Strani: 1 2

anon-151448 sporočil: 3.061
[#2051853] 18.03.13 14:06
Odgovori   +    16
To pomeni troje: višje cene mesa, slabše obrezani kosi in premalo pljučne.
anon-197386 sporočil: 1.225
[#2051857] 18.03.13 14:07
Odgovori   +    17
Verjetno slovensko meso zaradi afere s konjskim mesom ne morejo izvozit. Na zahodu dajejo Slovenijo v isti žakelj kot Romunijo. Pač gledajo na Slovenijo kot na Ex-Communist državo. Pa še z Balkana smo.
anon-262516 sporočil: 395
[#2051872] 18.03.13 14:12
Odgovori   +    18
Še ko je mel folk polne tošlne, bobnanje na lokalpatriotne bobne ni melo uspeha.

Pač se bo treba sprijaznit, da bo Mercator s "takimi prijemi" propadel.

Da bi naštudirali logistiko, pol tiste palače v Ljubljani dali v najem, kadrovsko prevetrili "preverjene kadre". A to pa ne?
bc123a sporočil: 48.253
[#2051875] 18.03.13 14:12
Odgovori   +    34
A kot "slovensko" se steje tisto meso, ki je v zivi obliki prezivelo v sloveniji 1 dan, 1 mesec ali 1 leto?
anon-11907 sporočil: 4.590
[#2051887] 18.03.13 14:18
Odgovori   +    22
Mercator bo v redni prodaji ponujal samo slovensko meso
Odlična novica za Spar, Leclerc, Hofer, Lidl, ... :)
anon-247964 sporočil: 6.948
[#2051898] 18.03.13 14:21
Odgovori   +    15
Jaz bom najbolj zadovoljen, ko bom kupil meso prve kvalitete ne glede na to ali je "domače" ali ne. Če je žival zaklana pri nas, je tako ali tako drugotnega pomena. Bolj me skrbi to, da moramo (smo prisiljeni) kupovati meso druge in tretje kategorije za veno prve. Oznak kvalitete ponavadi ni, če pa že je, je mnogokrat lažna! Torej, gospodje iz Mercatorja in ostali nategovalci, ne imejte nas za norca!
anon-295287 sporočil: 70
[#2051936] 18.03.13 14:33
Odgovori   +    24
Kupec zeli slovensko? V taksno trditev ne verjamem. Kupec zeli kakovost, ustrezno prodajni ceni. Ker se kupci med seboj razlikojejo tudi po kupni moči, ima ustrezna prodajna cena vsaj 2-3 razrede. V vsakem razredu torej tudi ceni ustrezno kakovost.
Ali to trgovec lahko doseze samo s slovenskimi izdelki, ne verjamem, sicer pa je to predvsem izbira trgovca.

Je pa tako, da imam pol kufer tega pumpanja, zlorabe in tudi zavajanja. Torej, dokler bom v okolici LJ (Savlje) videl traktorje, kako nekajkrat letno skropijo izdelke, ne bom verjel v to, da je domača hrana boljša.

Hkrati je logično, da kakovost hrani NI ODVISNA od geografske lege pridelave ... trditi to je kretensko.

Hkrati me zanima, kaj je narobe s kravo, ki se pase v okolici Celovca? Sej je vendar Celovec bližje Ljubljani kot Lendava ...Kaj se zgodi s kravo, ko prečka mejo? Se pokvari? Zakaj je mleko takšne krave slabše, kot mleko krav v Kranju, kjer so hranjene s silažo in umetnimi hranili?

Skratka, tole s to hrano je enako, ali pa se slabse, kot z nacionalnim interesom.

In groza me je, ko vidim, kako so s to miselnostjo "domacega" prezeli ljudstvo. Narod v trgovini dejansko gleda in sprasuje, ali je SLO ali ni.

Edina vrednost "domacega", ki jo vidim je, da s tem pomagamo kmetu oz. obrzimo ta delovna mesta. Do kje se pa to splaca, je pa stvar pameti posameznika. Cepci, karsni smo, bi seveda z lastnim denarjem placevali to, da ima sosed Janez sluzbi, ki si je ne zasluzi.
castro12 sporočil: 133
[#2051943] 18.03.13 14:37 · odgovor na: bc123a (#2051875)
Odgovori   +    3
[bc123a]
A kot "slovensko" se steje tisto meso, ki je v zivi obliki prezivelo v sloveniji 1 dan, 1 mesec ali 1 leto?
skoteno in rejeno v slo. pa še slo pomije, kot pri onih pujskih za oni prosciutto di parma :)
ketika sporočil: 4.267
[#2051950] 18.03.13 14:40
Odgovori   +    7
To je absolutizem! Ne, resno, Merkatorja pač ne gre prodati Agrokorju in potem posredno pade v lastništvo neke belgijske multinacionalke, ki kupi ali proda glede na razmere na trgu. Danes je, jutri je ni. Kmet pa danes je, jutri ga ne bo, nikoli več slovensko jedli ne bomo meso! In zakaj je to slabo? Ker slovensko meso je butično meso. Velikokrat na travi vzgojeno, lahko pa bi bilo še več, če ne bi nekateri kmetje podlegali dragim, nepotrebnim evropskim hlevom.
Še pomnite konjske lazanje iz Bologne, mesojedci?

Breskov sok iz Fructala pa, bračo Srbi, kupim samo če je iz vipavskih breskev. Če je iz evropskih lahko kupim kateregakoli. Kajti kamlu bo iz evropske kaše (ki je stala v skladišču nekaj let), potem razredčen na 70 % vodo in potem...
Že nekaj časa v Merkatorju ni serije Vipavska breskev na polici. Kako se bomo torej zmenili?
anon-226535 sporočil: 2.703
[#2051959] 18.03.13 14:44
Odgovori   +    4
kasno slovensko meso? tisto kjer pise nabavleno v ukrajini(po moznosti zravn cernobila) rejeno v slo(delno, ampak ni napisano), klano v slo(to pac ja, ker se tle ne da kaj prevec goljufat)?
auchy sporočil: 830
[#2051967] 18.03.13 14:47
Odgovori   +    13
Haha, tole je pa možno samo v banana republikah kot je Slovenija :D
Trgovec s prevladujočim deležem prodaje mesa in slovenska mesna industrija na očem javnosti sklepajo kartelne dogovore o dviganju cen in omejevanju konkurence.
Vprašajte na UVK, kaj oni mislijo o tem.
anon-11907 sporočil: 4.590
[#2051969] 18.03.13 14:48 · odgovor na: ketika (#2051950)
Odgovori   +    6
Pa dober tek ob butičnem zrezku. :)))
ketika sporočil: 4.267
[#2051975] 18.03.13 14:49 · odgovor na: anon-226535 (#2051959)
Odgovori   +    4
[prec]
kasno slovensko meso? tisto kjer pise nabavleno v ukrajini(po moznosti zravn cernobila) rejeno v slo(delno, ampak ni napisano), klano v slo(to pac ja, ker se tle ne da kaj prevec goljufat)?
Govorila sem z ukrajinskim prekupčevalcem z mesom, ki je povedal da ne razume naših cen mesa. V Ukrajini je meso po 3-4 € /kg.
Jaz pa ne razumem vas pluvalcev po vsem kar je slovensko. Ste pač nemškutarji, ki si lastne države ne zaslužite. Kvečjemu kakšen forum o lastni državi in to tudi imate.
anon-226535 sporočil: 2.703
[#2051979] 18.03.13 14:51
Odgovori   +    11
ce nebi jankovic razfukal dobaviteljev v zelji po slovekijsko turbokapitalizirat firmo, bi v slo lahko vzpostavili zelo fensi bio dobaviteljsko domaco verigo. vse postavke so obstajale od izrazito rodovitno zelenega okolja z veliko vode, pa do zaostalega mikroparceliranega kmetijskega sistema. mislim, da v evropi ni tako idealnega mikrookolja za vzpostavitev kvlitetne bioprehranhevalne panoge. ampak, noup vse unicit al zapravit v slo. pa pozidat. pol pa uvazat mleko, pa les pa kvajestvemkvase, samo mozganov ne.
anon-226535 sporočil: 2.703
[#2051985] 18.03.13 14:53 · odgovor na: ketika (#2051975)
Odgovori   +    0
mal si zgresila mojo poanto...
anon-166099 sporočil: 1.195
[#2051986] 18.03.13 14:53 · odgovor na: ketika (#2051975)
Odgovori   +    10
Dobro meso še nikoli ni kupilo v supermarketu in se tudi nikoli ne bo!
ketika sporočil: 4.267
[#2051990] 18.03.13 14:54 · odgovor na: anon-11907 (#2051969)
Odgovori   +    1
[Rac]
Pa dober tek ob butičnem zrezku. :)))
Hvala. Večina vas noče priznati da ste za zahodne standarde na ravni romunskih konjev. Imate pa poleg tega še Napoleonov kompleks. da ja ne bo kdo opazil da smo majhni. Raje se skrijmo pod Avstrijce. Saj ko bodo prišli tujci bomo pa na črno klali. Za nas bo že. Dejte, zlezite že iz svojih votlin.
anon-221230 sporočil: 3.052
[#2051994] 18.03.13 14:55
Odgovori   +    16
Zadnja sprememba: anon-221230 18.03.2013 15:08
Ker sem v matematiki bolj slab, bi g.Tončka Balažicovega prosil za naslednje pojasnilo; v Sloveniji "pridelamo" samo 30% vse povpraševane in tudi prodane količine svinjskega mesa. To pomeni, da moramo 70% kupit v tujini. Kako boste torej v Mercatorju začeli prodajati samo slovensko svinjino? Boste uvožene svinje učili govorit slovensko, ponarejali dokumentacijo, da bi zabrisali sledljivost ali izvedli kak drug trik? Pameten odgovor bi verjetno znal zanimat marsikaterega direktorje, čigar firme imajo manj prihodkov kot odhodkov, saj bi lahko dobili kako idejo, kako it naprej, kadar greš ža nazaj.
castro12 sporočil: 133
[#2051997] 18.03.13 14:59 · odgovor na: anon-221230 (#2051994)
Odgovori   +    3
mogoče bo naredil pa eno enormno farmo, poleg pujskov bomo dobili še plin, čez čas pa po zgledu bivših bratov še plemstvo :)
ketika sporočil: 4.267
[#2052005] 18.03.13 15:02 · odgovor na: anon-226535 (#2051979)
Odgovori   +    0
[prec]
ce nebi jankovic razfukal dobaviteljev v zelji po slovekijsko turbokapitalizirat firmo, bi v slo lahko vzpostavili zelo fensi bio dobaviteljsko domaco verigo. vse postavke so obstajale od izrazito rodovitno zelenega okolja z veliko vode, pa do zaostalega mikroparceliranega kmetijskega sistema. mislim, da v evropi ni tako idealnega mikrookolja za vzpostavitev kvlitetne bioprehranhevalne panoge. ampak, noup vse unicit al zapravit v slo. pa pozidat. pol pa uvazat mleko, pa les pa kvajestvemkvase, samo mozganov ne.
Ja, Janković je kriv za vse kar 20 let dela SLS, vključno z avtocestami in ometom v šentviškem predoru, ki je Nemcu padel na avto. To bo to!
Vrisk in Žerjav in Bogovič so bogovi v štali! Blaženi po mnenju slovenskega kmeta in zaslužni za razvoj zadružništva na Slovenskem, za 5 kmetov na enega zaposlenega v zadružnem sistemu in, kar je glavno, za VIZIJO kmetijstva na Slovenskem!
anon-11907 sporočil: 4.590
[#2052016] 18.03.13 15:07 · odgovor na: anon-221230 (#2051994)
Odgovori   +    0
Ni problema, le Mercator ne sme imeti več kot 30% tržni delež. Pa še to le v primeru, če bi vsi, ki želijo kupovati slovensko meso, kupovali izključno v Mercatorju, pa ne bi bilo prav nič sive ekonomije. Ampak bolj realno je pričakovati 5% tržni delež Mercatorja.
anon-11907 sporočil: 4.590
[#2052021] 18.03.13 15:10 · odgovor na: ketika (#2051990)
Odgovori   +    11
Kaj pa je narobe z romunskimi konji? Sam še nisem bil v Romuniji, a ljudje, ki so bili, so mi rekli, da je tam meso dobro.
ketika sporočil: 4.267
[#2052033] 18.03.13 15:13 · odgovor na: anon-166099 (#2051986)
Odgovori   +    1
[Plavi]
Dobro meso še nikoli ni kupilo v supermarketu in se tudi nikoli ne bo!
Evo ga, še en črnoklavec. Ma, ne da se vam dopovedat,ker ne razumete kaj je to država, v kateri imajo besedo Slovenci. Enostavno ne verjamete v lastno državo. In to se pokaže na eni goveji pečenki. Francozi protežirajo svoje izdelke. Zakaj jih ne bi smeli Slovenci ? In zakaj ne verjeti v državo, ki obdavči in nadzoruje kvaliteto? Ker raje delamo na črno in potem pljuvamo po državi. To je mentaliteta Slovenca, ki si države ne zasluži.
Slovensko meso je dobro, bi ga bilo več v 'supermarketu', in bi ga meščanski Slovenci tudi pokupili, če bi imeli na podeželju kmete, ki verjamejo vase in v svojo državo. Če pa imamo take kot ste Vi in SLS in zadružno zvezo gospoda Vriska , bomo pa plesali po njihovih vižah. Pa ni potrebe. Ni nujno da je samo neposredna prodaja kvaliteta.
anon-226535 sporočil: 2.703
[#2052041] 18.03.13 15:18 · odgovor na: ketika (#2052005)
Odgovori   +    5
kar kar, nastevaj, jest nimam problemov s tem. vem samo, da je panoga uboga kljub potencialom in da je potencialna izlozba postala financni derivat...

btw, jest v sloveniji se vedno grem na dolenjsko po par kist krompirja k teti rezki. ne dobis boljsega, ona ga pa se stran mece kar ga ne uspe senkat...sem ji ze svetoval naj si zdizajnira en ornk online trading...dostava kist na dom ;)
anon-197386 sporočil: 1.225
[#2052057] 18.03.13 15:23 · odgovor na: (#2051899)
Odgovori   +    2
Ja kaj pa veliki mesojedi steak lovers trgi kot Germany, France in Zdruzeno Kraljestvo?
Tam verjetno kupec ne ve kaj dosti o kvaliteti slovenskega mesa. Predvidevam, da bo Francoz prej kupil kilo mesa ki ima oznako "Produit en France" kot pa kaj z oznako "Domače" oziroma SQ
anon-306935 sporočil: 182
[#2052066] 18.03.13 15:27 · odgovor na: anon-295287 (#2051936)
Odgovori   +    4
[realist76]
Kupec zeli slovensko? V taksno trditev ne verjamem. Kupec zeli kakovost, ustrezno prodajni ceni. Ker se kupci med seboj razlikojejo tudi po kupni moči, ima ustrezna prodajna cena vsaj 2-3 razrede. V vsakem razredu torej tudi ceni ustrezno kakovost.
Ali to trgovec lahko doseze samo s slovenskimi izdelki, ne verjamem, sicer pa je to predvsem izbira trgovca.

Je pa tako, da imam pol kufer tega pumpanja, zlorabe in tudi zavajanja. Torej, dokler bom v okolici LJ (Savlje) videl traktorje, kako nekajkrat letno skropijo izdelke, ne bom verjel v to, da je domača hrana boljša.

Hkrati je logično, da kakovost hrani NI ODVISNA od geografske lege pridelave ... trditi to je kretensko.

Hkrati me zanima, kaj je narobe s kravo, ki se pase v okolici Celovca? Sej je vendar Celovec bližje Ljubljani kot Lendava ...Kaj se zgodi s kravo, ko prečka mejo? Se pokvari? Zakaj je mleko takšne krave slabše, kot mleko krav v Kranju, kjer so hranjene s silažo in umetnimi hranili?

Skratka, tole s to hrano je enako, ali pa se slabse, kot z nacionalnim interesom.

In groza me je, ko vidim, kako so s to miselnostjo "domacega" prezeli ljudstvo. Narod v trgovini dejansko gleda in sprasuje, ali je SLO ali ni.

Edina vrednost "domacega", ki jo vidim je, da s tem pomagamo kmetu oz. obrzimo ta delovna mesta. Do kje se pa to splaca, je pa stvar pameti posameznika. Cepci, karsni smo, bi seveda z lastnim denarjem placevali to, da ima sosed Janez sluzbi, ki si je ne zasluzi.
Se popolnoma pridružujem tvojemu mnenju in dodajam:

Kupci želimo VARNO hrano. Šnicl brez antibiotikov, kuro, ki ni futrana z galofakom, kosmiče, sokove, "ledene čaje"... brez cukra in aspartana (bomože sami sladkali vsakemu po želji), zelenjavo brez pesticidov (ja, da se, če se hoče), skratka zahtevati moramo zagotovilo, da dobimo tisto, kar plačamo.
ZDRAVA hrana mora biti standard, ostale kvalitete pa odvisne od zmožnosti, pozornosti in drugih zahtev kupca. To morajo inšpekcije zagotoviti (dvomim, da jim ratuje), minimalne standarde pa moramo zahtevati mi - kupci. Ne pa neko slovensko, italijansko, culukafriško... trapasto.

V Egiptu sem imel (vsaj zame) ludo srečanje z realnostjo. Jagode in papaja + še kaj. V puščavi zvrtajo vrtino (voda). Postavijo rastlinjake, pripeljejo zemljo in gojijo jagode. Energije jim ne primanjkuje, škodljivcev ni, špricanja niso potrebna, jagode pa odlične. Egipt je izvoznik jagod.
anon-251374 sporočil: 1.053
[#2052067] 18.03.13 15:28
Odgovori   +    4
Na to gesto lahko pozabite, ker ni osnovnih pogojev, da bi prodajal samo slovensko meso, sledljivost vodi celo do kmeta ampak nikoli ne boste ugotovili koliko kg je imela posamezna žival katere papirji so o.k. in tu se prodajo tone mesa uvoženega od povsod pod temi papirji in narod plačuje mastno za Slovensko meso.
Nenazadnje večina kmetov in mašetarjev izvaža živino iz Slovenije, ker je boljše plačano,Italija...tako, da doma ostane bolj malo za domače klavnice, ki jih že pa skoraj ni več, problem je v tem, da tu ima preveliko maržo država,klavnica, država, trgovec, država...in vse skupaj plača kupec, ki pa nima denarja. Prisiljeni smo izvoziti dobro surovino, da bi kupili poceni (ceneno) blago, to je problem naše ekonomske ureditve in predvsem je važen NAČIN RAZMIŠLJANJA.
slovenecnb1 sporočil: 5.590
[#2052087] 18.03.13 15:36 · odgovor na: anon-247964 (#2051898)
Odgovori   +    3
Zakaj pa kupuješ v trgovini, danes kmetje za veliko ljudi že vzrejajo meso v trgovini kupujejo samo še tisti ki ne vejo kaj je dobro in dajejo denar trgovcem. DIREKTNO PRI REJCU, MLEKARJU; VINRJU;PROIZVAJALCU
anon-297342 sporočil: 416
[#2052089] 18.03.13 15:38
Odgovori   +    7
Mercator bo v redni prodaji ponujal samo slovensko meso

Se pravi, da se bodo posluževali starih fint; na Poljskem in Madžarskem in še kje drugje kupljeno živino bodo po razkosanju v Sloveniji naradili slovensko.
anon-48899 sporočil: 1.153
[#2052092] 18.03.13 15:38
Odgovori   +    4
Mercatorjevim mesarji po novem zaposleni samo na sejemski torek in soboto.Za zelenjavarje ne bo panike.Imajo svetnika.lol...

Strani: 1 2