Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 6.922
nabijaš.

Penzijski skladi imajo skozi zakon coklo, kolikšna je zajamčena donosnost, in za to donosnost garantira država. Manj niti dobit ne moreš ven.

Zavarovalnica triglav je s svojim penzijskim skladom imela v letu 2012 9,60% donos.

Verjetno je tvoj sorodnik predčasno zahteval izplačilo (po desetih letih je to možno), a je fasal palico v obliki 41% dohodnine.... Prej se mu je dodatno penzjisko zavarovanje štelo v davčno olajšavo, zdaj pa je pač imel ekstra prihodek.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2161093

Strani: 1

crt sporočil: 20.969
[Endimion]
Penzijski skladi imajo skozi zakon coklo, kolikšna je zajamčena donosnost, in za to donosnost garantira država. Manj niti dobit ne moreš ven.
mislim, da jamcijo upravljalske druzbe same. kar je tudi razlog, da povecini raje ne "prevzemajo tveganja" (ker bi morale pizdarijo pokriti same, temvec se drzijo "varnih nalozb".

oboje je pa v narekovajih pac zato, ker je cas prinesel malo sirso interpretacijo pojma varne nalozbe od tiste, ki jo je oblikovala prekratko gledana preteklost.
pamsmb sporočil: 265
zajamčena donosnost je 40% vsakokratnih državnih VP, ti so v teoriji lahko tudi negativni, tj. je možnost negativnega donosa tudi!
če gredo vložena sredstva v minus, gre tudi donos, ker ti nobeden upravljalec na svetu ne garantira tistega kar si vplačal dobesedno! vedno so tudi stroški in provizije pa davek...če hočeš nekaj imeti od tega in če odšteješ predpisano inflacijo (upoštevaj tudi dejansko pa realne cene) in davek na depozite upravljalcev pri bankah, pa izstopno provizijo, davek ob izstopu pa dohodninsko lestvico rabiš letno minimalno!!! 7% kar pa ni možno v skladih že zaradi (trenutno) konzervativne politike upravljanja in prevelike usmerjenosti v depozite pri bankah! vse ostalo oz. če je manj je larifari!!! in megla.

davčno in stroškovno ugodnejše je povsem običajno rentno varčevanje pri bankah ker tam ni dohodninske lestvice, izstopnih provizij in davka...tam je samo davek na donos od obresti in konec (25% od donosa)!

Strani: 1