Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

novica sporočil: 5.397
[pobalin]
Novica, živjo. Kar tukaj ti čestitam za enega boljših člankov v današnjem Svetu kapitala, Delovem klonu Financ (očitno s kadri vred).

V mislih imam seveda zanimiv članek o delavski zasedbi in gverilskem marketingu tovarne DITA, ne pa piarovsko dirigiran intervju s Franjem Bobincem. Ta je po utečeni navadi deželnih klik in klientov objavljen PRED uradno objavo letnih poslovnih rezultatov. Saj razumem: "a man's gotta do what a man's gotta do".

O vrednosti člankom malo presojam tudi po tem, kako in kdaj so objavljeni na spletni strani. Bobinac je že gor v vsem razkošju in totalno odklenjen, "huliganov" iz Tuzle pa (še) nisem našel. :-)
Hvala ti. Huligani so odklenjeni. Ni bil ravno dirigiran intervju, čeprav bi po timingu sodil drugače. Če bi ga prebral, bi videl, da niso ravno prijazna vprašanja. Zakaj je kdaj kaj odklenjeno, ne vem, dvomim pa, da se s tem določa teža kakemu tekstu.
Sicer pa Svet kapitala ni konkurenca Financam, ne more bit.
Novica

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2644302

Strani: 1

pobalin sporočil: 12.395
Zadnja sprememba: pobalin 12.03.2017 19:06
[novica]
Hvala ti. Huligani so odklenjeni.
Z veseljem še kdaj. Nekaj dni kasneje sem jih opazil. Vsebine očitno nalagajo postopoma, ampak Bobinac je tak kaliber, da je moral bit takoj gor, seveda unlocked, ker je iz kaste nedotakljivih.
Ni bil ravno dirigiran intervju, čeprav bi po timingu sodil drugače. Če bi ga prebral, bi videl, da niso ravno prijazna vprašanja. Zakaj je kdaj kaj odklenjeno, ne vem, dvomim pa, da se s tem določa teža kakemu tekstu.
Po tajmingu in starih deželnih razvadah se pri Bobincu (in še kom) komunikacije manežira, sicer silno prozorno, ampak raja je itak napol slepa, deželni optiki pa zanič. Sicer sem ga pa prebral, takoj in v enem šusu. Da vidim, če je kaj drugače, če si avtor ti, objavljeno pa je v Svetu kapitala. Tvoja "ne ravno prijazna" vprašanja sem jaz videl tako, kot bi pod bombažnimi ali volnenimi rokavicami izpraševalca zaslutil malo krempeljčkov. Običajno se za tega gospoda uporablja rokavičke iz čiste svile. :-)
Sicer pa Svet kapitala ni konkurenca Financam, ne more bit.
LOL, Finance so res brez konkurence! :-)

P.S.: Če je tudi Čaks šel za/s teboj iz Delavskega doma v dom Dela, dobi naslov njegovega zadnjega članka, ki sem ga našel tu, zelo zanimiv naslov.
pobalin sporočil: 12.395
[novica]
Ni bil ravno dirigiran intervju, čeprav bi po timingu sodil drugače.
Zakaj je kdaj kaj odklenjeno, ne vem, dvomim pa, da se s tem določa teža kakemu tekstu.
Z zamudo in po čudnem ovinku sem prejle priletel na Demokracijo, ki je pred skoraj dvema tednoma povzela razgrajanje Požarja o Gorenju. Naj citiram zame najbolj zanimiv del.
Odmevno insajdersko zgodbo iz Gorenja je Požar na blogu objavil sicer že prejšnji teden, predsednik Gorenjeve uprave Franjo Bobinac pa je na to potem odgovoril »z velikim intervjujem« v Delovi prilogi Svet kapitala. Tajkun je torej tajkunu omogočil intervju – Delo je namreč v lasti Stojana Petriča (tudi Forum 21), naslov tega pa je bil »skrajno populističen«, kot pravi Požar, in sicer »Bobinca: Vrnimo pivo na stadione«. Naslov z Gorenjem res nima prav nič skupnega. Toliko mimogrede o tem.
www.demokracija.si/f...ehike.html
pobalin sporočil: 12.395
Novica, spet si ušpičil eno dobro. Intervju z Dariom Juričanom, avtorjem filma Gazda o Todoriću je res vreden branja. Kdor klikne zdaj, lahko prebere džabe. :-)
svetkapitala.delo.si...ohlep-1948

Ob enem stavku sem si zaželel, da bi nekje prebral intervju s slovenskim juričanom (če je kje), ki bi povedal, kaj so mu o deželnih tabu temah za medije povedali kolegi novinarji.
Ko sem kolege s tednika vprašal, katere so tabu teme, so mi povedali, da so v medijih nedotakljive le banke in Agrokor.

Strani: 1