Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

imocl sporočil: 251
Menda po svetu lastniki postavljajo nadzorne svete in le ti uprave družb. Luka Koper d.d. se po današnjem dnevu lahko preimenuje v TOZD Luka Koper.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2605030

Strani: 1

anon-106712 sporočil: 3.698
[imocl]
Menda po svetu lastniki postavljajo nadzorne svete in le ti uprave družb. Luka Koper d.d. se po današnjem dnevu lahko preimenuje v TOZD Luka Koper.
Menda bo res. Si se morda kdaj vprašal, kdo je večinski lastnik državnih podjetij, kamor spada tudi Luka Koper? Upam, da ne, ker drugače ne bi pisal takšnih. Sedaj se pa vprašaj, kdo je lastnik Luke Koper in vseh ostalih podjetij v večinski državni lasti. In sedaj se vprašaj, kdo pa je to država. E, tu se pa začne problem, ker to niso neki kekci (oprosti Kekec), ki mislijo, da so zadeve njihove, to mislim njihove, privatne, ker so slučajno na nekih birokratskih položajih. Država je od vseh državljanov, ker brez njih ni države in njihovih podjetij. In če se še do sedaj nisi zamislil, da tebi, kot državljanu vsak dan cuknejo ojre v svoj žep, potem pa res ne vem... In hvala bogu, da so v takih podjetjih ljudje, ki imajo jajca in rečejo, stop, tako ne bo šlo več. In ne mi nakladat o neki odgovornsoti vodilnih, pa tistih, ki jih nastavijo, pa itd. Te odgovornosti v tej državi ni in pika in zato je potrebno vzeti zadevo v svoje roke. Če bi bila situacija v državi normalna, do takšnih anomalij sploh ne bi prišlo. Dokler so pa ljudje na položajih poden od podna, bo treba pa vzeti stvari v svoje roke, ker so šle zadeve predaleč.

Strani: 1