Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Privatizacija - da ali ne

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Rokc5 sporočil: 505
[Glavni forum] Tema: Privatizacija - da ali ne
[#2497821] 07.02.15 17:03 · odgovor na: anon-304731 (#2497790)
Odgovori   +    47
Se bom zopet oglasil.

Najprej pohvale članku in tudi g. Starmanu. Upam, da DL znova oživi in da se naredi ena nova konservativno-liberalna predvolilna koalicija.

Glede teh zapletov soočenja pogledov o privatizaciji.

Ne vem zakaj ne gledate širše slike in se zavedate vaše moči, ki jo imate?

Kolumnist Kizo je na PortaluPlus lepo napisal, da je še vedno realno, da imamo v Sloveniji razdelitev med levico in desnico 55 : 45, levica max. vodi mogoče 60 : 40. Ob tem seveda ni vseh 45% procentov desnice trdo katoliških in trdo desnih ampak so noter tudi liberalci, sredinski desničarji. In pri 55% levičarjev je cca. 15-20% leve sredine, ki se porazdeli na volitvah med stranke LDS, SD leta 2008, DLGV, SMC letos. Problem je, ker imamo več kot 30% trde levice. Ta je bila včasih porazdeljena med ZLSD, malček DesUS in delno LDS, množično je podprla PS, danes pa je porazdeljena med ZL, SD in izvenparlamentarne stranke ter neudeležence volitev. Ta označuje tudi domet Türka na predsedniških, ko je Pahor zavzel sredinsko držo.

Med neudeleženemi volivci 49% volivnega telesa) trdim, da absolutno ni večina za ZL, ampak jih je šibka večina ob trenutni situaciji zelo desna (ne gredo na volitve, ker ni povezave SLS-NSI-SDS-ostali in možnosti zmage), zmerno desna (ne gredo na volitve, ker ni neke širše sredinske koalicije in so izrinjeni iz javne debate), del pa je pootencialnih volivcev Zl, SD, tudi kakšnih desnih ekstremnih rešitev.

Torej desničarji in liberalci ne zajemamo skupaj samo 10, 20%. Imamo mnogo večji delež. In tega ne pretvorimo v finančno moč. Zakaj ne?!?!?

Zakaj tak halo, panika ob prodaji Telekoma in privatizaciji? Zato, ker bi tako padla UDBAška omrežja, ki se napajajo iz davkov, ki jih pod pretvezo "javnega dobrega" prisilno plačujemo tudi ne-levi!!!

Hud problem je seveda RTV prispevek, ki se ga bomo težko losali. Tudi US, vprašanje, če bi ga skenslalo. Ker pod to padejo ne samo Televizija ampak tudi Val2020, PrviProgram RadiaSlovenija in relativno neproblematični program ARS.

Je še nekaj malenkosti kot kanalščina, ogrevanje, vodovod, pristojbine iz naslova uporabljanja osebnega avtomobila, kjer morate zadevo plačati in je možno da še vedno gre denar na račune raznih ZZNOB organizacij (tako je bilo z Energetiko Ljubljana).

Ampak na drugih področjih pa lahko zelo omejite pipico.

Kako?

Časopisi:
NOBEN vas ne sili, da kupujete medije Borba 1, Borba 2 in Borba 3. Borba 4 je itak že zelo šibka. (mislim ,da veste kaj mislim pod psevdonimi) Tukaj govorim tako o plačilu papirja kot o alternativnem kliku na spletno stran. Struktura se jim sesipa, ampak to lahko še pohitrimo.
Podprite alternativo. Zame so to včasih bile Finance, ki sem jim znosil veliko denarja. Sedaj sem jim malce zmanjšal podporo, ker ne držijo več disidentske linije. Vidim, da tudi ostali, ker je forum opustel. Finance - zamislite se, na kateri strani ste. Če ste preveč odgovorni od prodaje ministrstvom in od levega javnega denarja - spremenite to. Postanite res dober časopis in dobili boste nazaj bralce in posledično DENAR.
Torej - kot alternativo, ni treba da kupujete Ognjišče, Družino, Demokracijo ali Reporter, lahko podprete kakšen alternativni medijski projekt kot recimo Domovina. Ali podprete kakšen medijski projekt na internetu (PortalPlus je sredinski, liberalni, potem imate konservativne Kritikakonservativna, Časnik, Iskreni.net npr.) Lahko naredite nov spletni medij in za njega začete zbirati bralce in denar.

Radio - lahko ugasnete radijske sprejemnike in vam ne bodo več prali možganov :) Edini alternativni radio je na žalost pri nas Radio Ognjišče, ki ima svojo bazo podpornikov (Prijatelji radia Ognjišče) iz katere zbere skoraj 50% sredstev za svoje delovanje. Če želite še kakšno radijsko alternativo jo pa naredite - spromovirajte jo na alternativnih medijih, organizirajte donacijsko akcijo.

Hrana - lahko izberete osebno, komu boste nosili denar. Ne marate Mercatorja in njegove zdajšnje povezave z NLB, ki je kupila sistem Pika? Podprite Tuš, Hofer, Interspar, Lidl, Leclerc, Jagra, whatever. Ali pa dajajte denar kmetom na tržnici ali odkupujte od njih direktno na kmetijah. V tem primeru pride prav tudi skrajen upor - plačilo na črno.

Ostali vidiki:
Ko kupujete zadeve za avto, urejate hišo - podprite dobre privat obrtnike. Lahko celo take, za katere veste da so pošteni in imajo mogoče težave z levo oblastjo. To je dobro na lokalni ravni: levi velikokrat penijo, ko izgubijo tak nadzor nad obrtniki in na lokalni ravni se lahko kar nekaj povezav uniči in ustvari neke vrste "osvobojeno ozemlje".

Dobrodelnost:
Vas motijo Rdeči Križ Slovenije in Brunskoletova in recimo politično obarvana Zveza prijateljev mladine?
Podprite Karitas. Ali pa Anin Sklad. Če je to preveč desno (katoliško) radikalno za vas, lahko podprete bolj nevtralne - recimo društvo Sonček. In kakšno drugo društvo. Ali pa recimo dajte pomoč neposredno pomoči potrebnemu.

Samo nekaj namigov. Če bi se teh namigov držalo vseh 45% ne-levih Slovencev (in še nekaj ostalih zmernih levih), bi lahko celoten sistem/režim zrušili v nekaj letih. V to sem prepričan. Vse se začne in konča pri denarju, čisto preprosto je.

Delite naprej, če se strinjate z napisanim.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2497821

Strani: 1

Rokc5 sporočil: 505
[Glavni forum] Tema: Privatizacija - da ali ne
[#2498415] 09.02.15 19:54 · odgovor na: Rokc5 (#2497821)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Rokc5 09.02.2015 19:57
Vidim, da je bilo kar nekaj odmeva na moj prispevek. Me veseli. Čeprav včasih ste imeli na forumu boljše ocenjevanje prispevkov, ker smo lahko dodali ali + ali pa -.

Sam še vedno trdim, da je napaka, ker ne delamo na 'grassroots' gibanju. Pa tu ne mislim Zbora za Republiko. To ni to!!!!! Treba je delati načrtno, dolgoročno in na terenu. Treba je strateško pogledati, kdo lahko pokrije katoliški del, kdo sredinski del, kdo liberalni del in kdo zmerno levi del. Ja, tudi te je treba pokriti, uporabnik a123bc lepo piše o tem, kako je Drnovšek lepo nategoval Slovence v devetdesetih. Socialiste je treba nategovati za njihovim hrbtom. Madonca nisem si mislil, da bom tako pogrešal Drnovška, ali pa Kacina, ali pa Ropa!!! Poglejte, kaj smo dobili sedaj?!?!?

Ko smo že pri Drnovšku: med njegove kikse se lahko šteje popuščanje Golobiču, ki je bil takrat glavni arhitekt plenjenja (takrat še) srebrnine (Golobič je nadzoroval medije, da niso poročali o plenjenju, plenili so sicer drugi - bivši rdeči direktorji in nastavljenci), potem mlačnost v devetdesetih na zunanjepolitičnem področju, ko zaradi tega nismo bili že leta 1999 sprejeti v NATO (skupaj z Poljsko, Češko in Madžarsko - takrat je bila podpora NATU skoraj 80%, nato je začela padati!!!) in velika napaka, ko nas ni včlanil v Višjegrajsko skupino - na simbolnem področju bi s tem veliko pripomogel k zajezitvi prihodnje / današnje jugonostalgije. Je pa po mojih internih informacijah takrat Drnovšek kar lepo sodeloval z Janšo in se nekajkrat baje zakulisno ostro udaril s Kučanom. In je imel vsaj kar se tiče glavnih zadev približevanja Zahodu - kontrolo. Tudi Dražgoše so bile takrat baje obrobne - manj kot 1.000 ljudi, nobenega grmenja, nobene pozornosti v medijih. In kar se tiče nekaterih zakulisnih informacij iz časa nastanka DEMOSA je desnica ob osamosvajanju in celo ob volitvah 1992 imela opcijo, da zunanje ministrstvo ponudi Drnovšku in celo ohrani DEMOS pa ga ni. Mogoče je bila to napaka, ker s tem ne bi nastala močna LDS. Sedaj se pa tepemo po glavi. Upam, da ne bomo leta 2015 spet sprejemali slabe odločitve in se spet tepli po glavi: konservativci in takisto liberalci!

To zgornje pišem zato, ker menim, da je Janša na žalost med svojim mandatom 2004-2008 povlekel nekatere slabe poteze in še posebej nato kot šef opozicije v Pahorjevem mandatu. In problem je, ker je del SDSa na vsake kritike odreagiral uničujoče - se spominjam kako so padali po liberalcih na tem forumu.

Napake JJa:

1. neizpeljava vsaj dela reform za ceno izgube volitev 2008. JJ bi izgubil volitve v vsakem primeru, a lahko bi se poslovil pokončno, kot reformator, vedno bi se lahko skliceval na to: trdim da bi v tem primeru imel ogromen kapital in možnost za zmago po Pahorjevi vladi s 40% ali več. Yup, skoraj famoznih 50% :)
2. neprodaja NLBja KBCju. Ne vem kdo ga je tu prepričal v nasprotno? Ali je zajebal Bajuk - ni imel pravih informacij?!?!
3. Ni ponudil Pahorju pomoči ob nastopu njegove vlade. Če bi se JJ za dobro države postavil v spravljivo pozicijo in pomagal Pahorju nasproti LDSu, Zaresu ter DESUSu s tem ne bi pomagal k sesutju vsaj takrat začasno zmerno leve SD.
4. Napad na DLGV pred volitvami. Pomagal je uničiti svojega največjega potencialnega zaveznika in iz svojega osebnega napuha - ni bil pripravljen biti drugi na volitvah, DLGV pa bi bila prva; tako je povzročil, da so volivci zbežali k Jankoviću. Na forumih Janša takrat ni bil tako osovražen, številni so v predvolilnih kalkulacijah odprto govorili o Virantovi vladi v kateri bi bil tudi on. Virant je bil takrat resen material za premierja, Janša bi bil operativec v vladi. Čisto resno: folk, ki danes Janše ne prebavlja, je pisal, da ga vidi kot gospodarskega, zunanjega ministra v Virantovi vladi. Torej - VELIKA - napaka Janše.
5. Prevzem vlade po volitvah 2011 za vsako ceno. Zokiju bi se vlada v pol leta sesula, JJ pa je šel skozi zid in fasal t.i. "vseljudske" (beri: zmanipulirane) vstaje.
6. Neumik po porazu 2011. SDS bi se morala takrat prenoviti. Poraz leta 2014 pomeni bolj ali man zaton zvezde JJa, Cerar je opravil z njim v šali.

Posledice ravnanja JJa:
1. Alenka Bratušek
2. Združena levica
3. Pojav raznih gibanj Iskra, Kričač in podobnih.

Torej, desnica in liberalci potrebujemo nekaj novega. JJ (ali SDS) ne moreta biti vodji gibanja za privatizacijo! Ker v tem primeru se bo vse skupaj sesulo! Lahko pa prispevata skrite glasove v drugem planu, kjer jih noben ne bo opazil :)

Analiza situacije:
1. Primat Cerarja je v tem trenutku neskončno BOLJŠI kot morebitna zmaga ZLja.
2. Cerar je v trenutnih razmerah zaveznik po sili.
3. Cerarju je potrebno v nekaterih zakonih strateško pomagati.
4. Cerarju je potrebno pomagati da izpelje vsaj del prodaje podjetij.
5. Cerar ni rusofil in anti-Zahodno usmejen. Erjavec in Mesec sta. Izbira je vaša.
6. Narediti je potrebno vse, da Pahor dobi tudi drugi predsedniški mandat. To je predsednik, ki spoštuje DEMOS in načeloma ne komentira Dražgoš in Stožic - torej je naš, j***t ga. Kaj še hočete? Še več: v drugem mandatu ne bi imel nič za izgubiti in bi lahko še bolj paral živce levici - lahko bi nas še bolj presenetil.
7. V tem času se je potrebno okrepiti na terenu in narediti zmagovalno konservativno-liberalno koalicijo brez SDSa.

Strani: 1