Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-220607 sporočil: 724
Najprej si pripravita denar,pol pa v nakup. Ma kšna rezervacija,kr neki. Kaj pa če vam neb ratal zbrat denarja,vmes pa pride kupec z kešom? Celo več ponuja?
Aro z predprodajno pogodbo šteje in nič druga,vaših sanj oh in sploh kupca ne zanima. Prvi z kešom je tisti ku zmaga. Zakaj pa niste zaaral stanovanje? Ker ni nobenega jamstva in zagotovila da vam bodo banke dal krede tolk kolk rabite.
The end.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2088707

Strani: 1

mojmis sporočil: 12
Pobavadi je rezervacija samo zato, da se stanovanje umakne iz prodaje. Rezervacija se potem všteje v aro, ki pa se izroči ob podpisu pogodbe in nič prej, ker je sicer prevelik riziko za kupca, ki si še ureja bančni kredit.
Tu je šlo samo zato, da bi se za ta čas, da kupec dobi info od banke ali dobi kredit ali ne, stanovanje umaknilo iz prodaje. S tem pa se mora jasno, strinjati prodajalec.Kakor kaže, pa je bila ta rezevacija brez pomena, ker so stanovanje prodajali še naprej; kako bi sicer lahko našli novega kupca.

Zato pa je pomembno, da kadar jemeljete bančni kredit, da že pred odločitijo za točno določeno nepremičnino, vsaj okvirno veste, koliko kredita(če sploh) lahko dobite.Nato pa v akcijo!

Strani: 1