Zasebnost

Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Vprašanje za stare poslovne mačke

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[Odklop] Tema: Vprašanje za stare poslovne mačke
[#2192012] 12.08.13 23:02 · odgovor na: anon-213866 (#2191050)
Odgovori   +    1
[ljuba56]
Svoje vprašanje sem že poslala Dursu in Ministrstvu za delo, vendar odgovora po mesecu dni še ni. Mislim, da sami ne vedo, ali pa se jim enostavno ne da delati. Zadevo moram razrešiti čim prej, vsak teden šteje. Upala sem, da je tu več podjetnih in podjetnikov, vendar sem se očitno zmotila.
Eh, ljudje v sloveniji so ze navajeni na taksn blesarije in samo skomignejo z ramenom, kao "zakaj pa se temu ne izognes, saj je izi". Kot tudi sama ocitno vidis, le ni tako izi, ce hoces imeti tveganje pod kontrolo :(

Lahko izrecem samo sozalje, da ocitno tvoj biznis rabi domicil v sloveniji :(
Razmišljala sem že, da bi se naredila neumno in se zaposlila oziroma zadevo drugače uredila šele na poziv pristojnih organov, ki bodo po moji presoji reagirali na nezaposlenost poslovodnega organa šele čez dva tri mesece. Verjetno bom zaradi birokratskih ovir doma prisiljena odpreti firmo in začeti s poslovanjem kar v tujini.
Ce si ze fizicno v tujini bi jaz o tem razmislil, kot o prvi moznosti, za slovence, ki bi zeleli opdpreti zaradi taksnega sranja kot ga zmorejo nasi birokrati, firmo v tujini je ravno fizicna neprisotnost tam najvecja ovira, pa nepoznavanje lokalnih fint... ce fizicno ze si tam zunaj, je po moje najbolje da firmo odpres kar v drzavi kjer bivas.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2192012

Strani: 1

anon-213866 sporočil: 888
[Odklop] Tema: Vprašanje za stare poslovne mačke
[#2192115] 13.08.13 08:13 · odgovor na: bc123a (#2192012)
Odgovori   +    0
Za izrečeno sožalje se zahvaljujem, upam, da ga boš kmalu lahko izrekel žalujočim, ko bo tale vlada pokojna.

Za štart posla v Sloveniji imam kar nekaj razlogov, med njimi ta, da tu dobim primerne kadre za razvoj posla ni najmanjši. Upam, da je mladina kaj bolj prožna in fleksibilna, kot so stari. Vendar nameravam posel razvijati po svoje in ne po direktivi vlade, ki očitno ne razlikuje niti med poslovnim okoljem in državnim monopolom. Hvala, ker si se oglasil Če drugega ne, bodo ljudje morda počasi spoznali, zakaj v Slovenijo ni in ne bo novih poslov. Tam kjer ti predpisujejo tudi toaletni papir, ne želiš imeti posla.

Strani: 1