Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-316867 sporočil: 1
čas vnosa: 14.04.13 00:11
Pozdravljni,

s punco sva se odločila za nakup večjega stanovanja v Slovenski Bistrici. Po potrpežljivem čakanju prave ponudbe, sva pred časom opazila oglas za stanovanje, ki nama je bilo zelo všeč. Prodajala ga je nepremičninska agencija Zoro nepremičnine iz Slovnske bistrice. poklicala sva tel. št. in se z g. Zoranom (lastnik agencije) dogovorila za termin oglda. ogled je bil super, odločila sva se za nakup. Tako sva se lotila pridobivanja stanovanjskega kredita. Zoro nepremičnine so pripravile pogodbo s predvideno aro za stanovanje. a ker sva midva finance šele urejala (nikoli ne veš kako se bo banka odločila) sva prosila če se rezervacija stanovanja lahko opravi kako drugače. brez vsakega problema je g. Zoran predlagal, plačilo rezervacije. to je pomenilo 1000 €, ki pa jih dobiva vrnjene če slučajno ne bova mogla urediti financiranja.
v glavnem, midva živiva v prepričanju da je stanovanje že najino, izbereva pohištvo, barve prostorov, ... nakar sledi klic nepremičninske agencije da bodo stanovanje dali nazaj v prodajo...kako će pa je rezervirano!? čez uro pa sledi še večji šok, našel se je drugi kupec, ne samo to, celo višjo ceno ponuja in to za 1000 €. informacija pride po SMS sporočilu, ker seveda nihče nima "jajc" da bi nama to povedal drugače. sledijo klici, pogajanja, moledovanje....a vse, kljub rezervaciji zaman.
treba pa je vedeti tudi to, da sem s posrednikom Zoro nepremičnin govoril še en dan prej (četrtek), ko sploh ni bila nobena težava, da bova končni odgovor banke imela v sredo. ni problema, se slišimo v sredo je bil odgovor.
stanovanje je bilo prodano drugemu, kljub rezervaciji. kaj lahko storim?
denar so mi vrnili, a ko sem g. Zoranu povedal, da je on kriv da je nekdo drug dobil oz. kupil najine sanje, je začl kričati in se razburjati in vso krivdo valil na naju s punco. Profesionalni odnos na višku! osebno osvetujem vsakršno približevanje tej agenciji. Posrednik bi naj ščitil obe stranki, prodajalca in kupca. a žal, v tej zgodbi se je pokazalo, da se je posrednik g. Zoran prodal za 150 € višjo provizijo. naj mu prinese srečo!
torej kaj, če sploh lahko storima?

to se je zgodilo točno en teden nazaj! namerno sem počakal nekaj časa, da bi lahko čimbolj objektivno zapisal zgodbo. a naj jo obrnem tako ali drugače, Zoro nepremičnine so se mi zasrale v dno duše. aja, še to, po objavi na FB, kaj se nama je zgodilo, se je oglasila puncina prijateljica, ki je z omenjeno agencijo in g. Zoranom imela zelo podobno izkušnjo. izsiljevanje za 1000 € višjo ceno do jutri zjutraj. preveč podoben princip, da bi bilo zgolj naključje, ali?!

hvala za pomoč

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2085784

Strani: 1

jezdec666 sporočil: 6.949
Hehe, čist balkansko! Pojdi to zgodbo napisat na čimveč forumov, da se ne bo še kdo nasral.

BTW po mojem bi ti morali dat 2 000 EUR nazaj, če so oni zajebali, da posel ni bil sklenjen.
crt sporočil: 21.086
[razocaran]
Zoro nepremičnine so pripravile pogodbo s predvideno aro za stanovanje. a ker sva midva finance šele urejala (nikoli ne veš kako se bo banka odločila) sva prosila če se rezervacija stanovanja lahko opravi kako drugače. brez vsakega problema je g. Zoran predlagal, plačilo rezervacije. to je pomenilo 1000 €, ki pa jih dobiva vrnjene če slučajno ne bova mogla urediti financiranja.
ste kaj napisali in podpisali glede teh 1000 rezervacije? kaj tocno ste napisali?
NimbusN sporočil: 219
Zadnja sprememba: NimbusN 14.04.2013 20:03
Ah, pozabi na vse kar sem prej napisal tu spodaj. Hitreje pišem kakor berem... :) Sem še 1x natančno prebral od začetka do konca in vidim, da je tvoja zgodba drugačna, da so res(a res?) prodali itd....

----------------------------------------- ---------------
Hm, ni fino. Sem pa to videl nekaj mesecev nazaj pri kolegu. Z zeno sta se napalila na eno stanovanje (ker sta resnično potrebovala večje). Se vse zmenijo s prodajalcem itd. No, ko bi morali zaključiti transakcijo, se je pojavil skrivnostni kupec, ki ponuja vec in kupuje zase kot naložbo. Na koncu je bilo tako, da je v ihti in želji kolega plačal 5.000 EUR več od poprej dogovorjene cene. 2.500 EUR je dal v cashu novemu, sedaj ne več skrivnostnemu kupcu, da je bil pripravljen odstopiti od namere kupiti to nepremičnino, 2.500 EUR pa za povečano kupnino. Ko sem nato jaz poslušal kako so se odvijala "pogajanja" si nisem mogel pomagati kot pa pomisliti, da so reveža, ko so videli, da si res močno želi stanovanje (toliko, da je pripravljen še malce plačati), enostavo nategnili z izmišljenim boljšim ponudnikom itd. Ne vem kako je v tvojem primeru, ampak, bi potipal, ali gre nemara za blefiranje... Ponudi možnost odškodnine "boljšemu" ponudniku itd. pa boš hitro videl koliko je ura. Sedaj, kako pa pravno zavarovati svoje interese se mi pa ne sanja...
anon-9939 sporočil: 17.846
Točno za takšne namene služi ara. "Rezervacija" bi tudi lahko bila ara, če bi o tej rezervaciji karkoli vedel lastnik stanovanja, a najbrž ni, ker ste "rezervacijo" dogovorili le s posrednikom.

Tudi sicer bi se morali usmeriti izključno na nakup stanovanja, ne pa izgubljati čas z pohištvom, načrti za zavese in kaj vse ne. Nakup nepremičnine je resna stvar, vi ste se tega lotili neresno.
bc123a sporočil: 47.149
[razocaran]
midva finance šele urejala (nikoli ne veš kako se bo banka odločila) sva prosila če se rezervacija stanovanja lahko opravi kako drugače. brez vsakega problema je g. Zoran predlagal, plačilo rezervacije. to je pomenilo 1000 €, ki pa jih dobiva vrnjene če slučajno ne bova mogla urediti financiranja.
Preprecitvi problema, ki se je zgodil, sluzi ara ob podpisu pogodbe. Ara je seveda riziko, ker ce kupec ne dobi kredita, je stvar dobre volje prodajalca, da vama vrne aro, lahko pa jo tudi obdrzi.

Seveda je to, da je vnaprej dan denar ara treba jasno opredeliti v kupoprodajni pogodbi (ara je posebna pravna kategorija, vajinih 1000 EUR ni nic, ampak samo dokaz dobre volje)

Prodajalec ni naredil nic narobe, vama pa vec srece prihodnjic.
anon-220607 sporočil: 724
Najprej si pripravita denar,pol pa v nakup. Ma kšna rezervacija,kr neki. Kaj pa če vam neb ratal zbrat denarja,vmes pa pride kupec z kešom? Celo več ponuja?
Aro z predprodajno pogodbo šteje in nič druga,vaših sanj oh in sploh kupca ne zanima. Prvi z kešom je tisti ku zmaga. Zakaj pa niste zaaral stanovanje? Ker ni nobenega jamstva in zagotovila da vam bodo banke dal krede tolk kolk rabite.
The end.
anon-331094 sporočil: 1
čas vnosa: 04.06.14 20:51
Pozdravljen! Žal mi je za vaju- te razumem, ker sem pred kratkim imel iste izkušnje z njimi. Je kakšna možnost, da mi pošlješ svoj kontakt?(bolhica28@mail.com) Ker sem mnenja,da nekdo mora te goljufije zaustavit. In skupaj nam bo lažje.

Strani: 1