Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Še strožji pogoji za javne pokojnine

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 5.200
[Glavni forum] Tema: Še strožji pogoji za javne pokojnine
[#2639444] 04.02.17 23:27 · odgovor na: rename (#2639440)
Odgovori   +    4
[rename]
No, ampak teh 30milijonov zagotovo ne resuje pokojninskega sistema, se strinjas?

Super razmišljaš. Tudi tajkuni niso uničili Slovenije. Smo pa za tistih 5 mlrd več dolžni.

Sicer pa res, 33 mio ni nič. Edino spodnjih 27.500 upokojencev bi imelo lahko vsak za 100 EUR višjo mesečno penzijo. Če pa borcem dodamo še druge zaslužneže pa se številka še poveča.

Pa tudi 660 mio EUR ni nič, kenede. Toliko je namreč šlo za penzije borcev NOB, pa i šire, od 2000 do 2012. Dobre pol milijardice tuki, dobre pol milijardice tam, pa se nabere tistih 36 milijardic zunanjega dolga. Kdo bi se sekiral? Štiblar pravi, da bi morali biti še bolj zadolženi. Itak.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2639444

Strani: 1

rename sporočil: 11.876
[Glavni forum] Tema: Še strožji pogoji za javne pokojnine
[#2639464] 05.02.17 08:58 · odgovor na: mimoidoci (#2639444)
Odgovori   +    2
Zdaj pa ze malo populisticno sibas te milijone ;-)
Point je, da:
- borcevskih privilegijev ni odpravila Peterletova vlada, ker si niso upali, da jim ne bi ocitali revansizma
- lustracije ni izvedla Pererletova vlada, ker si niso upali in niso bili enotni, da je to nujni predpogoj
- po Peterletu so sledile vlade komunistov in njihovih naslednikov, ki privilegijev svojih idolov niso odpravili iz ocitnih razlogov, ja?

Zakaj se tega ni lotil Jansa, je meni jasno (ker bi ga sesuli pravniki na vseh instancah; da o medijih ne govorim) in zato se meni zdi izguba casa jokati za temi 30 milijoni letno, ker jih je postopoma vedno manj; thx to Matilda.
Pa to ne velja samo za borce, ampak tudi za razne umetnike od Zlobca, Makarovicke, do kaj vem kdo vse poleg Kucana se dobiva neke zaslluzne penzije. Menda dobivajo nekaksno rento umetniki z magisterijem, po 20 ali 25 letih delovne dobe; vsaj nekaj takega mi je razlagal pred nekaj leti en akademski slikar....

Zato se je treba problema lotiti v jedru, to pa je neustrezen penzijski sistem....anomalije dodatkov so le obrobni del in posledica.
Je pa seveda lazje in bolj atraktivno kazati s prstom na Kucana in 'zasluzne' clane komunisticne klavske revolucije, ki imajo priviligirane dodatke k pokojninam. Ja, tudi sam bi to takoj ukinil z dekretom, a to sodi v kategorijo "sanja svinja o koruzi"....saj vidis, kaksen je "state of mind", ce za Kucanovo penzijo glasuje celo NSI, ceprav gre za sefa komunisticne partije, ki je zazgala duhovnika...

P: nihce od mojih ni nikoli prejemal borcevske penzije.

Strani: 1