Izbrani forum: Servis

Izbrana tema: Predlogi za izboljšanje spletne strani Finance.si

Strani: 1

Rokc5 sporočil: 505
[#1909158] 04.12.12 18:49
Odgovori   +    1
Pozdravljeni!

Odločil sem se odpreti novo temo, namenjeno idejam kako bi informacijski portal Finance.si naredili še bolj medijsko prodoren v Sloveniji. Vsi, ki portal spremljamo si želimo, da bi postal v slovenski medijski krajini še bistveno bolj popularen, znan ter tudi upoštevan saj (verjetno večinsko) menimo, da so Finance edini medij v Sloveniji, ki politično-gospodarsko realnost osvetljuje iz določenih idejnih okvirov, ki so v ostalih medijih zatrti/zsmehovani/prepovedani itd. Hkrati ohranja neko širino, ki prehaja slovenske delitve levo/desno in se tako pozicionira širše.

Torej mislim, da bi lahko tukaj napisali predloge/pripombe/kritike za izboljšanje kvalitete spletne strani Finance.si.

Nekaj mojih:
1. Pri določenih novicah manj uporabljati določene cenene slike, ki bolj aludirajo na slikovni material uporabljen na rumenih informativnih straneh kot so npr. 24ur. S tem se prepreči, da bi izgled časopisa/portala zajadral v rumene vode

2. Čeprav se portal nagiba dokaj anti-levo, bi bilo morda zanimivo kot enega izmed kolumnistov povabiti enega izrecno levo orientiranega pisca (tako kot ima to obratno z Nežmahom urejena Mladina). To bi sprožilo tudi zelo plodovite forumske debate in kritike, kritične odzive itd.

3. Ena meni osebno zelo zanimiva stvar, je zadeva, ki jo imajo na The Economistu. www.economist.com. Tam imate na strani okvirček 'latest audio and video'. V njem so kratki video prispevki s komentarjem ali celo samo avdio. Kratke zadevice, nujno pod 10 min. Veliko je moderiranih video pogovorov urednikov z moderatorji prilog časopisa, pogovorov z gosti. Finance bi lahko naredile nekaj takega. Potrebujete samo digitalno kamero, nekaj cheap softwera, klubsko mizico, dva stola in minimalno dekoracijo. Sporočila bi prišla bolj do izraza, sprožilo bi se nadaljnje debate, ljudje bi video pogovore postali naprej po medmrežju itd.

4. Še ena zadeva iz Economistovega portala: kratki gospodarsko-politični grafi, spodaj pa ljudje lahko komentirajo. Zanimiva zadeva, obnavlja se dnevno. Glejte na strani 'daily chart'.

to je samo nekaj idej, verjamem, da jih imate vi še več
upam, da bo sporočilo prišlo do Gustla :=)

lep pozdrav vsem
Rokc5
crt sporočil: 21.056
[#1909175] 04.12.12 19:00 · odgovor na: Rokc5 (#1909158)
Odgovori   +    1
[Rokc5]
bo sporočilo prišlo do Gustla :=)
to bo smeha
NemirniTujec sporočil: 5.665
[#1910001] 05.12.12 09:28 · odgovor na: Rokc5 (#1909158)
Odgovori   +    5
Vrhunska ideja, zato si zasluži popravke za izvedbo.

1. Najbolj bran portal je 24.ur. Z razlogom. Najbolj prodajan časopis so slovenske novice. Z razlogom.

Če hočemo finance približati širši slovenski publiki, je potreben ta recept:

Takoj pod glavno reklamo morajo biti, tako kot je do nedavnega bilo na financah, in tako kot je na 24.kur in podobnih straneh, fotke z burnimi naslovi.

razpored mora biti tak: Fotk mora biti od pet do sedem. To je največ, kar lahko glava sprejme. Dve nagi babi, en hud kravatar, en gol mišičnjak, vsaj en avto, in vsaj en gadget - iphone ali kaj podobnega.

Pod prvo nago babo mora pisat: "Zna fafati" in potem članek o mariborski podžupanji. Med vrsticami uvaljujemo spodbujanje pravne države in politične kulture.

pod drugo nago babo naj piše: "volila je za pahorja!" in potem članek o tem, zakaj imajo dobre pičke raje pahorja kot janšo. Med vrsticami uvaljujemo konstruktivnost, in ne bojevitost.

Pod fotko hudega kravatarja piše "šokantno! plešavost vpliva na volivce" in potem intervju z romanom vodebom, kaki so vzroki za voljenje plešastega Janše ali lasatega Viranta... Ne vem točno, kako bi tukaj uvalili visoke ideale, hehe...

Mišičnjak tekst: "Podjetniške mišice se selijo!" in članek o akrapoviču in delovnih mestih..

Fotka hudega avta tekst: "JJ padel na izpitu!" In potem članek o juretu jankoviču, ki je že trikrat pogrnil teoretski del izpita na Cipru. Med vrsticami podvalimo, da je doma najlepše :-P

In tako naprej... ne vem sicer, kaj gustl o tem misli :-)))
Gustl sporočil: 12.876
[#1911093] 05.12.12 18:08 · odgovor na: Rokc5 (#1909158)
Odgovori   +    1
Prebrano, skonzumirano, hvala. Nekaj dodano na wish list, morda pride na TO DO list. Oboje je pa zelo dolgo :)
Rokc5 sporočil: 505
[#1927741] 18.12.12 19:25 · odgovor na: Gustl (#1911093)
Odgovori   +    0
Spoštovani g. Gustl in ostali velecenjeni novinarji edinega slovenskega verodostojnega časnika - Financ (še posebej na tem mestu pozdravljam vedno pronicljivo in brez-dlake-na-jeziku ga. Petro Sovdat),

Dobil sem še nekaj idej, ki bi lahko pripomogle k dobrobiti časnika Finance in celotne njegove spletne in bralske skupnosti in ki bi nas utrdile v širšem slovenskem medijskem prostoru:

1. Navajam uporabnika 'drei', ki je podal izjemno dober predlog glede anket na Financah: "Časopisu finance predlagam eno lastno politbarometer anketo. Vprašajte 1000 volilnih opravičencev koga bi volili, če bi bile volitve danes (pozitiven glas) in koga bi izločili iz političnega življenja v Sloveniji, če bi to lahko naredili z glasovanjem (negativen glas). Potem seštejte pozitivne glasove in odštejte negativne in dobili boste zanimive rezultate."

Če bi bila taka zadeve izvedljiva tudi z It, softverskega vidika, bi bila vsekakor po mojem mnenju zelo zanimiva in bi tudi doprinesla h kredibilnosti spletne strani in ji dala nek status medija, ki podira meje v ustvarjalnosti.

2. Financam konkurenčen a ideološko povsem nasproten slovenski časopis, ki se kiti z nazivom, ki namiguje na to, da je mladostno napreden,a je v bistvu glasilo slovenskih omladincev in komsomolcev 21. stoletja, je pred nekaj leti (pred cca. tremi leti se mi zdi) ubral zelo prodorno taktiko s katero uspešno ideološko manipulira slovenski medijski prostor.
Ta časopis, oziroma ta revija, je poleti začela izdajati posebno 'special edition' v kateri objavlja "objektivne" intervjuje z najbolj naprednimi slovenskimi velmožmi in ženami - ki pa začuda skoraj vsi pripadajo isti komsomolsko-socialistični opredelitvi. Včasih je seveda kakšen alternativec vržen notri tako za okrasek, da je izdaja bolj demokratična. Ta izdaja je kmalu postala med slovenskimi bralci zelo popularna, predvsem kot vir poletnega branja in intelektualnega modrovanja na plaži, revija pa je spričo dogodkov šla v korak s časom in sedaj poleg 'summer edition' prvič ponuja tudi 'winter protest edition'.
Zanima me ali bi družba Časnik Finance GmBH Limited, lahko konkurirala tej reviji s svojo lastno poletno izdajo intervjujev, ki bi jo lahko recimo poimenovala "Alternativni pogledi in razmišljanja - pokažemo tisto, kar vam drugi zamolčijo".
Glede na to, da se je edicija Manager in še posebej posebna izdaja '100 Najbogatejših Slovencev' lepo prijela me zanima, če ste o tem kaj razmišljali oziroma ali ste finančno in uredniško v stanju izvesti tak desant na slovensko medijsko sceno?
S spoštovanjem, lepe praznike in vse dobro vam še naprej želi
vaš zvesti uporabnik Rokc

Strani: 1