Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Domača oranžada je vitaminska bomba
Strani: 1
sporočil: 48.253
Če imamo na voljo neškropljene pomaranče, se v oranžado podata tudi nastrgana pomarančna lupina in twist, kakor pravimo tenkemu traku iz lupine. Sladkorju se zaradi njegove škodljivosti raje izognimo.... tisto v javorovem sirupu iz vasega recepta pa ni sladkor ali kako?
clanke o hrani bi morali pisati ljudje, ki imajo vsaj kaksno podlago iz kemije.
sporočil: 16.531
[bc123a]
> Če imamo na voljo neškropljene pomaranče, se v oranžado podata tudi nastrgana pomarančna lupina in twist, kakor pravimo tenkemu traku iz lupine. Sladkorju se zaradi njegove škodljivosti raje izognimo.
... tisto v javorovem sirupu iz vasega recepta pa ni sladkor ali kako?Ni sl.wikipedia.org/wik...orni_javor
clanke o hrani bi morali pisati ljudje, ki imajo vsaj kaksno podlago iz kemije.Se strinjam, tudi tebi ne bi škodilo;)
sporočil: 83
[sstanislav]Javorov sirup je poln sladkorjev: www.tesco.com/grocer...=260158692
> [bc123a]
> > Če imamo na voljo neškropljene pomaranče, se v oranžado podata tudi nastrgana pomarančna lupina in twist, kakor pravimo tenkemu traku iz lupine. Sladkorju se zaradi njegove škodljivosti raje izognimo.
>
> ... tisto v javorovem sirupu iz vasega recepta pa ni sladkor ali kako?
>
Ni sl.wikipedia.org/wik...orni_javor
> clanke o hrani bi morali pisati ljudje, ki imajo vsaj kaksno podlago iz kemije.
Se strinjam, tudi tebi ne bi škodilo;)
web.archive.org/web/...6_149.html
Drugi link tudi razdela sladkorje - prevladuje saharoza (i.e. "namizni sladkor").
sporočil: 16.531
Zadnja sprememba: anon-79735 20.08.2014 06:21
[MC2008]
> [sstanislav]
> > [bc123a]
> > > Če imamo na voljo neškropljene pomaranče, se v oranžado podata tudi nastrgana pomarančna lupina in twist, kakor pravimo tenkemu traku iz lupine. Sladkorju se zaradi njegove škodljivosti raje izognimo.
> >
>
> > ... tisto v javorovem sirupu iz vasega recepta pa ni sladkor ali kako?
> >
>
> Ni sl.wikipedia.org/wik...orni_javor
>
> > clanke o hrani bi morali pisati ljudje, ki imajo vsaj kaksno podlago iz kemije.
>
> Se strinjam, tudi tebi ne bi škodilo;)
Javorov sirup je poln sladkorjev: www.tesco.com/grocer...=260158692Kako pa veš, kateri sirup je imela Nevenka v mislih, navedla ga je kot alternativo medu, torej naravnega;)
web.archive.org/web/...6_149.html
Drugi link tudi razdela sladkorje - prevladuje saharoza (i.e. "namizni sladkor").
sporočil: 3.061
A to so t.z. "uvajalni" prispevki v smeri raziskovalnega
novinarstva? :)
Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
sporočil: 16.531
[rafik]Jaz ti priporočam pomarančni sok salesalute, sedaj pa raziskuj;)
A to so t.z. "uvajalni" prispevki v smeri raziskovalnega novinarstva? :)
Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
sporočil: 3.061
[sstanislav]A to zato ker veš za moj še neizdani glasbeni album Solatasalute? :)
> [rafik]
> A to so t.z. "uvajalni" prispevki v smeri raziskovalnega novinarstva? :)
> Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
Jaz ti priporočam pomarančni sok salesalute, sedaj pa raziskuj;)
sporočil: 16.531
[rafik]
> [sstanislav]
> > [rafik]
> > A to so t.z. "uvajalni" prispevki v smeri raziskovalnega novinarstva? :)
> > Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
>
> Jaz ti priporočam pomarančni sok salesalute, sedaj pa raziskuj;)
A to zato ker veš za moj še neizdani glasbeni album Solatasalute? :)forum.finance.si/?m=...le&replies ;)
sporočil: 3.061
[sstanislav]Hahaha, svaka čast, respect! Pozabu, da sm se že hvalu :))
> [rafik]
> > [sstanislav]
> > > [rafik]
> > > A to so t.z. "uvajalni" prispevki v smeri raziskovalnega novinarstva? :)
> > > Kako ožeti pomaranče.. Pomaranče imajo veliko vitaminov... Priporočamo te in te...
> >
> > Jaz ti priporočam pomarančni sok salesalute, sedaj pa raziskuj;)
>
> A to zato ker veš za moj še neizdani glasbeni album Solatasalute? :)
forum.finance.si/?m=...le&replies ;)
sporočil: 1.344
[sstanislav]Cukr je cukr. Tudi navadni iz sladkorne pese je naraven.
Kako pa veš, kateri sirup je imela Nevenka v mislih, navedla ga je kot alternativo medu, torej naravnega;)
www.rtvslo.si/kolumn...lec/338077
sporočil: 48.253
[sstanislav]Slani stane, raje ostani pri soli.
> [bc123a]
> > Če imamo na voljo neškropljene pomaranče, se v oranžado podata tudi nastrgana pomarančna lupina in twist, kakor pravimo tenkemu traku iz lupine. Sladkorju se zaradi njegove škodljivosti raje izognimo.
>
> ... tisto v javorovem sirupu iz vasega recepta pa ni sladkor ali kako?
>
Ni sl.wikipedia.org/wik...orni_javor
Maple syrup Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Energy 1,093 kJ (261 kcal)
Carbohydrates 67.09 g
Sugars 59.53 g
Dietary fiber 0 g
Fat 0.20 g
Protein 0 g
...
Strani: 1