Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Komunisti, neoliberalisti, isti

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.728
[Glavni forum] Tema: Komunisti, neoliberalisti, isti
[#2607433] 13.07.16 13:33 · odgovor na: jeanmark (#2607429)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: crt 13.07.2016 13:34
[jeanmark]
> [crt]
> > [jeanmark]
> > Agree. Ampak od tega metanja, imamo mi do sedaj dobro miljardo obresti na leto. Sedaj se lahko zadolžimo za 0%. Ko bomo refinancirali (saj ne verjameš da bomo odplačali) pa morda ne bo več po 0%. Pa bomo tam...
>
> the night is young... poglej svico, te ljubitelje markoviceve denarne politike, kako imajo negativni donos na *vseh* svojih drzavnih obveznicah. zdruzi to z britanskimi vecnimi obveznicami (trajale so od prve svetovne vojne, popolnoma kratkovidno so jih par let nazaj zaprli) and think bigger...
>
> ... perpetual 0-yield bonds, also known as cash...
>
> .. perpetual negative-yield bonds, also known as tax :)) ....

Samo švica nima negativnih o.m. ker gradi z njimi drugi tir (ampak precej večje tunele :-)).

Mislim, super, če se zadolžiš za negativen znesek. Še bolj super, če kasneje ne prideš v situacijo da bi moral vrniti.
pazi, perpetuals... anglezi so jim rekli consols...

zdaj ti reces: ne se zajebavat, v cem je fora obveznice *brez zapadlosti*, ki ima donos nula ali minus?

in jaz ti odgovorim: a zdaj sem pa jaz kriv, poglej trende in premisli, kaj bi rekel, ce bi ti kdo recimo 8 let nazaj sugeriral, da bo tretjina mase svetovnih drzavnih obveznic kotirala z negativnim donosom

(da je stanje kuku, je ze jasno, ni tako kljucno, a bo joze drek se naprej joze drek ali pa si bo dal spremeniti ime v lojze drek)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2607433

Strani: 1

jeanmark sporočil: 2.903
[Glavni forum] Tema: Komunisti, neoliberalisti, isti
[#2607437] 13.07.16 13:59 · odgovor na: crt (#2607433)
Odgovori   +    0
pazi, perpetuals... anglezi so jim rekli consols...

zdaj ti reces: ne se zajebavat, v cem je fora obveznice *brez zapadlosti*, ki ima donos nula ali minus?

in jaz ti odgovorim: a zdaj sem pa jaz kriv, poglej trende in premisli, kaj bi rekel, ce bi ti kdo recimo 8 let nazaj sugeriral, da bo tretjina mase svetovnih drzavnih obveznic kotirala z negativnim donosom
Ampak pri obveznici z negativnim donosom imaš prihodnji denarni tok. Pri perpetuals... pa ne. Zdej, če so pa res obstajale perpetuals z 0 ali celo negativnim donosom, potem pa ...

Sicer pa ja, to je pač tiskanje denarja.

Strani: 1