKE ZDRAHE.....sistem divide et imera, ki je v funkciji kako priti na "ablast"

Ko berem razne komentarje, se najprej nasmehnem , potem pa zgrozim , ker ti mladci so prepričani v svoj segment zgodovine na nivoju Ljeljakov in podobnih raziskovalcev.....enkrat KOS-ovec, vedno KOS-ovec, bi rekli.......nočem dodati še bolj konkretno, da me ne bo tožil-priporočam pa še enkrat branje njegovega intervjuja v Katedri, avgust 90 ali 91......in bo vsak sam videl za kakšno verodostojnost gre pri tem bivšem pripadniku "vojne bezbednosti".
bozo666 sporočil: 3.026
POPRAVEK

Spoštovani gospod JOHC, ker je minilo že več kot četrt stoletja, sem zamešal časopis TRIBUNO za KATEDRO.

To, kar sem navedel glede verodostojnosti Leljaka.........je navedeno v intervjuju v TRIBUNI , št. 12, str.3, desno zgoraj......naslov intervjuja je MOŽ V SMETIŠČNI KANTI, ki ga je vodil novinar Tomi DROZG.

Tam Roman Leljak na dolgo in široko razpreda o KOS-u in VIS-u......in na tej strani 3 med drugim pove, da je KOS ( vojaška služba ) operativno pokrival 80% zadev.....SDV ( UDBA ) pa zgolj 20 % zadev v tujini.

No....in zdaj primerjajte kaj nabija ta isti človek zadnjih deset let.......ali so mu kaj zagrozili njegovi nekdanji sodelavci iz KOS-a ali pa je odkril kakšno dobro plačano.....najbrž denar od trgovine z orožjem ....nišo in igra NOVO IGRO....nov BIZNIS.

In teh BIZNISMENOV, ki so financirani očitno iz nekega skritega kovčka gotovine.....saj se od knjig ne da živeti, ker so naklade premajhne......je v SLO kar nekaj.

Vidite, zato je potrebno biti sila previden in zelo selektiven pri takih biznis-avtorjih in tudi raziskovalcih tipa PEZDIR, ki malo zmešajo zadeve in naredijo neko novo resnico za nerazgledano betico.

Vsako stvar je potrebno postaviti v tisti čas....PRIMER.......a bomo danes preganjali nekoga iz SDV-ja, ker se je v začetku 70 letih skrivaj uvozilo kratke brzostrelke amer. proizvodnje znamke INGRAM ....ali kako drugo orožje , s katerim smo za hrbtom Beograda oborožili MILICO ali TO.

A naj zdaj vpijeo, to so kriminalci?

Isto pa mislim glede nakupa prve slovenske ladje ali letala in seveda strojev za obnovo porušenih tovarn......

To so bila dejanja v korist SLO in na podlagi njih so počasi zoreli pogoji za osamosvojitev......TO in MILICA, še prej pa leta 67 ustanovitev kadetske šole za miličnike, ki je šla v nos Beogradu- njim bi dosti bolj odgovarjalo, da bi naši kadri šli v Sremsko Kamenico na šolanje in indoktrinacijo.....

Sicer pa ljudje niso neumni, ker imajo kakšne starejše sosede ali stare starše, ki jim kaj povedo in počasi nastajajo razpoke v za kratek čas trdni propagandno -manipulativni medijski "steni".

HUd udarec manipulantom pa je DIGITALIZACIJA starih časopisov, dokumentov, mikrofilmov.....tako sem tudi jaz uspel najti TRIBUNO iz avgusta 91, za katereo sem vedel, da obstaja, le najti je nisem mogel dolgo časa.....

Ha,ha, včasih se res nasmejim , ko preberem kaj je kdo kdaj rekel in danes "moli boga ", da to nihče ne odkrije......zato je res bedno, ko nekateri retuširajo iz fotografij rdečo zvezdo, ki so jo s takim ponosom nosili in peli hvalospeve v raznih glasilih, da so se mi zdeli še v tistih časih več kot čudni, ker so bili dosti bolj levi kot jaz-bili so ekstremni ortodoksni levičarji.....ha,ha.....ja, zanimiva branja in hkratna gledanja na tretjem, ko v parlamentu na kakšnem odboru govorijo nekaj čisto drugega kot so včasih pisali.

Strani: 1