Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1357 sporočil: 4.303
O kakšnem plenjenju se kle debatira. Pridelava hrana je gospodarska dejavnost kot vskaa druga in naj za njo veljajo tudi enaka pravila, tudi finačna, kot za vse ostale druge gospdarske dejavnosti. Pridelovalci hrane trajno dobivajo subvencije, ki so unikum napram ostalim gospodarskim dejavnostim, sedaj bi radi pa še bonuse pri davčnih obveznostih. Kar je dovolj je dovolj in enkrat je potrebno potegniti črto.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2592975

Strani: 1

johan55 sporočil: 95
ne vem zakaj se potem več ljudi ne ukvarja s kmetijstvom, če je vse skupaj easy money in zakaj cel kup hribovskih kmetij propada in se zarašča.
1012RASLX sporočil: 454
Subvencije rešujejo kmeta v toliko da ostane blizu nule. Sem prvi zato da se ukinejo, če mi pridelek plačajo toliko kot sem vanj vložil, oziroma je vreden. Vsako leto, ponavljam vsako leto so vhodne surovine (seme, gnojila, kemijska zaščita) dražja, cena pridelka pa nižja. Po kakšni ceni lahko prodaš pridelek ne določa zakonitost trga ampak določajo lobiji (mlinarji,mesno predelovalna industrija,mlekarne, trgovina).Predlagam, da poskusiš saj je propadajočih kmetij iz dneva v dan več in šele potem komentiraš v slogu... le čevlje sodi naj kopitar!

Strani: 1