Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

7175S sporočil: 2.407
Bemti, kakšna javna pokojnina ?????!!!!!! Če sem 40 let vplačeval v pokojninsko blagajno, bi bilo pošteno, da mi vplačana sredstva z obrestmi vred vrnejo na moj račun in to brez pingvinske obdavčitve, potem bom pa že sam od tega živel, če je to sedaj kar naenkrat javna pokojnina !!! Tisti, ki niso oddelali svoje "dolžnosti" ali pa imajo previsoko odmerjano pokojnino zaradi odmere pokojnine iz povprečja izplačanih plač iz 10 najboljših let in tisti, ki dejansko prejemajo podarjeno pokojnino in komunistične dodatke, pa itak ne bodo dodatno varčevali za svojo pokojnino. Bemti, demokratični socializem, socializacijo konjev in in socializacijo mojih vplačanih prispevkov v ZPIZ !!!!! Zakaj imajo pa Avstrijci red in prejemajo tisti, ki so delali 40 let visoke pokojnine ???? Verjetno zaradi tega, ker jim demokratični socialisti niso "požrli" njihovih vplačil v pokojninsko blagajno !?!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2261720

Strani: 1

bc123a sporočil: 46.848
[7175S]
Bemti, kakšna javna pokojnina ?????!!!!!! Če sem 40 let vplačeval v pokojninsko blagajno, bi bilo pošteno, da mi vplačana sredstva z obrestmi vred vrnejo na moj račun in to brez pingvinske obdavčitve, potem bom pa že sam od tega živel, če je to sedaj kar naenkrat javna pokojnina !!!
Na misel mi pride nekaj zmerljivk okrog nizkega IQja ljudi, ki pisejo taksne, pa zal tega ne smem zapisati.

Ce do sedaj nisi vedel, kako deluje slovenski penzijski sistem, potem ti res ni pomoci. Pejd na sodisce, pa naj te razglasijo za opravilno nesposobnega in ti dajo skrbnika, ki bo skrbel zate.

Slovenske penzije so od vedno PAYG sistem in nobene blagajne, ki bi obrestovala zadeve, ni. Tisto kar placujes sedaj, se izplaca kot penzije sedanjim upokojencem, tisto, kar bos prejemal kot penzijo bodo vplacevali prihodnji delavci.

Strani: 1