Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.856
Zadnja sprememba: bc123a 15.05.2013 20:44
He, he, he:

Reševanje podjetij je vlada začela z jamstvom za Cimos. Da bi razumeli politično motivacijo reševanja tega podjetja je potrebno razumeti njegovo lastniško strukturo. Ideologija nacionalnega interesa je v majhni Sloveniji povzročila precejšnjo lastniško prepletenost večjih družb in s tem tudi sistemsko tveganje. Tako ima v družbi Cimos Prvi pokojninski sklad vezanih kar 44% vseh sredstev. Delnico Cimosa pokojninski sklad vrednoti po skoraj 7 evrov, v resnici pa je morda vredna 1 evro. Vendar se tega ne sme priznati, saj bi padec delnice na njeno realno vrednost razvrednotil pokojninske prihranke 30.000 ljudi, večinoma iz javnega sektorja. Zato tudi ni mogoče najti zasebnega investitorja ali banke, ki bi posodila denar brez državnega jamstva. In zato ni bil dosežen prvi dogovor s Cimosom lanskega decembra, saj lastniki niso bili pripravljeni pristati na nižjo ceno delnice. Zakaj so se pri Prvem pokojninskem skladu odločili vezati 44% vsega premoženja v Cimos bi veljalo vprašati predsednika nadzornega odbora Modre zavarovalnice, ki sklad upravlja - sindikalista Branimirja Štruklja?


libertarec.blogspot....nikar.html

Prva Pokojninska je bila naloudana z grcijo in obveznicami enelbe, pa tako naprej. Skratka v nalozbah, od koder bi verjetno njeni klienti pobegnili, kar hitro bi se dalo, ce bi imeli moc locenega upravljanja s svojim delezem.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2114956

Strani: 1

crt sporočil: 20.967
Zadnja sprememba: crt 15.05.2013 21:10
[bc123a]
Prva Pokojninska je bila naloudana z grcijo in obveznicami enelbe, pa tako naprej. Skratka v nalozbah, od koder bi verjetno njeni klienti pobegnili, kar hitro bi se dalo, ce bi imeli moc locenega upravljanja s svojim delezem.
pazi, to sta razlicni stvari.

"prva pokojninska druzba" (danes mislim da "prva osebna zavarovalnica") je privat zadeva, sefica je AZK. www.prva.net/

"prvi pokojninski sklad" je pa drzavna zadeva, nastala (mislim da ne samo, vendar tudi) iz pokojninskih bonov (tisti izum toneta ropa, za katerega uporabo se je odlocil minoren procent delnicarjev pidov in tako pripeljal do karikature "kaj dela tone? isce pokojninske bone" kot priredbe mislim da simobilove reklame v tistem casu).

www.modra-zavarovaln...ev-druzbe/

PPS deluje mislim da v okviru "modre zavarovalnice", ki je nastala z delitvijo iz kada. in ta cimos imajo v tem ohoho procentu not ze ohoho casa.

Strani: 1