Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 47.139
[bondy]
tudi ara ni tisto vec kot je bila. Pred casom sem ze pisal da se mi je zgodilo da sem prodajal nepremicnino. Nepremicninski agent mi je pripeljal kupca s katerim sva se dogovorila za ceno. Na koncu ugotovim, da je ta isti kupec lastnik nepremincinske agencije. Jasno, so pokasirali svojo provizijo zato.

Stvar se je zapletla, ko na dan dospetja pogodbe niso imeli denarja za placilo in sem od pogodbe odstopil in zadrzal aro. Tozili so me na sodiscu in na sodiscu celo dobili tozbo!?
Lahko malo vec o sodbi? Je bila ara eksplicitno navedena v pogodbi (v smislu "predplacilo v znesku XXX se steje kot ara, v primeru odstopa kupca lahko prodajalec obdrzi" etc etc?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2090226

Strani: 1

anon-72566 sporočil: 3.465
torej toznik se je skliceval da za nastalo napako ni bil kriv, ker ni mogel dobiti kredita... ker listine naj ne bi bile primerne za vpis v zemljisko knjigo... res da nepremicnina v tistem trenutku se ni bila vpisana v zemljisko knjigo, vendar kak mesec kasneje je bila ker je bila v postopku vpisa... kot dokaz so navedli nek "pildek" iz NLBja da listine niso ok... vendar pa se sprasujem kako to da so kot nepremicnski posredniki za pravno in stvarno preverjanje nepremincine vzeli poprev v zep nekaj tisocakov?! (Imam racun!)

Strani: 1