Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

turkda sporočil: 1.906
Ha, ha, ha ... koji marketing. U 3PM pejte.
Zakone si prilagajate (država z izvajalci) kot jim ustreza.
1. Pred desetimi leti smo vstopili v to shemo z zakonom, kjer varčevanje po 10ih letih NI OBDAVČENO. Ko se je približal rok 10ih let si je zakonodajalec izmislil popravek, spremenil pravila igre in OBDAVČIL tisto, kar po pravilih ob začetku ne bi smelo biti obdavčeno. SVINJARIJA!!!!
2. Donosi. Ker so upravljalci nesposobni (pustimo razloge, vzroke, krize, ...) dosegati donose, kot so bili zapisani v zakonih pred 10imi leti (predpisani donosi so vezani na donose obveznic SI). Ker so ti zbezljali k 7%, bi moral upravljalec zagotavljati donos ne vem 70% donosnosti obveznice (=4,9%). 5 % donos pa niso sposobni zagotovit in kaj država in upravljaci storijo. Zopet napišejo popravek, dodatek, k zakonu; da pač sedaj je potreben donos 40% od obveznice SI. SVINJARIJA!!!

Na tak način, znam tudi jaz skrbeti za tuj denar. Z škarjem in platnom v rokah prilagajati pravila kot mi ustreza. In obenem črpati stroške poslovanja, svoje MEGA plače, iz korita denarja, ki g apolnijo varčevalci.
MARŠ!!!
DREK OD DRŽAVE!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2088628

Strani: 1

pamsmb sporočil: 265
40% je bilo navedeno že pred 10 leti, prilagajanja glede obdavčitev ni bilo...je pa res, da ga tudi nobeden, ki je tržil tovrstne produkte ni posebej omenjal, le dejstvo, da se zneski, ki jih plačaš iz neto štejejo neposredno v olajšavo pri dohodnini v celoti...zdaj pa ko je prišel čas, da se vse skupaj lahko vzame ven pa je izstopna provizija, davek na dobiček pa še v dohodnino ti vržejo vse skupaj...in kaj ti ostane na koncu? manj kot če bi taisti denar nosil okoli v žepu in izgubljal na kupni moči...

Strani: 1