Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-79735 sporočil: 16.531
[valsidalado]
Isti šit kot TEŠ ipd. 'Vse delamo s svojim, le garante pri tem potrebujemo,'citat iz razprav parlamentarcev. Tujci nam ves čas dopovedujejo, da vprašanja zaščite družbe oz. davkoplačevalcev sistemsko mi nismo nikoli rešili. Oz. so ga rešili... Vlačič je enkrat jasno povedal (takoj so ga poklopili), da je lastnik cest DARS, niti ne država, seveda še manj državljani (oz. davkoplačevalci). Kar pri nas plača davkoplačevalec, vse večkrat plača, čisto nič se mu pa ne vrne ali pripiše v dobropis. Pol se ev. vrne državi, pol izgine, na koncu pa kapital pristane v slabi banki. Tipom bi jaz zrihtal fiksne plače in jim malo navil zahteve, pa basta, ali naj pa spokajo v res zasebni sektor.

Finance naj pa še enkrat objavijo tisti fantastični članek o nekem ameriškem matematiku (dve leti nazaj), ki je, da bi malo zaslužil z algoritmom, ki ga je njegova ekipa odkrila, za nekaj časa zapustil službo v državnem institutu, kasneje se je pa vrnil v državno službo, kjer je plača nižja, fiksna, ker ga je zanimalo raziskovanje. Njegov mlajši kolega iz ekipe je pa na Kitajskem v zasebnem sektorju ostal in ima firmo s 4000 zaposlenimi. Skratka, iz članka je bilo možno razbrati, kaj je v ZDA državna služba, kaj pa zasebna, pa to, da se v ZDA dobro ve kaj kaj je.

PS
Samo ne mi pa spet po komunistično tu govoriti, da je vse skupaj stvar etike in morale in stvar politične ozaveščenbosti ipd.

ZRN makroekonimisti: "Javni kapital je zasebni kapital davkoplačevalcev". Taka klavzula mora obstajati v ustavi, ker šele to je sploh kapitalizem, pa dojemite že to. Javni kapital mora biti v kapitalizmu enako lastniško-pravno ščiten, kot je ostali zasebni kapital. Ščiten mora biti tudi pred državo, pred u/za/pravitelji in pred demokratično izvoljeno oblastjo. Tako mislim in tudi to, da je to izredno pomembno vprašanje, če sploh želimo kot družba preživeti. Zaščita s pomočjo oblasti (na osnovi podržavljenja javnega kapitala in zanikanja družbe v ustavi ?? ) je pa res zaščita !? Boljša oblast na boljšo oblast - na koncu spet tuja !?
Lahk' se pa tud' zajebavamo dalje ...
Lahko, povabi Nemce, da ti prodajo tvojo famozmo ustavo ;)