Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 21.081
[NimbusN]
No, ko bi morali zaključiti transakcijo, se je pojavil skrivnostni kupec, ki ponuja vec in kupuje zase kot naložbo. Na koncu je bilo tako, da je v ihti in želji kolega plačal 5.000 EUR več od poprej dogovorjene cene. 2.500 EUR je dal v cashu novemu, sedaj ne več skrivnostnemu kupcu, da je bil pripravljen odstopiti od namere kupiti to nepremičnino, 2.500 EUR pa za povečano kupnino.
ajme

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2086269

Strani: 1

NimbusN sporočil: 219
[crt]
> [NimbusN]
> No, ko bi morali zaključiti transakcijo, se je pojavil skrivnostni kupec, ki ponuja vec in kupuje zase kot naložbo. Na koncu je bilo tako, da je v ihti in želji kolega plačal 5.000 EUR več od poprej dogovorjene cene. 2.500 EUR je dal v cashu novemu, sedaj ne več skrivnostnemu kupcu, da je bil pripravljen odstopiti od namere kupiti to nepremičnino, 2.500 EUR pa za povečano kupnino.

ajme
Ja, svašta. Po spominu, kot je razlagal kolega, je bila oglaševana cena 119.000 EUR. Izpogajali so se za 114.000 EUR. Nato se je začelo iskanje kupca obstoječega stanovanja in iskanje možnosti financiranja razlike. Presenetljivo je bilo hitro urejeno. Nato je sledil, kot sem približno povzel, "final squeeze". Navadno to naredijo kupci in slečejo gate prodajalcu, no, v tem primeru je bilo, po mojem mnenju, uprizorjeno povedano zgoraj. Po pripovedovanju, je bila to cela drama z grožnjami itd. In kolega je v veliki želji, ki so jo zaznali prodajalci, placčal. Sedaj, kako je bilo to urejeno z arami itd. ne vem. Mogoče smo priča inovativnim pristopom v končnih pogajanjih pri prodaji...

Strani: 1