Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: TLSG
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 16.11.2015 09:23
Ne vem, ali samo tako malo na pamet stresaš kar ene kratice, ali ti
je dejansko jasno, kako je omrežje zgrajeno.FTTC pomeni, da je od zadnje točke, kjer je optika (Cabinet - Fiber to the Cabinet), do naročnika VDSL(2+) preko (obstoječih) bakrenih paric. V predhodnih prispevkih sem jaz to označil kot "segmentacija omrežja", kar Telekom Slovenije tudi trenutno aktivno počne, ker je cena VDSL opreme (in tudi optike) bistveno padla in se prej splača. Hitrosti, ki jih v tem primeru lahko dosegamo pa seveda upadajo z razdaljo, kot je to pri bakrenih paricah in povezanih tehnologijah v navadi.
Približno tako:
100m 100 Mbps 25 Mbps
150m 80 Mbps 20 Mbps
200m 65 Mbps 18 Mbps
300m 45 Mbps 17 Mbps
400m 42 Mbps 16 Mbps
500m 38 Mbps 15 Mbps
600m 35 Mbps 14 Mbps
700m 32 Mbps 11 Mbps
800m 28 Mbps 10 Mbps
900m 25 Mbps 9 Mbps
1000m 24 Mbps 8 Mbps
www.thinkbroadband.c...iagram.png
Tvoja trditev, da je nekaj najbolj smotrno (FTTC) in potem še v isti sapi, da ni (VDSL), je malo nesmiselno.
Sem zaposlen v telekomunikacijah, sicer pri konkurenčnem operaterju in ti lahko razložim zelo podrobno o omenjenih tehnologijah, če te le zanima. ;)
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2563455
Strani: 1
sporočil: 638
Se mi zadnje čase ne da kaj preveč pogledat ta Forum, Ni Volje
!
Moram ti rečit, da zelo dobro poznam gradnjo omrežja SLO in tujina, tako da mi kratice ne prihajajo kar na pamet !
Ajd še ena zate, ljubitelja bakrenih paric : namesto VDSL2 > G.Fast Adtran (250m) !
Spet bom zaspal, za nekaj časa, pol pa spet pridem.
LP , mitjek
Moram ti rečit, da zelo dobro poznam gradnjo omrežja SLO in tujina, tako da mi kratice ne prihajajo kar na pamet !
Ajd še ena zate, ljubitelja bakrenih paric : namesto VDSL2 > G.Fast Adtran (250m) !
Spet bom zaspal, za nekaj časa, pol pa spet pridem.
LP , mitjek
Strani: 1