Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0513ANITO sporočil: 6.772
[amateur_fa]
Argumenti "za" tole ravno niso. Bolj gre za pojasnjevanje navijanja "za".

Ne morem se strinjati s tezo, da je glavni "argument" za privatizacijo t.i. "dokazano" slabo upravljanje podjetij v državni lasti, napajanje raznih mrež ipd. Z vsemi navedenimi problemi se sicer strinjam, ampak...

Ne glede na lastnika bi moralo vsako podjetje delovati odgovorno in gospodarno. Glavni problem je ta, da naš gospodarsko-politični sistem omogoča slabo delo posameznikov znotraj državnih institucij. Zame rešitev tega problema ni ta, da zamenjaš lastnika (privatizacija). Potem pa še privatizirajmo celo javno upravo, zdravstvo... pa še politiko dajmo!

Jaz bi se raje osredotočil na pros & cons privatizacije pod predpostavko, da bi bila podjetja upravljana v skladu z zakoni in dobrimi poslovnimi praksami. Menim, da bi bili argumenti precej drugačni.
Vsako državno/občinsko/javno podjetje je po definiciji "Nelojalna konkurenca", zato je privatizacija nujna. Brezpogojno.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2499441

Strani: 1

anon-295186 sporočil: 149
[0513ANITO]
Vsako državno/občinsko/javno podjetje je po definiciji "Nelojalna konkurenca", zato je privatizacija nujna. Brezpogojno.
Kaj sedaj? Smo "za" zaradi slabega upravljanja, ali nelojalne konkurence?

Sicer pa so na seznamu za prodajo gospodarske družbe, kjer ima država lastniški delež. In ne "državna/občinska/javna podjetja". Problem "nelojalne konkurence" izhaja iz problema, ki sem ga prej omenil - slabo upravljanje, slabe poslovne prakse, politične vezi ter izčrpavanje podjetij. To je potrebno urediti in ne zgolj navijati za privatizacijo, ki sama po sebi ne reši nobenega problema.

Strani: 1