Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-293268 sporočil: 1.693
[valsidalado]
V redu, v bistvu. Zakaj? Ker 'temeljna prenova' se pri nas razume kot rušenje, tako kot se je 'prenova' Kolizeja končala z njegovim rušenjem in kot se je in bo 'prenova' Plečnikovega stadiona končala z rušenjem Plečnikovega in z izgradnjo Pečečnikovega stadiona... V bistvu izigravamo pojem prenova (na najvišji ravni), sami sebe zaje*avamo v - mozeg (v bistvu nas z* oblast v našem imenu).

Kje je napaka? Napaka je v pojmovanju pojma prenova. Dokler bomo razna rušenja imenovali prenova, bo nekaj narobe v bistvu - z nami (zaradi 'njih', ki so kao mi). Enostavno je pri nas večina stvari zlaganih. Potem se pa znajdi, če se lahko. Poneumljamo sami sebe. Ja, na ta način inteligenca usiha, kot je to kot statistični podatek izpostavil Alek14 ( forum.finance.si/?m=...672&single ).

Podobno pod 'vzpostavitev kapitalizma' mi ta izraz pojmujemo kot vzpostavitev temeljnega, zaostalega državnega oblastnega kapitalizma itd., ker pač dovolimo, da nam vladajo sklerotični starci, ne pa modreci, ki bi imeli še sploh kaj spomina, ki bi razlikovali pojme med sabo (za kar pa niti ni nujno, da si sploh star, dovolj je, če malo več veš in znaš, pa če sploh koga spoštuješ).
Se strinjam s teboj zlasti v stavku:"Enostavno je pri nas večina stvari zlaganih".
Tudi kar zadeva pojma obnova- rušenje. To so stvari, ki so največkrat zlorabljene-pod krinko obnove, za katero je moč lažje izsiliti sredstva kot za novogradnjo. In potem potujejo 2x večja sredstva v zasebne žepe kot bi sicer, ker pri obnovi je še lažje spraviti skozi dodatne in dodatne anekse. Koliko objektov po Sloveniji so »obnavljali », 30 let stare novogradnje pa v resnici porušili do temeljev, potem so te investicije za 100 % presegale novogradnjo. Tudi tu so stotine milijonov!

»Modreci »:)…pozabi, ti časi so pa res daleč v zgodovini, ko so bili še pravi gospodi, ki so bili od vseh spoštovani in upoštevani. Danes jih ni in z njihovim izginotjem, je izginila tudi duša teh mest, vasi, naroda…

Kaj smo? Po tihem imamo že nekaj časa trojko, ne da bi kdorkoli to uradno priznal.
No, čez cca 100 dni bodo(mo) imeli še igre, kruha bolj malo!