Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Vinci sporočil: 5.673
[bc123a]
> [bondy]
> Vidis stvar je zelo zapletena... in povedal sem samo osnove moje prodaje. Sicer pa dvomim da banka ne bi dala kredita, ce nepremicnina ni v celoti vpisana v zemljisko knjigo... saj je vrstni red pogodb... Na Brilejevi cel kup nepremicnin ni vpisanih v ZK pa so ljudje vseeno dobili kredit

Jah, dobri nepremicninarji in odvetniki verjetno na podlagi taksnih izkusenj dodajajo nove clene v svoje pogodbe ... slabi pa furajo tiste, ki so jih dobili kot vzorec na "zbirka vzorcev pogodb za Word 2.0 na 3.5 disketi".

Je zapletena, se strinjam, razumem tvoj bes, razumem pa tudi da kupec ne bi kar pozrl dejstvo, da je ostal brez are ker banka ne da kredita ker ona misli da tvoja nepremicnina nima ustrezno urejenega statusa.
Glede na moje izkušnje in opis bondyja, bi tudi jaz raje trdil, da kupec ni bil kreditno sposoben. Lastninska pravica se ugotavlja na podlagi pogodb. Če nepremičnina ni vpisana v zemljiško knjigo, lahko kupec doseže vpis lastninske pravice s pogodbo, na podlagi katere je prodajalec pridobil lastninsko pravico. In tako gre to potem naprej po verigi. Če se je zamenjalo 15 lastnikov, potem mora imeti prodajalec pač 15 pogodb, na podlagi katere so predhodni lastniki pridobili lastninsko pravico.

V končni fazi pa lahko kot kupec tudi zahtevaš, da prodajalec pred transakcijo uredi status v zemljiški knjigi. Kakorkoli, s pravnega vidika to, da nepremičnina ni vpisana v zemljiško knjigo, ni glih problem. Moram pa priznati, da tudi bondyju ne verjamem 100 % in je najbrž tudi on kaj zaštrikal.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2090819

Strani: 1

bc123a sporočil: 47.149
[Vinci]
Glede na moje izkušnje in opis bondyja, bi tudi jaz raje trdil, da kupec ni bil kreditno sposoben.
Ja, lahko se je morda "po zvezah" na banki zmenil, da so mu dali pildek, s katerim se je odresil odgovornosti za neodobritev kredita, cisto mozno. Ce je lastnik nepremicninske agencije in je delal z banko "dobre posle". Ampak je to prekleto tezko dokazati.

Strani: 1