Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: CICG

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Micare sporočil: 1.582
[Borza] Tema: CICG
[#2527976] 17.06.15 12:12 · odgovor na: (#2527951)
Odgovori   +    1
Kapitalizem - tako se to dela - boljša kot je firma, bolj jo je treba razvrednotit - večji bo dobiček.

Danes zastavo na pol droga.

Ali postajam postajam hlapec na svoji zemlji, ker sem zaupal svojemu razmišljanju, ker sem bral napačne teorije, ker sem verjel v Evropo?, zaupal politikom?, gospodarstvenikom? analizam?, verjel ker sem hotel verjeti.

Mogoče se približujejo finale prodaje in je treba zbit ceno, da bo prevzemna sprejemljiva? Trgovanje je skromno - likvidnost slaba... Ko bo dnevni promet 2000 - 3000 delnic, bo šlo zares. Gorje tistemu, ki mora prodat.

Tu ni več nobene pameti. Kot bi se začela svetovna kriza. Nekaj takega se je dogajalo leta pred ene 7-8-mimi leti. Borza v rdečem. Ali propada država? Ali pa bananira država, prebivalci pa smo ... . Po svetu ni videti recesije. Pri nas pa ... Še enkrat način prodaje je kriminalen - dolgotrajno dolgotrajen, neučinkovit, neviden, finančno neučinkovit - prijazen do kupcev, omogoča izsiljevanje prodajalcev z banalnimi zahtevami, teoretično jim omogoča zadosti časa za dogovarjanja - zato eni odstopijo, ker se jim ne splača več sodelovati... Licitacija na določen dan, z določeno začetno ceno - to je to! Obstoječi sistem, je dokazano za en pimpek.

Srečno! Kjerkoli ste že.