Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0115Re1 sporočil: 281
:Število prejemnikov dodatnih pokojnin se povečuje iz meseca v mesec in po ocenah naj bi pri vseh izvajalcih dodatnega pokojninskega zavarovanja prejemalo dodatno pokojnino že deset tisoč upokojencev. Sistem dodatnega pokojninskega zavarovanja tako po 13 letih dobiva svoj pravi namen - izplačevanje dodatnih pokojnin, ki v kombinaciji z javno pokojnino omogočajo dostojno življenje tudi v pokoju. :

To ne drži. 95% od teh desettisočev upokojencev prejema (je prejemalo) t.i. pospešenete rente, ki so jih nekateri izvajalci propagirali, zavarovanci pa z veseljem pograbili, samo z enim namenom: izogibu plačila dohodnine, kot sledi v primeru enkratnega dviga sredstev.

Te pospešene rente imajo omejen rok trajanja: v glavnem od 3 do 5 let (zanemarimo tisti kanček izigravanja, da je tudi pospešena renta dosmrtna, tako, da po preteku 3 ali 5 let pač do smrti prejemaš npr. 1 EUR na mesec).

In ker so prve rente pričele z izplačevanjem 2011, danes pa smo konec 2014, bo počasi konec tudi teh rent (tistih, ki pa še ne bo, bodo pa še sledile).

In zato, zaradi izigravanja in pišmevuhovstva, ta sklep preprosto ne drži: če ni rent, potem ni izpolnjen namen sistema varčevanja. In tudi upokojenci na koncu, zaradi njihove lastne odločitve, prejemajo še vedno zgolj in samo javno pokojnino. Ki pa je nižja kot tista, ki bi jo prejemal hkrati z dodatno pokojninsko rento.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2455380

Strani: 1

darko32 sporočil: 2.624
Se popolnoma strinjam z tvojimi ugotovitvami. Te zavarovalnice so porabile ogromno denarja za izplačilo plač za svoje postopače in že ob ustanovitvi so imele ogromne minuse. To pa so pokrivale z tem vplačanim denarjem. TAko so dajale lažne informacije kako si nezdodno ali pa nevem kako še zavarovan. Sedaj pa ko potrebuješ takšno zavarovanje pa je nateg razkrit. Recimo gledamo PRVO OSEBNA ZAVAROVALNICA. Ti so že večkrat preimenovalii n zamenjali več lokacij. Če gledamo kako so počenjali natege je iluzorno pričakovati, da bo zaživel ta sistem varčevanja v tej obliki. To, da imaš rento 1€ na mesec in varčuješ 30 let vsak mesec dodatno še po 50 € pa ti verjamem in to so dejstva. ČE bi recimo kupil vsak mesec ustrezno količino naložbenega zlata bi ga nabral dosti več kot dobiš izplačila na mesec. ŽAl so z goljufanjem ljudi pokazali, da gre zaen nateg in sedaj bo šlo vse na beraško palico.

SAm vidim rešitev v osebnih varčevalnih računih in da se ljudem omogoči dodatna vplačila na račune. Kdor dela dopolnilno dejavnost občasno bi omogočil, da se vplačuje na te račune. Tako bi se rznebili kompliciranju in sočasno omogočili da bi poskrbeli ljudje za starost. Pozitivno pa bi bilo za prduktivnost skupnosti. Dokler bomo gledali kako bomo koga nategnili je iluzorno pričakovati napredek.

Strani: 1