Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: CICG

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

poopmezajebava sporočil: 1.470
[Borza] Tema: CICG
[#2529045] 22.06.15 12:51 · odgovor na: poopmezajebava (#2527975)
Odgovori   +    0
Farsa, oz zavajanje lastnikov in upnikov s strani Save se še kar nadaljuje:
www.rtvslo.si/gospod...zje/368036

"Ključna bo prodaja dveh naložb
Ob boljšem poslovanju in nadaljnji odprodaji nestrateškega premoženja, tu sta ključni predvsem naložbi v Gorenjsko banko in naložbeni sklad Alpen.si, pa bi zadolženost lahko spravili na okoli 85 milijonov evrov, je povedal."

Če znamo pravilno računati, bo Sava dolg iz trenutnega 220m EUR spravila na 85m EUR, kar pomeni razdolževanje za 135m EUR. Glede na poslovanje:
"Od leta 2011 se je dobiček iz poslovanja povečal za 47 odstotkov, na 12 milijonov evrov, čisti dobiček je lani dosegel milijon evrov,..." bo to brez dvoma z odprodajo naložb. Alpen.si je po zadnjih padcih na LJSE ocenjen na 33 miljonov evrov, kar pomeni, da kranjsko alkimistično društvo pričakuje, da bo Gorenjsko banko prodal za 100m EUR. 44 odstotni delež banke, kar pomeni približno 1,2 kratnik knjigovodske vrednosti. Hrabro.

Na drugi strani palice pa se nahaja s strani CFI.co nagrajena ekipa, ki v cca 84m EUR velikem skladu drži 22,66 % Cinkarne oz kar 11,93 odstotni delež v družbi. Za vse, ki menijo, da to ni težava, je na drugi strani po ceni 150 EUR kar 14,6 m EUR razlogov, da je to lahko težava.

Ko upniki Save enkrat uvidijo, da predlagani plan sanacije ni nič drugega kot kupovanje časa za nadaljevanje lepih plač in drugih ugodnosti, bo najboljša družba za upravljanje v JV Evropi morala zaprositi za obročno odplačevanje. Ker, čez noč se ne da prodati naložb. Likvidnost je pogojna. Skrbnost pri poslovanju je v notranjih aktih. Prosimo za razumevanje. Ker če prodamo CICG na trgu (beri, podturimo ostalim, skorajda nagrajenim investitorjem v Sloveniji), se ustrelimo še v drugo nogo (Alpen.Developed) in roko (Alpen.Emerging), saj imamo to čudovito, likvidno in kvalitetno naložbo na vseh skladih, ki jih upravljamo. Kot največjo naložbo. In tudi privatno. Ker res verjamemo v Cinkarno. In nič ne mora iti narobe, saj nam Agencija to dovoli. Prodali pa tudi bomo, saj smo pri informacijah, brez nas ni konzorcija prodajalcev. Sava pa tudi ne bo izplačala, saj je g. Aberšek iz Save v našem upravnem odboru in bo povedal, če bodo upniki preveč težili. Mogoče sklical še kakšno tiskovko, kjer bo povedal, kako so vsi drugi krivi za njihovo nesrečo...

Skratka, led je tanek in se tanjša, rajanje pa se nadaljuje.