Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Privatizacija - da ali ne

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Rokc5 sporočil: 505
[Glavni forum] Tema: Privatizacija - da ali ne
[#2498415] 09.02.15 19:54 · odgovor na: Rokc5 (#2497821)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Rokc5 09.02.2015 19:57
Vidim, da je bilo kar nekaj odmeva na moj prispevek. Me veseli. Čeprav včasih ste imeli na forumu boljše ocenjevanje prispevkov, ker smo lahko dodali ali + ali pa -.

Sam še vedno trdim, da je napaka, ker ne delamo na 'grassroots' gibanju. Pa tu ne mislim Zbora za Republiko. To ni to!!!!! Treba je delati načrtno, dolgoročno in na terenu. Treba je strateško pogledati, kdo lahko pokrije katoliški del, kdo sredinski del, kdo liberalni del in kdo zmerno levi del. Ja, tudi te je treba pokriti, uporabnik a123bc lepo piše o tem, kako je Drnovšek lepo nategoval Slovence v devetdesetih. Socialiste je treba nategovati za njihovim hrbtom. Madonca nisem si mislil, da bom tako pogrešal Drnovška, ali pa Kacina, ali pa Ropa!!! Poglejte, kaj smo dobili sedaj?!?!?

Ko smo že pri Drnovšku: med njegove kikse se lahko šteje popuščanje Golobiču, ki je bil takrat glavni arhitekt plenjenja (takrat še) srebrnine (Golobič je nadzoroval medije, da niso poročali o plenjenju, plenili so sicer drugi - bivši rdeči direktorji in nastavljenci), potem mlačnost v devetdesetih na zunanjepolitičnem področju, ko zaradi tega nismo bili že leta 1999 sprejeti v NATO (skupaj z Poljsko, Češko in Madžarsko - takrat je bila podpora NATU skoraj 80%, nato je začela padati!!!) in velika napaka, ko nas ni včlanil v Višjegrajsko skupino - na simbolnem področju bi s tem veliko pripomogel k zajezitvi prihodnje / današnje jugonostalgije. Je pa po mojih internih informacijah takrat Drnovšek kar lepo sodeloval z Janšo in se nekajkrat baje zakulisno ostro udaril s Kučanom. In je imel vsaj kar se tiče glavnih zadev približevanja Zahodu - kontrolo. Tudi Dražgoše so bile takrat baje obrobne - manj kot 1.000 ljudi, nobenega grmenja, nobene pozornosti v medijih. In kar se tiče nekaterih zakulisnih informacij iz časa nastanka DEMOSA je desnica ob osamosvajanju in celo ob volitvah 1992 imela opcijo, da zunanje ministrstvo ponudi Drnovšku in celo ohrani DEMOS pa ga ni. Mogoče je bila to napaka, ker s tem ne bi nastala močna LDS. Sedaj se pa tepemo po glavi. Upam, da ne bomo leta 2015 spet sprejemali slabe odločitve in se spet tepli po glavi: konservativci in takisto liberalci!

To zgornje pišem zato, ker menim, da je Janša na žalost med svojim mandatom 2004-2008 povlekel nekatere slabe poteze in še posebej nato kot šef opozicije v Pahorjevem mandatu. In problem je, ker je del SDSa na vsake kritike odreagiral uničujoče - se spominjam kako so padali po liberalcih na tem forumu.

Napake JJa:

1. neizpeljava vsaj dela reform za ceno izgube volitev 2008. JJ bi izgubil volitve v vsakem primeru, a lahko bi se poslovil pokončno, kot reformator, vedno bi se lahko skliceval na to: trdim da bi v tem primeru imel ogromen kapital in možnost za zmago po Pahorjevi vladi s 40% ali več. Yup, skoraj famoznih 50% :)
2. neprodaja NLBja KBCju. Ne vem kdo ga je tu prepričal v nasprotno? Ali je zajebal Bajuk - ni imel pravih informacij?!?!
3. Ni ponudil Pahorju pomoči ob nastopu njegove vlade. Če bi se JJ za dobro države postavil v spravljivo pozicijo in pomagal Pahorju nasproti LDSu, Zaresu ter DESUSu s tem ne bi pomagal k sesutju vsaj takrat začasno zmerno leve SD.
4. Napad na DLGV pred volitvami. Pomagal je uničiti svojega največjega potencialnega zaveznika in iz svojega osebnega napuha - ni bil pripravljen biti drugi na volitvah, DLGV pa bi bila prva; tako je povzročil, da so volivci zbežali k Jankoviću. Na forumih Janša takrat ni bil tako osovražen, številni so v predvolilnih kalkulacijah odprto govorili o Virantovi vladi v kateri bi bil tudi on. Virant je bil takrat resen material za premierja, Janša bi bil operativec v vladi. Čisto resno: folk, ki danes Janše ne prebavlja, je pisal, da ga vidi kot gospodarskega, zunanjega ministra v Virantovi vladi. Torej - VELIKA - napaka Janše.
5. Prevzem vlade po volitvah 2011 za vsako ceno. Zokiju bi se vlada v pol leta sesula, JJ pa je šel skozi zid in fasal t.i. "vseljudske" (beri: zmanipulirane) vstaje.
6. Neumik po porazu 2011. SDS bi se morala takrat prenoviti. Poraz leta 2014 pomeni bolj ali man zaton zvezde JJa, Cerar je opravil z njim v šali.

Posledice ravnanja JJa:
1. Alenka Bratušek
2. Združena levica
3. Pojav raznih gibanj Iskra, Kričač in podobnih.

Torej, desnica in liberalci potrebujemo nekaj novega. JJ (ali SDS) ne moreta biti vodji gibanja za privatizacijo! Ker v tem primeru se bo vse skupaj sesulo! Lahko pa prispevata skrite glasove v drugem planu, kjer jih noben ne bo opazil :)

Analiza situacije:
1. Primat Cerarja je v tem trenutku neskončno BOLJŠI kot morebitna zmaga ZLja.
2. Cerar je v trenutnih razmerah zaveznik po sili.
3. Cerarju je potrebno v nekaterih zakonih strateško pomagati.
4. Cerarju je potrebno pomagati da izpelje vsaj del prodaje podjetij.
5. Cerar ni rusofil in anti-Zahodno usmejen. Erjavec in Mesec sta. Izbira je vaša.
6. Narediti je potrebno vse, da Pahor dobi tudi drugi predsedniški mandat. To je predsednik, ki spoštuje DEMOS in načeloma ne komentira Dražgoš in Stožic - torej je naš, j***t ga. Kaj še hočete? Še več: v drugem mandatu ne bi imel nič za izgubiti in bi lahko še bolj paral živce levici - lahko bi nas še bolj presenetil.
7. V tem času se je potrebno okrepiti na terenu in narediti zmagovalno konservativno-liberalno koalicijo brez SDSa.