Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-177959 sporočil: 164
Če se prav spomnim, so pravila zakona dodatnega pokojninskega zavarovanja (DPZ) taka - vsaj ko smo programirali obračun DPZ je bilo tako :
Na podlagi višine plače posameznika se izračuna delež, ki ga nakaže delodajalec. Absolutni znesek skupnega nakazila je navzgor omejen. Delež delavca se je izračunal kot razlika med absolutnim zneskom in deležem, ki ga nakaže delodajalec. No, posledica takega pravila je, da čim višja je plača, manj plača delavec oz. vodstvu in vodilnim delavcem je celotni znesek dodatnega pokojninskega zavarovanja pokrilo podjetje, nižjo plačo kot je imel delavec več je moral prispevati iz lastne plače. No, sedaj se pa ponovno vprašajte zakaj se delavci ne odločijo, da bi sami plačevali v DPZ in zakaj vodilni prikazujejo to kot edino možno rešitev za priti do spodobne pokojnine!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2455447

Strani: 1

0115Re1 sporočil: 281
Premija je navzgor omejena zgolj zaradi omejitve davčne olajšave.

Pravilo, o katerem razlagaš, pa ni stvar zakona, zavarovalnice ali kogarkoli tretjega, marveč je izključno stvar dogovora, kot ga dorečeta posamezni delodajalec in zaposleni pri tem delodajalcu.

Torej, to ni nikakršno splošno pravilo. To pravilo ste si dorekli torej sami znotraj vašega podjetja (ali pa podjetja, za katerega ste vi programirali, nisem dobro razumel te relacije).

Strani: 1