Izbrani forum: Servis

Izbrana tema: Predlogi za izboljšanje spletne strani Finance.si

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Rokc5 sporočil: 505
[Servis] Tema: Predlogi za izboljšanje spletne strani Finance.si
[#1927741] 18.12.12 19:25 · odgovor na: Gustl (#1911093)
Odgovori   +    0
Spoštovani g. Gustl in ostali velecenjeni novinarji edinega slovenskega verodostojnega časnika - Financ (še posebej na tem mestu pozdravljam vedno pronicljivo in brez-dlake-na-jeziku ga. Petro Sovdat),

Dobil sem še nekaj idej, ki bi lahko pripomogle k dobrobiti časnika Finance in celotne njegove spletne in bralske skupnosti in ki bi nas utrdile v širšem slovenskem medijskem prostoru:

1. Navajam uporabnika 'drei', ki je podal izjemno dober predlog glede anket na Financah: "Časopisu finance predlagam eno lastno politbarometer anketo. Vprašajte 1000 volilnih opravičencev koga bi volili, če bi bile volitve danes (pozitiven glas) in koga bi izločili iz političnega življenja v Sloveniji, če bi to lahko naredili z glasovanjem (negativen glas). Potem seštejte pozitivne glasove in odštejte negativne in dobili boste zanimive rezultate."

Če bi bila taka zadeve izvedljiva tudi z It, softverskega vidika, bi bila vsekakor po mojem mnenju zelo zanimiva in bi tudi doprinesla h kredibilnosti spletne strani in ji dala nek status medija, ki podira meje v ustvarjalnosti.

2. Financam konkurenčen a ideološko povsem nasproten slovenski časopis, ki se kiti z nazivom, ki namiguje na to, da je mladostno napreden,a je v bistvu glasilo slovenskih omladincev in komsomolcev 21. stoletja, je pred nekaj leti (pred cca. tremi leti se mi zdi) ubral zelo prodorno taktiko s katero uspešno ideološko manipulira slovenski medijski prostor.
Ta časopis, oziroma ta revija, je poleti začela izdajati posebno 'special edition' v kateri objavlja "objektivne" intervjuje z najbolj naprednimi slovenskimi velmožmi in ženami - ki pa začuda skoraj vsi pripadajo isti komsomolsko-socialistični opredelitvi. Včasih je seveda kakšen alternativec vržen notri tako za okrasek, da je izdaja bolj demokratična. Ta izdaja je kmalu postala med slovenskimi bralci zelo popularna, predvsem kot vir poletnega branja in intelektualnega modrovanja na plaži, revija pa je spričo dogodkov šla v korak s časom in sedaj poleg 'summer edition' prvič ponuja tudi 'winter protest edition'.
Zanima me ali bi družba Časnik Finance GmBH Limited, lahko konkurirala tej reviji s svojo lastno poletno izdajo intervjujev, ki bi jo lahko recimo poimenovala "Alternativni pogledi in razmišljanja - pokažemo tisto, kar vam drugi zamolčijo".
Glede na to, da se je edicija Manager in še posebej posebna izdaja '100 Najbogatejših Slovencev' lepo prijela me zanima, če ste o tem kaj razmišljali oziroma ali ste finančno in uredniško v stanju izvesti tak desant na slovensko medijsko sceno?
S spoštovanjem, lepe praznike in vse dobro vam še naprej želi
vaš zvesti uporabnik Rokc